-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Bilgisayar mühendisi öğrencisi
-
-
Ad Soyad
S** Y**
-
-
-
Ticaret
97, (%100)
Merhaba hocalarım. Benim bir akrabam uzun zamandır esnaf ve Türkiye de fazla rekâbeti olmayan bir ürün satıyor. Vergisi felan her şeyi tamam muhasebecisi bile var.
Şimdi ben bu ürünleri internette satmak istiyorum nasıl bir yol izlemeliyim?
Vergi işi nasıl olacak?
Hangi yazılımı kullanmalıyım?
Kargo konusunda neler yapmalıyım?
Reklam konusunda tavsiyeleriniz neler?
Bana bir yol gösterirseniz çok memnun olurum. Satacağım ürün genelde 15-20tl arası (kdv dahil) ve stokta yeteri kadar bulunmakta. Yolumu aydınlatabilirseniz çok mutlu olurum :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
10, (%90)
Merhaba kadeşim,
Şimdi öncelikle hep ürün demişsin. Eğer bir tane ürünse satacağın şey. O halde güzel bir tek ürün teması bulup wordpress veya başka, o sistem üzerine siteni kurabilirsin. Tek ürünlü siteler yeteri kadar ilgi gösterirsen, kolay index alıp arama motorlarında üste çıkabilir.
Vergi işi şu şekilde, gidip maliyeden vergi muafiyeti belgesi alırsan ptt kargo ile faturasız olarak gönderebilirsin. Vergi muaflığı genelde evde el işi vb. yapıp satan seyyar satıcı tarzı kişilere verilmektedir. Ya vergi dairesinde muhatap olduğun kişiyi böyle bişey yaptığına ikna edeceksin ya da böyle bir şeylerde yapıp satacaksın. Diğer yol ise basit usül vergilendirme şekinde başvuracaksın. Ardından gidip bir esnaf odasına kayıt olacaksın ve ihtiyacın kadar koçan fatura alıp, kargoların faturasını öyle keseceksin. Basit usülde KDV sorunun yok.
Kargo olaraksa PTT kargo şehir içi 12 civarı şehirlerarası 16.5 tl kargo ücreti almakta 1-2 desiye kadar. Ki sattığın ürünün fiyatına göre bu miktar yüksek o halde maliyede girişini yapıp esnaf odasında kaydolduktan sonra, gidip bir kargo firmasıyla anlaşacaksın onda da ortalama 6-9 TL arası ücretlendirme verirler 1-5 desi için. Eğer kapıda ödeme şeklinde çalışacaksan ayrıca 5-6 tl civarı kapıda ödeme komisyonu ödersin bilgin olsun.
Reklam hususunda da Google Adwords Arama ağı reklamcılığını deneyebilirsin. Ancak, reklam konusunda önemli olan şey, reklam maliyetleri ile dönüşümünün artı eksi dengesi, yani reklam yatırım ve dönüşüm maliyetiniz pozitifse yaptığınız yatırım olumlu demektir. Genel olarak yardımcı olabileceklerim bunlar.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
10, (%100)
Nasıl bir ürün satışı yapacaksın onu söylersen boyut olarak yada kendisini ona göre tüm detayları seninle paylaşabilir yardımcı olabilirim :)
Fizello - Inspired by Colors
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
10, (%90)
Şayet büyük bir ticari sır değilse ve satacak olduğunu ürünü ve kar marjını belirtirseniz daha detaylı yardımcı olabilirim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
SEO, E Ticaret.
-
-
Ad Soyad
F** B**
-
-
-
Ticaret
11, (%100)
O abi (malı üreten) sizin adınıza fatura keserse, sorun kalmaz.
Giyim demişsiniz bir üst mesajda, giyimde rekabet çok, reklam tbm'leri biraz yüksek.
Ama sanırım günlük 50-100 TL gibi rakamlarla 1000 kişiyi yakalarsınız, ürününüz güzelse 3-5 satış yaparsınız.
Ürün az bulunan ve ilgi çeken (özellikle kadın) bir ürün ise 10 satışı garanti gözüyle görün.
Not: site tasarımı, logo v.b detayların güven vermesi gerektiğinden söz etme gereği duymadan, bunları gayet başarılı yapacağınızı düşünerek diğer detaylardan söz ettim.
1 kişi bu mesajı beğendi.