-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
editör
-
-
Ad Soyad
H** K**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Selam arkadaşlar, hani bazı siteler sayfayı otomatik olarak yeniliyor bilirsiniz. Genelde haber sitelerinde oluyor. Bu işlemin amacı nedir nasıl yapılır? seoya etkisi var mıdır? wordpressde yapılabilir mi yapılırsa nasıl yapılır? bilen varsa bilgi verebilir mi
Teşekkürler şimdiden
Mertcan
Hayat kısa, kuşlar uçuyor
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Yatırım
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
38, (%100)
Forumhome şablonuna kod eklemesi yaparsan olur. Dilersen kodu verebilirim.
1 kişi bu mesajı beğendi.
Tomurcuk derdinde olmayan ağaç, odundur.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
Y** D**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
refresh kodu ile yapabilirsiniz. Temanızın index.php dosyasına eklemeniz yeterli olacaktır. Seo'ya etkisi olacağını düşünmüyorum haber sitelerinin bunu yapmasının sebebi anasayfada dolaşan ziyaretçilerin yeni eklenen haberleri de görmesini sağlamak
Mertcan
Hayat kısa, kuşlar uçuyor
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Yatırım
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
38, (%100)
Alexa konusunda çok etkisi oldugunu okumuştum. Bende kullanıyorum. Ancak 30 saniyeden aşağısı zararlı.
60 veya 120 saniye ideal.
<script>
function waitfor()
{
window.location.reload();
}
setTimeout("waitfor()",60000);
</script>
Tomurcuk derdinde olmayan ağaç, odundur.
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Mühendis
-
-
Ad Soyad
C** A**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
Haber siteleri bu değişikliği en son girilen haberleri, o an ana sayfası açık olan ziyaretçilerine göstermek için yapıyorlar.
SEO'ya bir etkisi yok. Hatta bana sorarsanız, kullanıcı deneyimi konusunda olumsuzluk yaratıyor. Tam haberlere göz gezdiriyorum, şak, sayfa yenileniyor. SEO üzerinde herhangi olumlu bir etkisi yok. Hatta bahsettiğim kullanıcı deneyimi konusundaki olumsuzluğu sebebiyle negatif etki bile yapabilir.
Bence gerekli değil.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
Ö** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Kısa süreli(30sn-40sn gibi) yenilemelerin Analytics ile bir ziyaretçi takibi yapıyorsanız Google üzerinde "aaa,bak bu adamın sitesine girenler,30snde bir girip çıkıyor." gibi olumsuz etkisi olduğunu vakti zamanında gözlemlemiş bir insanım,sonuçta Google akıllı bir sisteme sahip.Tabi bu durum her türlü SEO unsurunda olumsuz etki yaratmıyor :)
@canatasever kardeşiminde dediği gibi okuyucular için bazen işkence olabilir bu yenileme fakat ben sanmıyorum ki : ( eğer haber siteniz yoksa , eğitim siteniz yoksa ) günümüzde hiç bir insan bir makaleyi 10-20snden fazla okusun :D
Uzun , video içeren yazılarınız olabilir böyle yazılarda yenileme işleminin aktif olmaması gerekir bu yüzden eğer illa yapacaksanız wordpress yazınızın içinde video olup olmadığını - galeri olup olmadığını - müzik dosyası olup olmadığını sorgulamalı ve ondan sonra gerek add header script methodu veya direkt sorgu ile html yazdırma , en kötü ihtimal php kodları ile yenileme yapma işlemi uygulamayabilirsiniz.
iyi çalışmalar :)
AKDNZ
#Sunucu Kurulumu
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Ağ Yöneticisi