Dofollow link karşı siteden aldığınız backlink şeklidir.Mesela sizin sitenizin linkini kendi siteme eklediğimde benden dofollow link almış olursunuz.Sizi böylelikle referans göstermiş,kefil olmuş olurum.
Nofollow link farklı sitelerde link içerisine nofollow etiketi eklenerek verilen link şeklidir.Ben bu siteyi size öneriyorum ama bu siteye kefil değilim anlamına gelir.
Dofollow link almak için sitenizin linkini paravan bloglar açarak içerisinde geçirdiğiniz takdirde dofollow link almış olursunuz.Forumlar içerisinde site tanıtımı yaparken sitenizin linkini yazarak dofollow link almış olursunuz.Farklı sitelerle konuşarak sitenizin linkinin site içerisinde geçmesi size dofollow link kazandırır.
Mesela bazı sitelerin yorum kısımlarında websiteniz yazar oraya sitemizi yazarak yorum yaptığımızda ise nofollow link almış oluruz.Nofollow link almak zararlı da değildir.Her alınan link sonrasında Google örümcekleri siteyi ziyaret eder ve sitenizi tekrardan inceletmiş olursunuz.
Saygılarımla
DoFollow Link, basit anlamda Google’a tavsiye ettiğimiz link olarak açıklayabiliriz.
İkinci olarak NoFollow Link Nedir? bunuda açıklayalım. Aslında bu DoFollow Linkin tam tersidir. Yani bağlantılarına güvenmediğiniz veya sadece alıntı yapmak istediğiniz linkleri Google’a tavsiye etmeden paylaştığınız link türüdür.
Google kriterleri ve SEO açısından sitenizden verilen DoFollow Link ile alınan DoFollow Link sayısı birbirini dengelemelidir. Yani verdiğiniz DoFollow link aldığınız DoFollow Link sayısını geçmemelidir.
Daha detaylı bilgi için DoFollow ve NoFollow Link Nedir ? adlı yazımı inceleyebilirsiniz.
Makalepaneli siz websitesinizden, başka bir websitesinde bahsedip direk link verseniz de eğer sistemde otomatik nofollow mevcutsa yazdığınız bağlantı otomatik olarak nofollow olarak eklenir. Örneğin wmaracında olduğu gibi. Böyle bir durumda siz dofollow link veremezsiniz. Site sahibi ile konuşup para ile makale reklam vs satın almanız gerekiyor.
Sonunda anladım meseleyi herkese çok teşekkür ederim.
Sitene ekleyeceğin bir Noflow linki google'a sen benim sitem üzerinden bu linke gidiyorsun ama benim onla hiçbir alakam yok. Onu o siteyi tanımıyorum. Ben s2tr ettim sende onu s2tr et gitsin. Anlamı taşıyor bir yerde