Merhaba kadeşim,

Şimdi öncelikle hep ürün demişsin. Eğer bir tane ürünse satacağın şey. O halde güzel bir tek ürün teması bulup wordpress veya başka, o sistem üzerine siteni kurabilirsin. Tek ürünlü siteler yeteri kadar ilgi gösterirsen, kolay index alıp arama motorlarında üste çıkabilir.
Vergi işi şu şekilde, gidip maliyeden vergi muafiyeti belgesi alırsan ptt kargo ile faturasız olarak gönderebilirsin. Vergi muaflığı genelde evde el işi vb. yapıp satan seyyar satıcı tarzı kişilere verilmektedir. Ya vergi dairesinde muhatap olduğun kişiyi böyle bişey yaptığına ikna edeceksin ya da böyle bir şeylerde yapıp satacaksın. Diğer yol ise basit usül vergilendirme şekinde başvuracaksın. Ardından gidip bir esnaf odasına kayıt olacaksın ve ihtiyacın kadar koçan fatura alıp, kargoların faturasını öyle keseceksin. Basit usülde KDV sorunun yok.
Kargo olaraksa PTT kargo şehir içi 12 civarı şehirlerarası 16.5 tl kargo ücreti almakta 1-2 desiye kadar. Ki sattığın ürünün fiyatına göre bu miktar yüksek o halde maliyede girişini yapıp esnaf odasında kaydolduktan sonra, gidip bir kargo firmasıyla anlaşacaksın onda da ortalama 6-9 TL arası ücretlendirme verirler 1-5 desi için. Eğer kapıda ödeme şeklinde çalışacaksan ayrıca 5-6 tl civarı kapıda ödeme komisyonu ödersin bilgin olsun.

Reklam hususunda da Google Adwords Arama ağı reklamcılığını deneyebilirsin. Ancak, reklam konusunda önemli olan şey, reklam maliyetleri ile dönüşümünün artı eksi dengesi, yani reklam yatırım ve dönüşüm maliyetiniz pozitifse yaptığınız yatırım olumlu demektir. Genel olarak yardımcı olabileceklerim bunlar.