Dijital kimliğinizi gizlemek ve güvenliğinizi arttırmak adına bazı faydalı bilgi ve eklentiler.

Mozilla Firefox

Herkesin bildiği tarayıcı Mozilla Firefox , kullanıcı gizliliği ve güvenliğine kesinlikle önem vermekte ve gelişme göstermekte.

Aşağıda ki eklentileri Mozilla üzerinde kullanarak çok daha iyi sonuç alabilirsiniz.

Disable WebRTC

WebRTC , kullandığınız VPN arkasından gerçek IP adresinizi sızdırmayı sağlayan ve JavaScript'e dayanan iletişim protokolüdür.

Disable WebRTC eklentisi ile bu protokolü engelleyebilir. VPN kullanımını daha etkili hale getirebilirsiniz.

Privacy Badger

Giriş yapılan sitelerin arka planında aktif olan , kullanıcı analizi yapan , hareketlerinizi gözlemleyen ve takip eden bağlantıları kendi panelinde gösterir.

Bu bağlantıları engelleme yada izin verme seçeneğini kullanıcıya sunar.

User-Agent Switcher

Kullandığınız orjinal işletim sistemi ve tarayıcıyı sahteleriyle maskeleyebilirsiniz.

Örneğin Windows 7 x64 işletim sistemi ve Chrome tarayıcısını kullanıyorsanız

Bu eklenti ile seçim yaparak web sitelerine farklı işletim sistemi ve tarayıcı (Linux , mozilla vs.) kullanıyormuş gibi görünebilirsiniz.

u-Matrix

Tüm eklenti , iFrame , çerez , resim , CSS , XHR , frames , reklam ve diğer tüm bağlantı & çerezleri devredışı bırakmanızı sağlar.

Browsec VPN

Hız ve arayüz olarak birçoğuna kıyasla (Zenmate vs.) oldukça hızlı ve kolay kullanıma sahip , sınırsız ve ücretsiz bir VPN. ( DNS LEAK ++ )

StartPage

StartPage bir arama motorudur.

İzinizi takip edebilecek tüm çerezleri , izleyicileri ve reklamları engelleyerek yüksek kalitede arama sonuçları sunar.

DuckDuckGo motoruna göre kesinlikle daha iyi sonuçlar elde edebilirsiniz.

Nuke Private Data

Eklenti arayüzünden tek tıklamayla çerezler , tarayıcı önbelleği , geçmişi , indirme geçmişi , web sitesi dosya sistemleri , otomatik form doldurma verileri , indexeddb verileri , yerel depolama , eklenti verileri , kaydedilmiş şifreleri siler.

Privacy Settings

Eğer Mozilla Firefox tarayıcınızda gizlilik ve güvenliğiniz adına yapılması gereken ayarların yollarını bilmiyorsanız ,

Bu eklentiyi kullanarak tüm gizlilik ayarlarını tek sayfada görüntüleyebilir ve düzenleyebilirsiniz.

Hide Images

Herhangi bir web sayfasında bulunan tüm görselleri ve bağlantıları engelleme seçeneği sunar.

Author | R3C*** Digital Freedom