lostyazilim
tr.link

Hangi bölümü okumalıyım ?

23 Mesajlar 2.978 Okunma
lstbozum
tr.link

umuterdal umuterdal WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 20.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek SEO & Web Dev.
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad U** İ**
  • Mesajlar 369
  • Beğeniler 41 / 128
  • Ticaret 8, (%100)
Merhabalar ilkokul yıllarımdan beri internet siteleriyle uğraşıyorum. Blog kurarak scriptleri kurcalayarak başladığım bu işte her şeyi kendi başıma öğrendim ve yaklaşık 3 senedir de seo konusunda kendimi oldukça geliştirdim bu işten para kazanıyorum. Alakasız bir mütercim tercümanlık bölümüne kayıt olup gitmedim ama bu sene artık sevdiğim meslekle ilgili bir bölüm okuyup kendimi dahada geliştirmek istiyorum ..

Gelelim asıl konuya

sınava tmden giriyorum ama diğerlerine de kayıt oldum
şu bölümleri belirledim

Yönetim bilişim sistemleri - tm den alıyor büyük ihtimal tutar

ancak

yazılım mühendisliği
bilişim sistemleri mühendisli
ği

mfden de %50 burslu bu bölümler olabiliyor.

Yönetim bilişim sistemleri sözel sayısal karışık bir bölüm tam oturmamış kimisi iyi diyor kimisi kötü diyor benim asıl isteğim ve severek yapacağım şey yazılım uzmanı olmak genel olarak kodlama dillerinde uzman olmak istiyorum.

Yazılım mühendisliği ideal gözüküyor ama bu bilişim sistemleri mühendisliğide kafamı karıştırdı.

Yönetim bilişime devlette bedava okuyabilirim. Yazılım yada bilişim mühendisliği için senelik 13 milyar hazırlıkla 5 senede 65 milyar para ediyor. Ne diyorsunuz valla ben karar veremedim şimdiden üşenmeyip fikir veren kişilere teşekkür ederim.:)

wmaraci
reklam

ErdemDnmz ErdemDnmz Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 01.09.2015
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Bilişim
  • Konum Adana
  • Ad Soyad E** D**
  • Mesajlar 479
  • Beğeniler 105 / 145
  • Ticaret 0, (%0)
Ama tavsiye olarak değerlendirilmek istiyorsan tek yol BİLİŞİM.
umuterdal invalid Voltaren

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 20.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek SEO & Web Dev.
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad U** İ**
  • Mesajlar 369
  • Beğeniler 41 / 128
  • Ticaret 8, (%100)
benimde kafama o yattı aslında ama yazılım mühendisliği daha mı detaylı işliyodur kodlama derslerini falan kafamda deli sorular

• Üyelik 01.09.2015
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Bilişim
  • Konum Adana
  • Ad Soyad E** D**
  • Mesajlar 479
  • Beğeniler 105 / 145
  • Ticaret 0, (%0)
Teknoloji bilgin olduk'tan sonra istediğin kadar öneri al.
Ben sırf bilişim için liseyi tekrar okuyorum bu sene bitiyor inşAllah bilişim sertifikası alıp universiteyi 4 yıllık veya kazanamazsam 2 yıllık direk geçiş okuyacağım.

Diploma olduk'tan sonra giremeyeceğin alınamayacağın bilişim konusun da hiç bir yer yok.
El üstün'de tutulursun bana bir firma'dan website yönettiğim için iş teklifi geldi.
Sırf iş teklifini diploma olmadığı için gidemedim sırf onun için okuyorum.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 20.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek SEO & Web Dev.
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad U** İ**
  • Mesajlar 369
  • Beğeniler 41 / 128
  • Ticaret 8, (%100)
haklısın ancak şimdi bu yönetim bilişim sistemlerini okursam sayısal sözel dersler kodlama dersleri falan yüzeysel geçiyormuş bişey öğretmiyolarmış ama iş olanakları çok diyorlar. Kimiside mezun arkadaşlarımın hepsi işsiz falan yazmış. Yazılım yada bilişim sistemleri mühendisliği okursam ilk olarak mühendis olucam onun yanındada iyi bir bilgisayar eğitimi alıcam tabi cebimden de büyük para çıkıcak.

