Metin
metinli.com
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
SEO Analisti ve Siber Güvenlik
-
-
Ad Soyad
M** Y**
-
-
-
Ticaret
18, (%94)
Saçma sapan konuların burada tartışılmasına gerek yok.
Başlığın amacı belirli şeyler yapılsa da bazı tekniklerle özgün verilerinde önüne geçilebileceğine dair bilgiler vermek/edinmektir. Başka bir amacı olan varsa konuyu moderatörlere raporlasın.
Konunun gidişatı hakkında şunu söylemeliyim, tamam özgün içerik olmadan da iyi yerlere gelinebilir. PR 5 olan 10 tane siteye tek anahtar kelimelik 1 sene alt yapı yapsak, elbette bir yerlere gelinebilir. Önemli olan farklı şeyleri değerlendirmek.
Her konuda yok şu kelimede ilk sayfadayım demek yerine tartışma ortamı çıkmadan paylaşmayı öğrenmeli herkes. Bilgi paylaşılacaksa paylaşılır, ha başlığı açan kardeşim eleştirileri kaldıramıyorsan açmayacaksın başlığı.
Bizde yarar gördüğümüz teknik olduğunda paylaşmaya çalışıyoruz. Hava atmak, gösteriş yapmak istenen bir başlıkta, bu tür şeylerin dönmesi gayet normal. Bu tür şeylerin WM Aracı'na bir gram zararı olmaz. Herkes kendi seviyesini belli eder. Şunda 1. sayfadayım demek güzel, önemli olan erdem o aşamaya nasıl gelindiğini paylaşabilecek bilgi olmasıdır.
Dediğim şekilde, eleştiriler kaldırılamıyorsa başlık açılmamalı. Başlık açılıyorsa da belli kriterler olmalı. Ama o konunun dışına çıktı vs. demeyin. Cevap vermeden konuyu raporladığınızda hiçbir sorun kalmadan olay çözülecektir zaten.
1 kişi bu mesajı beğendi.
Yazar, yazılım geliştirici, SEO Analisti ve siber güvenlik uzmanı.
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
T** Ş**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Konuya açıklık getireyim her iki tarafta haklı
kopyala-yapıştır yapan kişi aldıgı paylaşımı googlede geçebilir onu geçiren onun yaptıgıdır paylaşımın reklamını yapar başka sitelerde onun önüne geçer ki ben şahsen denedim.
özgün yazan adam sağlam dır googlede aynı bir terminatör gibi ilerler.
ama sürekli cop-paste yapan kişi sitesini hep çalıntılarla doldurursa bi bakmışsınız google index bile atmıyor
yani her ikisinde bulundurun Çalıntı yaparken altına sitenin linkini koyun hem aldıgınız yere sayğınız olur hemde vicdanen rahat olursunuz
benim sitede %25 alıntı var altlarına kaynak linki koydum bazı paylaşımları iyi de hit attım :)
benden bu kadar heralde konu tam su yüzüne çıkmıştır.
Sana göre aptalca,bana göre şaheser.
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
SEO Strateji Uzmanı
-
-
Ad Soyad
A** Ö**
-
-
-
Ticaret
11, (%100)
Al tabi kardeşim yaa... Neden yazıyorsun ki değilmi? Adamlar uğraşmış yazmış zaten sana çalmak ve referans dahi göstermeden yemek düşer... Benim sitem ile ilgili aynı bir şey yapılsa geri izlenim bile vermeden paylaşım yapılsa ben o sitenin halini düşünemiyorum... Bunu sana söylemeyeceğim şuan. Ama bu işe artık bir son vermen gerektiğini düşünüyorum.
erdemli
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Burada şöyle bir problem yaşanabilir, ki şimdiye kadar yaşanmamış olması şaşırtıcı. Bir sabah kalktığınızda google da hiç bir indexlemede yer almadığınızı görürsünüz. (yüzlerce sayfa geriye atıverir) Yani bir gecede sitenize ait google indexleri buhar oluverir.
-
-
Yaş/Cinsiyet
- / E
-
Meslek
Öğrenci
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Alexa'nın değeri nedir?
Google'ı tehlikeye atmaya değer mi?
Alexa'ya ücretli üye olup istatistik tutturanların daima bir adım önde olduğunu biliyor musunuz?
İş paraya kalmışken Google'ın ve diğer lider arama motorlarının Alexa sıralamanıza değer vereceğini mi düşünüyorsunuz?
Alexa sıralamasını bu şekilde düşürmek (5 Yıldız + Yorum konusunda da olduğu gibi) tamamen ego tatmini...
Özgün içerikle ne kadar başarılı olunabiliyor?
Asıl önemli olan bu değil mi?
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
SEO Strateji Uzmanı
-
-
Ad Soyad
A** Ö**
-
-
-
Ticaret
11, (%100)
Yaa hepsini geçtim. Adamın biri çıksa dese ki benim sitemin içeriklerini ÇALMIŞSIN. Ne diyebilir adama gururlu biriysen. Yada öyle demeyeyim. Adam gider googe duplicate content merkezine bir mail atar. O zaman bakar ararsın "Aaa sitem yok!" diye... Google amcamız da der ki "Sildim dizinden gitti..." o zaman fuuy siteni "hoooy.com" diye açar belki kendini tatmin edersin...
Buna nazaran yandik.biz yaniyoz.biz olduk.biz mahvolduk.biz diyip domaininin düşüp üstünden 1 ay geçtikten sonra tekrar reglersin :)
Hadi hayırlı Traşlar kardeşim...
3 kişi bu mesajı beğendi.
Batuhan
Kendine webmaster
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
B** B**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Bu açık bir şekilde emek hırsızlığıdır, insanlar saatlerini harcayarak, araştırma yaparak ve siz dahil birçok kişinin takmadığı emeği vererek makaleler yazıyor. Ve sizlerin siteleri onlardan daha önde çıkıyor ve daha önce indexleniyor. Bu benim gözümde emekli maaşını çeken bir adamın parasını çalmakla eşdeğerdir ve aynı ölçüde cezalandırılmalıdır. Eğer makalesi çalınan sitelerden biri ben olsam gözümü kırpmadan DMCA'ya paramı yatırır, o içeriği oradan sildirirdim. Aynı şeyi ben yapıyor olsaydım sitemin birkaç yerine "kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz" yazmazdım. Yazılarını çaldığın gerçek webmaster'ları da bu konu hakkında elimden geldiğince bilgilendireceğim.
2 kişi bu mesajı beğendi.