-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
satış temsilcisi
-
-
Ad Soyad
L** T**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Arkadaşlar selam. e-ticaret platformu kurmak istiyorum. 2 kişi olarak ilgilencez. fakat nasıl başlanır. neresinden başlanır yapılması gerekenler vergi levhası olması gereklimi örnek gibi. bu işi yapan arkadaşlar kısaca yapılacak seyleri özet geçebilirlerse sevinirim.
dipnot; xml girişi yapamaz ise el ile ürünleri girmek gerekicek.stoksuz satış düşünüyoruz.
genel bilgilendirme yaparsanız sevinirim arkadaşlar tşkler
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Strateji Uzmanı
-
-
Ad Soyad
Ş** E**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Opencart sistemini kullanabiliriz bunu da hosting de bulunan Softaclous ile tıpkı Wordpress gibi yükleyebilirsiniz ancak sanal pos vs derken çok meşakatli iştir.
Cbaran
Mustafa Kemal Atatürk
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Serbest Meslek
-
-
Ad Soyad
C** B**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
Arkadaşım; 2 adet e-ticaret deneyimim oldu biri ideasoft diğeri de hala güncel olan ticimax.
Xml satış ile para kazanacaksanız hiç girmeyin derim, yanlış anlamayın hedefim hevesinizi kırmak değil. %30-%40 karlılık ile bu çark dönmez, dönmesi için çok iyi bir ürün grubunu ve yüksek cirolara ihtiyacınız bulunmakta.
Yapmanız gerekenleri söyliyeyim;
1.) Daha az maliyet sebebi ile şahıs şirketi kurun ( %20 gelir vergisi mükellfi olursunuz ) - 300 tl kurarsın
2.) Esnaf ve sanatkarlar odasına kayıt olmanız gerek - 600 tl civarı ( şehirlere göre değişir )
3.) sanal pos ücreti paypal veya iyzico gibi bir yerden alabilirsinzi - 750 tl civarı
4.) fatura, zarf vs bir dünya eşya gibi harcamalar - 500 tl
6.) kargo şirketi ile anlaşma yapmanız gerek
7.) e-ticaret için vereceğiniz para var.
8.) her ay minimum 100-150 muhasebesi, tahakkuka da 30 tl civarı( satış yapmazsanız kdv çıkmazsa) ödersiniz
9.) şirket kimin üstüneyse bağkur ödeyecek
ve daha saymadığım bir dünya masraf bulunuyor.
Umarım hakkınızda hayırlısı olur, iyi düşünüp sık dokuyun ilk ticaret girişimleri hüsranla sonuçlanınca heves kalmıyor insanda. Hiç bir zaman vazgeçmemeniz dileğiyle.
3 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
satış temsilcisi
-
-
Ad Soyad
L** T**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
@Cbaran çok teşekkür ederim. ürün grubu çok güzel ve zaten %100 den fazla bırakıyo::) stok konusunda 4 5 yer ile anlaşıp xmlsiz aylık fiyat alarak toptan gibisinden anlaşma düşünülebilir. bilişim sektöründe açacağım için genelde tüm toptancıları tanıyorum. Söylediğin rakamlarda benim için makul ortalama zaten 10bin tlyi gözümden cıkartmış bulunuyorum.
önereceğin sistem ideasoft mu yoksa ticimax mı olur ? farkları nelerdir?
Cbaran
Mustafa Kemal Atatürk
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Serbest Meslek
-
-
Ad Soyad
C** B**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
Karşılaştıralım Üstadım;
Her ikisinde de full paket kullandım.
1.) Admin panelinde ideasoft daha başarılı, ticimax biraz zor öğreniliyor.
2.) Hazır temalar konusunda ticimax daha önde, ideasoft biraz standart.
3.) Konsept çalışmalarında ideasoft mobile ile site tasarımını ayrı yaptırılabiliyor. Ticimax ikisini birden yapıyor. ( Bu önemli bir konu )
4.) Modüller konusunda ticimax biraz daha önde ( Mesela kombinasyon modülü ) gibi hazır da fiyat alman lazım.
5.) iki full pakette de online fatura modülü var. Bu muhasebe programına yatırımdan kurtarıyor.
Tabi daha sayılabilecek bir çok şey daha bulunuyor. Ticimax pazarlığa biraz daha açık bir firma
Seçim kesinlikle sizin demolarını deneyin aklınıza takılan bir şey olursa pm atın.
Hem ideasoft da hem ticimax de muhabbetim vardır direk satış temsilcilerinin numaralarını gönderebilirim
Sonuç;
Admin paneli benim için önemli diyorsanız kesinlikle ideasoft
Konsept için 3000 lira harcayamam derseniz kesinlikle ticimax
Biraz kararsız bir cevap oldu ama umarım sizi biraz aydınlatabilir.
1 kişi bu mesajı beğendi.