lostyazilim

Dmoz hakkında bir soru!

25 Mesajlar 3.019 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

yefecrin yefecrin WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.01.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek SKS
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad C** I**
  • Mesajlar 977
  • Beğeniler 182 / 187
  • Ticaret 51, (%100)
Arkadaşlar yaklaşık 2 hafta önce dmoz'a kayıt için başvurdum 3-4 gün öncede dmoz editörünün sitemi ziyaret ettiğini referelerden gördüm sitem ziyaret edilip 3-4 gündür bir değişme olmamasından dolayı onaylanmadı kanaati oluştu ve tekrar başvuru yaptım!

sizce bu kadar sık başvuru yapmak doğrumu yoksa sitemi ziyaret edip onaylanma süreci daha sonrada olabilir mi ? sizin öneriniz nedir bu konuda!

wmaraci
reklam

Umitoloji Umitoloji Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 16.12.2012
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 255
  • Beğeniler 50 / 56
  • Ticaret 2, (%100)
Hocam bence uğraşmayın prestij yada sitenin görünümü için güzel bir görüntü yada ek olabilir fakat öyle bir duruma gelmişki adamlar kayıt için para istiyor buda o dizinin neden ve hangi amaçlara hizmet ettiğini gösteriyor siz içeriğinize bakın bir zaman sonra tekrar tekrar başvurmak yerine tek başvuruda zaten kabul etmek zorunda kalırlar boşverin.
VNOkyanus

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 28.01.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek SKS
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad C** I**
  • Mesajlar 977
  • Beğeniler 182 / 187
  • Ticaret 51, (%100)

Umitoloji adlı üyeden alıntı

Hocam bence uğraşmayın prestij yada sitenin görünümü için güzel bir görüntü yada ek olabilir fakat öyle bir duruma gelmişki adamlar kayıt için para istiyor buda o dizinin neden ve hangi amaçlara hizmet ettiğini gösteriyor siz içeriğinize bakın bir zaman sonra tekrar tekrar başvurmak yerine tek başvuruda zaten kabul etmek zorunda kalırlar boşverin.

o konuda da haklısınız hocam bakıyorum da hiç içeriği olmayan siteler var dmoz kayıtlı!

Winman Winman Guzelbilgi.com Kullanıcı
  • Üyelik 26.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek webmaster
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad F** Y**
  • Mesajlar 1780
  • Beğeniler 329 / 328
  • Ticaret 48, (%100)
geçen bende başvurdum ondan sonra editörlerden biri kayıt olduğum msn mi ekledi. sonra adam benden eklenmesi için 100 tl para istedi :) herkes çıkarcı olmuş

wmaraci
wmaraci

barisay barisay WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 14.02.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Seo, Wordpress, Security
  • Konum Konya
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 1386
  • Beğeniler 146 / 428
  • Ticaret 65, (%100)
dmoz için önemli bilgi burayı oku sorunun cevabını alırsın

olesore olesore "Saban Kılıçtan Üstündür" Kullanıcı
  • Üyelik 29.09.2011
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Bilim İnsanı
  • Konum Denizli
  • Ad Soyad L** K**
  • Mesajlar 1299
  • Beğeniler 228 / 293
  • Ticaret 12, (%100)
Arkadaşlar şayet dediğiniz gibi sizden msn üzerinden para talep ettiyse o yazışmaları burada paylaşın bizde görelim.

Dmoz da işler nasıl yürür?
Sitenizi dmoz a gönderdiniz, şimdi sıra geldi beklemeye... Editör sitenize geldi, sitenizi incelemeye başladı, kopya içerik var mı? Warez içerik var mı? Ya da warez içerik paylaşan biri ile link alış verişi yaptın mı? v.s bunlara bakıyor ve sizi bekleme alıyor. Beklemeye alması sitenize bir daha ki gelişinde dizine ekleyeceği anlamına geliyor.

Sitelerin beklemeye alınmasının sebebi ise, şayet siteniz tam anlamıyla incelemeye alınmadı ve buna rağmen onaylandı ve dizine eklendi. Daha sonra ise sitenizde istenmeyen bir durumla karşılaşıldı bu durumda dizinden siliniyorsunuz ve bir daha kimse o adresi dizine ekleyemiyor.

İşte bekleme sebebiniz böyle bir durumla sizi üzmemek!

Para konusuna gelincede lütfen çirkinleşmeyin varsa öyle bir durum kanıtlayın ve tüm forumlarda paylaşın, dmoz a kanıtlarla mail atın v.s.

