Bir türlü karar veremediğim bir şeyi danışmak istiyorum. Fikirlerinizi minik bir sebeple gösterebilirseniz gerçekten çok sevinirim.
İki tane blogspot ve bir tane tumblr hesabım var.
Gelirlerimden biri banner (allmediaads) gösterimi ve diğeri de popmyads (
popup
,popunder
hangisi oluyorsa artık: ziyaretçi bir şey tıkladığı zaman açılan pencere) reklamları.Açık söylemek gerekirse, 2-3 ayda 1 kez tanıtım yazısı alıyorum. Ayrıca kaynak gösterirken ya da bir şeyden bahsederken no-follow ile link vermekten de kaçınmıyorum. Artı bir de Bumerang/Yazarkafe üyeliği var.
Hâl böyleyken, yaz sonunda ŞABLON olayına girip MOBİL kısmını kapatmayı tercih ettim. Telefondan girerken, banner görünmüyordu, yanlışım yoksa eğer açılır pencerelerde çıkmıyor. Kabul ediyorum ki MOBİL iken daha hoş görünüyor ve daha kullanışlı. Şimdiyse bu pc ekranındaymış gibi kocaman ve illa ki yakınlaştırmam gerekiyor. Kelliğe ilaçta satmadığım için, açıkçası telefondan giren birisinin uzun uzadıya fazla zaman geçirebileceğini (katlanabileceğini) düşünmüyorum.
Bu kullandığım allmediaads reklamları neredeyse tamamen adsense reklamları. Onu kullananlar bilir, bunda da kod seçerken MOB, MOB+WEB gibi seçenekler var. Ben de MOB+WEB yazanları kullanıyorum; ama yine de herhangi bir şey yok. Yani banner görünmüyor kesinlikle. Artı popmyads'e ait pencerede açılmıyor. Ama MOBİL görünüm yokken, yani masaüstü görünümü varken, hem banner görünüyor, hem de açılır pencere çalışıyor. Sanırım tek katkısı da bu.
Görünüm ve kullanışlılıkta elbette önemli; ama işin içine azıcıkta maddiyatı katarsak öneriniz ne olur acaba? Bıyık mı, sakal mı?..
Şimdiden teşekkürler...