-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Yatırımcı, Grafik Tasarım
-
-
Ad Soyad
M** M**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
Merhabalar arkadaşlar,
freepik.com tarzında bir site kurma hayalim var, buna çok uygun bir domain var elimde, çok üst düzey bir site olduğunu düşünüyorum tabiki ilk etapda isteğim bu değil, vektörelcizim.net ' de buna bir önek. Genel olarak grafik tasarım programlarında kullanılan vektörlerin indirildiği arşivlerin yer aldığı bir site olucak.
Nasıl bir host kullanmalıyım ?
Bu site hangi yazılımlar ile hazırlanır ?
Hangi konu altında hazırlatabilirim ?
Proje hakkındaki fikirleriniz neler ?
bu sorulara cevap vermek zorunda değilsiniz ilk aşamdan itibaren neler yapmam gerek özetliyecek arkadaşlar varmıdır acaba ?
1 kişi bu mesajı beğendi.
Yazdıklarım kendi düşüncelerimdir, yatırım tavsiyesi değildir.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Dijital Baskı Operatörü
-
-
Ad Soyad
C** K**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Bende merak ediyorum hocam özel sciprtmi yazdırmışlar yoksa hazır scriptmi kullanıyorlar.
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
-
-
Ad Soyad
M** M**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
melankolia hazır olmadığından eminim ama işi ilerletmekde ciddiyim bu scrpti yazmak için hangi programlar öğrenilmeli vs. bunlar bile işime yarıyacak.
yb79
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
web sitesi sahibi
-
-
Ad Soyad
Ö** Ç**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Bu tip sitelerdeki temalar özel tasarım dahi olsa çok fazla sayıda benzer temalar ücretli olarak cüzzi fiyatlara satılmakta.Yapmayı düşündüğünüz site hakkındaki fikrim ise eğer ki İngilizce yapacaksanız ki öyle yapacağınızı düşünüyorum (potansiyel kitle ve TBM oranı yüksek olması sebebi ile) yapmamanızı tavsiye ederim.İngilizce sitelerdeki rekabet başa çıkılabilecek seviyede değil eğer kuvvetli bir ekip çalışması yapmayacaksanız.Ekip çalışması ise, web'te ortaklık işi çok zordur.Yani her açıdan olumsuz görüyorum projenizi.
Eğer Türkçe yapacaksanız daha makul ama yine de çok meşakkatli bir site.İçerik üretmek çok zor.Kaliteli içerik üretseniz saatlerinizi alır tek bir içerik.Bu şekilde az içeriğe sahip bir sitenin gelişmesi çok uzun yıllar alır.Eğer düşük kalitede içerik üretirseniz site tutulmaz.
Bunun dışında içeriğinizin tamamen çalınma riski çok kuvvetli.Yani bir web girişimi için içeriğiniz çok ağır ve emek gerektiren bir iş olarak önünüzde olacak.
Sonuç olarak başarı şansını çok düşük görüyorum.
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
-
-
Ad Soyad
M** M**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
yb79 yorumunuz için teşekkürler
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Ajans Direktörü
-
-
Ad Soyad
C** S**
-
-
-
Ticaret
46, (%98)
Freepik, tasarım yükleyen tasarımcılara indirme başına belirli bir komisyon ödüyor. Eğer tasarımı indirilemezse de, belirli bir tasarım sayısına ulaştığında yine ücret ödüyor. Bu sayede hem tasarımcısını mutlu edip, kendine bağlıyor; hem de ziyaretçilerine sürekli güncel içerik sunuyor. Bu bağlamda çalışan çok fazla site olduğu için bende İngilizce'de rekabet oranının çok yüksek olacağını, Türkçe çalıştığıızda da heves kırıcı bir çok etmen ile karşılacağınızı düşünüyorum.
Soru tarzınızdan anladığım kadarıyla aynı duygulara mukabiliz ve sanırım her grafikerin ortak hayali bu tarz bir sisteme sahip olmak, sisteme dahil olmak :) Bende hep, Türkçeleştirilmiş PSD dosyaları bulunan bir internet sitesi hayali kurarım mesela. :)
Sistemin kurulumu ve işleyişi hakında pek bir bilgim yok. Lakin bir kaç grafiker toplanılıp girildiğinde başarılı sonuçlar elde edilmesi fazlasıyla olağan bir site. Vektorelcizim.Net'in ilk açıldığı zamanları, sitedeki boş günleri hatırlıyorum. Şu an ki haline baktığımda da resmen gururlanıyorum.
Uzun lafın kısası, umarım nasip olur üstadım, bol şans! :)