Günümüzde artık hizmet almak ile hizmet vermek arasında hiç bir bağlantı kalmadı, Bir firmayla ortalama 1 yıldır çalışıyorum 20 tane domain barındırıyorum vb. (firmayı önceki konularımda belirtmiştim.) İstemiş olduğum şey o kadar basit o kadar kolay bir şey ki, adamın canı sıkılsa yapar yani ama öyle bir şey yok, adam başka firma tercih edin diyor resmen.

Şimdi ben mi hizmet sağlıyorum? O mu bana hizmet sağlıyor anlamadım. Firmalar neden geliştikçe kalitelerini düşürüyorlar. Böyle bir hizmet anlayışı oluştu da bu akıma biz katılamadık?

Firmanın haftalık/aylık/6aylık/yıllık ortalama geliri belirlendikten sonra yeni müşteri kazanma/müşteri teknik destek gibi durumları sanırım göz ardı ediliyor.

Bu tarz firmalar yüzünden, bir çok insanın dolandırıldığını/ufak ve gelişmekte olan hosting firmalarına olan güveninin kalmadığını hepimiz biliyoruz. Büyük lokma her zaman küçüğü yok ediyor fakat bu sektör de şöyle bir durum var büyük lokma ne yaparsa küçük lokma bundan her türlü etkileniyor.

Büyük lokmanın marka bilinirliği sayesinde gelişmesi mümkün ve olanıklı, küçük firmanın ise ancak referans üzerine gelişmesi ve para kazanması gerekiyor.

Bende hizmet sağlayan bir firmayım ve her süreçte müşterilerime problem değil, sonuç olarak ulaşmaya çalışıyorum, Çünkü benim para kazanmam gerekiyor hayatımı sürdürmem gerekiyor bir insanı memnun ettiğimde, o müşteri bir başkasını bana öneriyor ve ben böyle gelişiyorum böyle para kazanıyorum.

Benden kat kat büyük olan firmalar var, bir çok müşteri ile anket gibi konuşma yaptığımızda " hizmetleri çok kötü" dediklerini biliyorum. Firma İstanbul'un Türkiye'nin en büyüğü olabilir ama hizmet kötü ise her türlü olumsuzluklar ile dönüş oluyor.

Ve en büyük, en önemli nokta ise; Büyük firmadan gelen müşterilerimiz genellikle eski firmasıyla olan problemi anlatıyor sonra bize diyor ki; sizde bu problemi yaşar mıyım?

Hosting firması kurmak isteyen veya yeni kuran arkadaşlar için şunu söyleyebilirim; Çok zorlu bir süreç olduğunuzu ve kapasitenizin üzerine çıktığınızda teknik personelinizi arttırmanız gerektiğini bilmelisiniz, böylece kazanç mantıklı iletişim hiç bir zaman düşmez...


Hayırlı İşler, iyi çalışmalar.
Yiğit Can KUŞ
Sarmaşık Ajans