• Üyelik 01.09.2015
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Bilişim
  • Konum Adana
  • Ad Soyad E** D**
  • Mesajlar 479
  • Beğeniler 105 / 145
  • Ticaret 0, (%0)
Bu ara da umarım istediğiniz olur da Ülkeye katkı sağlarsınız başarılar dilerim.

• Üyelik 20.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek SEO & Web Dev.
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad U** İ**
  • Mesajlar 369
  • Beğeniler 41 / 128
  • Ticaret 8, (%100)
eyvallah teşekkür ederim yorumlarınız için

• Üyelik 01.09.2015
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Bilişim
  • Konum Adana
  • Ad Soyad E** D**
  • Mesajlar 479
  • Beğeniler 105 / 145
  • Ticaret 0, (%0)
Rica ederim şunu da belirteyim bura da siyasi hiç birşey yok siyasette konuşmadım sadece olanı biteni söyledim.

Elbette imam hatipler olacak ama ülke çağ atlamak istiyorsa bilim teknolojiye yönelmeli.

Siyaset konuşuyorsun diyip boş yorumlar atmayın herkes bu ülke için canını ortaya koyar onda kusur yok.

magender magender WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 19.04.2016
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Mühendis
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad I** C**
  • Mesajlar 562
  • Beğeniler 49 / 128
  • Ticaret 23, (%100)
Yazılım bilen adam aç kalmaz/Yazılım Mühendisliği

Makalepaneli Makalepaneli I Love Yandex Money Kullanıcı
  • Üyelik 15.07.2015
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Editör, Programci
  • Konum Tokat
  • Ad Soyad E** B**
  • Mesajlar 777
  • Beğeniler 96 / 355
  • Ticaret 91, (%98)
Ben ilahiyat okuyorum. Masallar, hikayeler, uydurmalar oooww burası fena.
Zaten dindar kesimin yüzde 98'i kendiyle çelişiyor, bazen burada kafayı yiyecek gibi oluyorum.
Bilişim hepsinden daha iyi ama yukarıdaki arkadaşın dediği gibi başbakan öyle konuşuyorsa devletten bir şey bekleme. Çünkü devlet hiçbir zaman gerekli elemanları almaz, ideolojik paralellik söz konusudur daima, paralellik dediysek birileri zıplamasın hemen :) Mesela hükümet sağcıysa her taraf din kültürü öğretmeni, imam hatip kaynar.
Bazen olaylara samimice yaklaşmak gerekiyor, düzenin değişmesi için önce bilinçlenmemiz, kendimizi geliştirmemiz gerekiyor. Arabamız yok, işlemci yapmıyoruz, uydumuz yok, kendi mühendisimiz baraj bile yapamıyor. Bu durumda ihtiyaç duyulan din kültürü öğretmeni olmamalı, ama maalesef ona ihtiyaç var. Sisteme boyun büküp geldim ilahiyata, puanım da iyiydi, imam hatipli de değildim. Ama şu anda pişmanım, kimseyi dinleme, zevk aldığın şey neyse onu oku. Ben burada bazen kuduruyorum, mesela adam derste şeriat falan bir şeyler diyor, savaştan kaçan öldürülür diyor, kadınlarla konuşmak zinadir diyor teneffuste sevgilisiyle el ele. Veya bir kız erkeklerden rahatsizim, karma eğitim kalksın diyor, aynı hanımefendi oğlanın biriyle imam nikahı kıymış, öğrenci evinde yatıp kalkıyor :) Konuyla pek ilgisi yok bu dediklerimin ama kesinlikle zevk alacağın yerde oku, yoksa her şey eziyet gibi geliyor.
wmprx dmdnz ErdemDnmz

kişi bu mesajı beğendi.

I Love Yandex Money
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al