Freepik, tasarım yükleyen tasarımcılara indirme başına belirli bir komisyon ödüyor. Eğer tasarımı indirilemezse de, belirli bir tasarım sayısına ulaştığında yine ücret ödüyor. Bu sayede hem tasarımcısını mutlu edip, kendine bağlıyor; hem de ziyaretçilerine sürekli güncel içerik sunuyor. Bu bağlamda çalışan çok fazla site olduğu için bende İngilizce'de rekabet oranının çok yüksek olacağını, Türkçe çalıştığıızda da heves kırıcı bir çok etmen ile karşılacağınızı düşünüyorum.

Soru tarzınızdan anladığım kadarıyla aynı duygulara mukabiliz ve sanırım her grafikerin ortak hayali bu tarz bir sisteme sahip olmak, sisteme dahil olmak :) Bende hep, Türkçeleştirilmiş PSD dosyaları bulunan bir internet sitesi hayali kurarım mesela. :)

Sistemin kurulumu ve işleyişi hakında pek bir bilgim yok. Lakin bir kaç grafiker toplanılıp girildiğinde başarılı sonuçlar elde edilmesi fazlasıyla olağan bir site. Vektorelcizim.Net'in ilk açıldığı zamanları, sitedeki boş günleri hatırlıyorum. Şu an ki haline baktığımda da resmen gururlanıyorum.

Uzun lafın kısası, umarım nasip olur üstadım, bol şans! :)