lostyazilim
tr.link

HTML Sayfalama Mantığı Nedir?

6 Mesajlar 950 Okunma
lstbozum
tr.link

bitirimci bitirimci WM Aracı Kimlik Onayı
  • Üyelik 20.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** Y**
  • Mesajlar 1170
  • Beğeniler 216 / 214
  • Ticaret 0, (%0)
Merhaba
Bootstrap kullanarak tasarım yapmaya başladım ama Sayfalama düzeni nasıldır arkadaşlar.
Mesela
1-Hakkımızda menüsü için ayrıca hakkimizda.html oluşturup index.html ye mi bağlayacağız?
2-Böyle bir siteye yönetim paneli eklemek için php mi bilmek lazım?
3-Veritabanı şart mıdır? Html tasarım ile veritabanı nasıl bağlanır? Avantajı nedir?

Arkadaşlar bende araştırıyorum bunları ama tecrübe başka birşey bu konularda yol gösterirseniz sevinirim mantığını kavramak önemli benim için. Teşekkürler.

wmaraci
reklam

4531 4531 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 13.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 996
  • Beğeniler 210 / 211
  • Ticaret 3, (%100)
Birincisi hem evet hem hayır. İster farklı bir sayfada hakkımızda kısmı tutarsınız isterseniz yine aynı sayfada tek sayfa tasarım olarak hakkımızda kısmını sunabilirsiniz.
İkincisi evet yönetim paneli için bir dil bilmeniz gerek bu PHP, .net, ruby olabilir. Size kalmış bir şey. Ben PHP kullanıyorum.
Üçüncü olarak veritabanı şart olmasa bile kolaylıklar sağladığı için, sonuçta verileri saklamak için gayet güzel bir yol. Html tasarımla bir veritabanı bağlantısı için bir programlama dili bilmeniz gerekir ki bu da 2. soruda ki dillerden biri olabilir.
Mesela 5 tane sayfa var her biri için tek tek sayfa oluşturmak yerine hem bir panel ile düzenleme yapabileceğiniz hem 5 sayfa yerine tek sayfda bu 5 farklı içieriği gösterebileceğiniz ve daha bir çok şey için veritabanı ve programlama dili gerek.

Kaplan Kaplan ahmetkaplan.net Kullanıcı
  • Üyelik 26.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek User Interface Designer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 1084
  • Beğeniler 304 / 530
  • Ticaret 4, (%100)
Merhabalar,

sorularına sırası ile cevap vermem gerekirse;

1- Sayfalama mantığı aynen düşündüğün gibi. hakkimizda.html, iletisim.html gibi sayfaları birbirlerine link vererek bağlaman gerekli. Örnekleme gerekirse; siteni tasarladın ve menünde bir "Hakkımızda" alanı var buna tıkladığın zaman hakkimizda.html sayfasına gitmesini sağlıyorsun.

Hakkımızda

2- Bir yönetim paneli yada yönetim panelli site yapabilmek için bir programlama dili bilmen şart. Unutma ki HTML bir programlama dili değildir. HTML (Hypertext Markup Language) bir metin işaretleme dilidir. Bu diller arkadaşın da açıkladığı gibi PHP, .Net, Ruby, vb dillerdir. Bunları kullanarak daha hızlı bir sistem oluşturabilirsin. Örnekleme gerekirse, index.php, hakkimizda.php, urunler.php, iletisim.php sayfaların var. Bu sayfalarda hepsinde varolan bir metni değiştirmek istiyorsun yada diyelim ki logoyu. Bunun için HTML'de her sayfada teker teker değişiklik yapıp kaydetmen lazımdı. Fakat programlama dili kullanıyorsan yada panelin varsa bir sayfada hepsini halledebilirsin.

3- Database (veritabanı) şart değil tabii ki ama bir portal yada içerik bazlı bir site yapıyorsan gerekli olacaktır. Çünkü 2. madde de açıkladığım gibi bir içerik değiştirmek gerektiği zaman nasıl her sayfada değiştirmen gerekiyorsa bir içerik eklemek için de aynı sayfayı tekrar kopyala yapıştır ile çoğaltıp içeriği düzenleyip yeni isimle kaydetmen lazım yada aynı sayfada değişiklik yapman lazım. Eğer elinde bilgilerin tutulduğu bir DB varsa bunu daha kolay gerçekleştirmen mümnkün.

Veritabanı'nı programlama dillerini kullanarak bağlama yapabilirsin. HTML'i tek başına bir veritabanına bağlayamazsın.

Kolay gelsin.

• Üyelik 20.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** Y**
  • Mesajlar 1170
  • Beğeniler 216 / 214
  • Ticaret 0, (%0)
Özenerek vermiş olduğunuz cevaplar için teşekkürler. Bootstrap dan önce php ye yönelsem çok iyi olacak.

wmaraci
wmaraci

ishana ishana Su akar yolunu bulur. Kullanıcı
  • Üyelik 24.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 54 / E
  • Meslek Eğitimci
  • Konum Isparta
  • Ad Soyad İ** N**
  • Mesajlar 352
  • Beğeniler 104 / 107
  • Ticaret 0, (%0)
önce html, sonra programlama dili..

Bu devirde en zor erdem insan olmaktır.
Keyifle.Net - Keyfine Göre Takıl

• Üyelik 20.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** Y**
  • Mesajlar 1170
  • Beğeniler 216 / 214
  • Ticaret 0, (%0)
Bootstrap ile ilgili güzel olduğunu düşündüğüm bir domain aldım bootstraptr com

Orjinal sayfası gibi tek sayfalık tecrübelerimi paylaştığım bir site yapmak istiyorum
Kod ağırlıklı olacak ve zamanla geliştirmek istiyorum. Teşekkürler arkadaşlar.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al