Wikipedia, Dmoz v.b. el sitelerinde Türk arkadaşlarımız gönüllü olarak editörlük yapıyor ve bizlere hizmet sunuyorlar. 1-2 apti için hepsini kötülemeyin...

Bu arada @canisik sorunun cevabını da vermiş oldum sanırım...

https://populertarim.com

Winman Winman Guzelbilgi.com Kullanıcı
  • Üyelik 26.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek webmaster
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad F** Y**
  • Mesajlar 1780
  • Beğeniler 329 / 328
  • Ticaret 48, (%100)

olesore adlı üyeden alıntı

Arkadaşlar şayet dediğiniz gibi sizden msn üzerinden para talep ettiyse o yazışmaları burada paylaşın bizde görelim.

http://oi48.tinypic.com/5lyzb7.jpg

söylediği rakamla ben site için ne çalışmalar yaparım :)
chatkut

kişi bu mesajı beğendi.

VNOkyanus VNOkyanus Research Analyzer Kullanıcı
  • Üyelik 18.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Research Analyzer
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad T** A**
  • Mesajlar 270
  • Beğeniler 64 / 58
  • Ticaret 8, (%100)

Sitenizi dmoz a gönderdiniz, şimdi sıra geldi beklemeye... Editör sitenize geldi, sitenizi incelemeye başladı, kopya içerik var mı? Warez içerik var mı? Ya da warez içerik paylaşan biri ile link alış verişi yaptın mı? v.s bunlara bakıyor ve sizi bekleme alıyor. Beklemeye alması sitenize bir daha ki gelişinde dizine ekleyeceği anlamına geliyor.

Sitelerin beklemeye alınmasının sebebi ise, şayet siteniz tam anlamıyla incelemeye alınmadı ve buna rağmen onaylandı ve dizine eklendi. Daha sonra ise sitenizde istenmeyen bir durumla karşılaşıldı bu durumda dizinden siliniyorsunuz ve bir daha kimse o adresi dizine ekleyemiyor.

Para konusuna gelincede lütfen çirkinleşmeyin varsa öyle bir durum kanıtlayın ve tüm forumlarda paylaşın, dmoz a kanıtlarla mail atın v.s.

Wikipedia, Dmoz v.b. el sitelerinde Türk arkadaşlarımız gönüllü olarak editörlük yapıyor ve bizlere hizmet sunuyorlar. 1-2 apti için hepsini kötülemeyin...

Kesinlikle katılmıyorum,dmoz editörleri siteleri artık çıkarcı hale getirdiler malesef,günde ortalama 4 tane dmoz başvurusu yapıyorum benim çalıştığım kişilere aracı ile birlikte mesaj gönderen editörler var 150 Tl karşılığında sitenizi dmoza kayıt edelim diye,ispat konusuna gelelim adamlar sürekli aracı kullanıyorlar belkide aracı diye kullandıkları kişilerde kendileri,aracı kullandıkları için editör olduklarıda anlaşılmıyor malesef,çok çıkarcı oldu dmoz.org,şikayet bölümü bile yok adam gibi.

• Üyelik 28.01.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek SKS
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad C** I**
  • Mesajlar 977
  • Beğeniler 182 / 187
  • Ticaret 51, (%100)

eaglepaw adlı üyeden alıntı

http://oi48.tinypic.com/5lyzb7.jpg

söylediği rakamla ben site için ne çalışmalar yaparım :)

o adam editör değil dışarıdan size danışmanlık yapacağını söylüyor. yoksa 100 tl karşılı sitenizi kaydederim derdi!

Ek Olarak:

az buçuk aldım teşekkür ederim ama diğer arkadaşların dediği de mantıksız değil şu durumda bomboş site dmoza nasıl kayıt olabiliyor, warezin babasını yayınlayan bir site bile nasıl kayıt oluyor sormak lazım belki bunu hepsi yapmıyor ama bunu yapan editörler var

olesore olesore "Saban Kılıçtan Üstündür" Kullanıcı
  • Üyelik 29.09.2011
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Bilim İnsanı
  • Konum Denizli
  • Ad Soyad L** K**
  • Mesajlar 1299
  • Beğeniler 228 / 293
  • Ticaret 12, (%100)
O zaman buradan forum moderatörlerine dmoz ile ilgili sabit bir başlık açmalarını rica ediyorum. Bu başlık altında sadece dmoza kaydı olan ama hatalı olan siteleri ekleyelim. @canisik inda dediği gibi şayet boş, warez içerik yüklü site varsa dizine ekli olan onları o başlık altında listeleyelim... Dmoz editörleri elbet görecektir..

https://populertarim.com
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al