1- Türkiyede VDS ya da sunucu aldığınızda en önemli unsuru destek noktasındaki rahatlığınız ve olumsuz bir durumda hak arayabileceğiniz bir yerin olmasıdır. Zira bir çok kişi ve firmanın Yurtdışında XX veri merkezi sunucumu ödemesini yaptığım halde kapattı şeklinde yorumlarınıokuyoruz.
Hatta daha geçen hafta *** da bir firma Almanyadaki bir veri merkezi ile çalışmasını X süre sonra durduracağız dediğinde direkt olarak IP lerini router üzerinden silerek madur olmalarını sağladılar.
2-Sanal sunucu olarak VDS aldığınızda size verilen CPU ve RAM yine paylaşımsız olacağı için performans sorunu yaşamazsınız.
Fiziksel sunucuda ise lisans maliyetleri yüksektir.
Örnek Fiziksel sunucu için Cpanel ve Litespeed lisansları 100 + 110 TL = 220 TL + KDV iken
Sanal sunucular için Cpanel ve Litespeed lisansları 50 + 60 TL = 110 TL dir.
İyi bir VDS ile de iyi performans alabilirsiniz.
Hatta daha geçen hafta *** da bir firma Almanyadaki bir veri merkezi ile çalışmasını X süre sonra durduracağız dediğinde direkt olarak IP lerini router üzerinden silerek madur olmalarını sağladılar.
2-Sanal sunucu olarak VDS aldığınızda size verilen CPU ve RAM yine paylaşımsız olacağı için performans sorunu yaşamazsınız.
Fiziksel sunucuda ise lisans maliyetleri yüksektir.
Örnek Fiziksel sunucu için Cpanel ve Litespeed lisansları 100 + 110 TL = 220 TL + KDV iken
Sanal sunucular için Cpanel ve Litespeed lisansları 50 + 60 TL = 110 TL dir.
İyi bir VDS ile de iyi performans alabilirsiniz.
Şükrü Bey, ilginiz ve açıklamalı cevabınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum.
Yurt dışı sunucuları için konuşursak; ülke olarak yurt dışı çıkışlarımızın hızı ne durumda? Etkisi hissedilir derecede yavaşlığa sebebiyet veriyor mu?
Fiziksel sunucu alırsam CPanel kullanmayı düşünmüyorum. Ücretsiz panellerden yararlanacağım, Vesta gibi. Şu anda kullanıyorum ve çok memnunum, taşıma konusunda da kolaylık olacaktır.
70/80 adet Wordpress tabanlı, düşük hitli siteyi barındırabilecek bir VDS'in özellikleri ne olmalıdır? İyi bir VDS demek için ne gerekir?