sorularına sırası ile cevap vermem gerekirse;
1- Sayfalama mantığı aynen düşündüğün gibi. hakkimizda.html, iletisim.html gibi sayfaları birbirlerine link vererek bağlaman gerekli. Örnekleme gerekirse; siteni tasarladın ve menünde bir "Hakkımızda" alanı var buna tıkladığın zaman hakkimizda.html sayfasına gitmesini sağlıyorsun.
Hakkımızda
2- Bir yönetim paneli yada yönetim panelli site yapabilmek için bir programlama dili bilmen şart. Unutma ki HTML bir programlama dili değildir. HTML (Hypertext Markup Language) bir metin işaretleme dilidir. Bu diller arkadaşın da açıkladığı gibi PHP, .Net, Ruby, vb dillerdir. Bunları kullanarak daha hızlı bir sistem oluşturabilirsin. Örnekleme gerekirse, index.php, hakkimizda.php, urunler.php, iletisim.php sayfaların var. Bu sayfalarda hepsinde varolan bir metni değiştirmek istiyorsun yada diyelim ki logoyu. Bunun için HTML'de her sayfada teker teker değişiklik yapıp kaydetmen lazımdı. Fakat programlama dili kullanıyorsan yada panelin varsa bir sayfada hepsini halledebilirsin.
3- Database (veritabanı) şart değil tabii ki ama bir portal yada içerik bazlı bir site yapıyorsan gerekli olacaktır. Çünkü 2. madde de açıkladığım gibi bir içerik değiştirmek gerektiği zaman nasıl her sayfada değiştirmen gerekiyorsa bir içerik eklemek için de aynı sayfayı tekrar kopyala yapıştır ile çoğaltıp içeriği düzenleyip yeni isimle kaydetmen lazım yada aynı sayfada değişiklik yapman lazım. Eğer elinde bilgilerin tutulduğu bir DB varsa bunu daha kolay gerçekleştirmen mümnkün.
Veritabanı'nı programlama dillerini kullanarak bağlama yapabilirsin. HTML'i tek başına bir veritabanına bağlayamazsın.
Kolay gelsin.