Blog yazarken yazabileceğiniz şeyleri kendiniz yazmanız en önemli konudur. Kopya içerikle ‘ne kadar çok olursa o kadar iyi’ mantığı başından sonuna kadar yanlıştır. Amacımız Kaliteli blog yazma ise içeriğiniz size ait sizin el yazınız olmalıdır. (Veya sizin için yazılmış bir yazı) Burayı her blog yazarlığı hakkındaki makalelerimde söylemeye devam edeceğim. Çünkü her konuda olduğu gibi Kaliteli blog yazma konusunda da özgün yazı yazmak oldukça önemli..

HAZIRLIK
Konunuzu belirleyip ne yazacağınızı tasarlayın
Yazarken saçmalamamak için konunuzu belirledikten sonra yazacağınız şeyleri kafanızda tasarlayın. Bu size hem akıcı bir yazı yazmak için hemde yazarken çok düşünmemek için yarar sağlayacaktır..

Araştırma Yapın
Hepten içli dışlı bir araştırma yapmanızı istemiyorum sizden. Sadece konu başlığınızı Google’a bir yazın ve çıkan ilk 3 sitede yazan yazıya bir göz gezdirin kafanızda yazacağınız şey tam bir otursun. Sadece internet ortamında değil farklı kaynaklardan da araştırma yaparak 1.Sırayı garantileyen bir yazı yazabilirsiniz..

YAZI ÖNCESİ
Anahtar Kelimeler
Mutlaka yazacağınız şeylerin anahtar kelimelerini belirleyin ve yazın. Yazınızı yazarken onlara bakarak bunları kullanmalıyım diyin vede yazınızda da kalın, altı çizgili, eğik şekillerde bu kelimeleri kullanın..

Odaklanılan Kelime
Yazınızın vazgeçilmezleri arasında olacak olan kilit noktası yani odaklanılan kelimenizi belirleyin ve başlığınızda linkinizde içeriğinizde meta açıklamanızda etiketlerinizde mutlaka bu odaklanılan kelimeyi kullanınız..

Başlık
Başlığınız acaba ne var içinde merakını uyandıracak düzeyde ilgi çekici olsun ve konuyu tam olarak özetlesin..



YAZARKEN
Kısıtlı yazıyla çok şey anlatın
Ne olduğu belli olan bir maddeyi uzun uzadıya anlatmayın. Kısa bir açıklama ekleyin.

Sürükleyici yazın
Yazdığınız yazı neneleriniz masallarından daha sürükleyici olsun. Dalga bir yana sıkıcı monoton bir yazı ne kadar yarar verecek olsa da bir yerden sonra bıktırır o yüzden diliniz akıcı sade ve sürükleyici olsun.

Ek kaynaklar sunun
Yazının sonunda veya içinde bu konu hakkında şuralara da göz atabilirsiniz şeklinde linkler paylaşın.



YAZDIKTAN SONRA
Mutlaka okuyun
Yazınızda hatalar çıkacaktır. Mutlaka okuyup düzeltin.

Seo Analizi
Sayfanızı yayınladıktan sonra SEO analizinden geçirerek eksik yada yanlış yaptığınız yerleri düzeltin..

KAYNAK: http://yusufberki.com/kaliteli-blog-yazma-taktikleri/