-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
blogger
-
-
Ad Soyad
A** D**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Bu konuda çok ama çok eki tarihli açılmış başlıklar var. eski başlıkları canlandırmak biraz garipseniyor nedense. şimdi ben buraya üyelik yapıp kodunu yerleştirdim. bekleme sürecindeyim. merak ettiğim bu dmca bizim yazılarımızın özgün olup olmadığını nasıl kontrol ediyor? ya da ediyor mu? ingilizce makaleleri kaynak göstererek kendi yorumumla çeviriyorum mesela, yer yer kitaptan içerik giriyorum. bunlar sıkıntı oluşturur mu?
drmd
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
M** D**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Hocam DMCA uluslararası bir kuruluştur. Telif hakkı asıl bu kuruluştan sorulur fakat biri sizin içeriğinizi alıp başka yerde kullandığı zaman 1 telif hakkı atma hakkınız var (ücretsiz versiyon)
bekleme süreniz ise 30 gün.
Ücretli üyelik aylık 10 dolardı yanlış hatırlamıyorsam
Yazı ağırlık tema arıyorsanız PM.
drmd
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
M** D**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Şöyle işliyor sistem :
ben DMCA korumalı yaptığım zaman sitemi, içeriklerim onların datasına kaydoluyor. Başkası o içeriği aldığı zaman sistem içeriğin kopyalandığını farkediyor ve içeriği kaldırtıyor. Gözden kaçanlar oluyor elbet fakat bunun için de telif sahibi manuel olarak telif atıyor.
Telifli içerikleri alıp kaynak koysanız bile DMCA korumalı olduğu için yasaktır.
Bildiğim bu :)
Yazı ağırlık tema arıyorsanız PM.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Bilişim Görevlisi
-
-
Ad Soyad
B** P**
-
-
-
Ticaret
15, (%100)
DMCA koruması için websitenizde her sayfaya ulaşabilecek bir DMCA badge i koymanız ve koyduğunuz tüm sayfaların içeriklerinin DMCA tarafından kayıt altına alınması gerekiyor. İşlemleriniz tamamlandıktan sonra içeriğinize benzer içerik giren siteler eğer premium üyeyseniz DMCA tarafından otomatik olarak bildirilmekte, eğer üye değilseniz kendiniz farkettiğiniz sayfaları manuel olarak DMCA üzerine bildirebilirsiniz.