lostyazilim
tr.link

Kodlamaya Nerden Başlamalıyım ?

22 Mesajlar 2.491 Okunma
acebozum
tr.link

WhiteRed WhiteRed WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 26.03.2016
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 381
  • Beğeniler 85 / 44
  • Ticaret 0, (%0)

Temayil adlı üyeden alıntı

Yazılımla ile alakalı yapmanız gereken şeylerin ne olduğunu düşünüyorsanız, herkesin en az bildiği dilleri öğrenin ki piyasada değerli olasınız.

Çok doğru diyorsunuz hocam örnek olarak ? örnek vermek gerekirsek python tarzı mı ? yoksa c mi :)

Ronins adlı üyeden alıntı

Ben kodlamadan çok anlamam ama fikrim önce HTML'i öğrenmen. Sonrasında hangi programlama dilinde kafayı yemek istiyorsan onu seçersin :) Yazılımcı olmaz zor iş, hepinize allah kolaylık versin.

Çok teşekkür ederim hocam değerli yorumunuz için :)

elektronikssl
webimgo

onurrckrr1 onurrckrr1 x=u dx=du Let's ∫du It! Kullanıcı
  • Üyelik 27.11.2016
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad O** Ç**
  • Mesajlar 542
  • Beğeniler 25 / 105
  • Ticaret 0, (%0)

WhiteRed adlı üyeden alıntı

Bende Webten Sonra Android ve İos'a Geçicem Yanlız Bir Sorum Var ; İki işletim sistemindede 1 kod diliyle aynı programı çalıştıramazmıyız ? :)

Hocam dün sizin sorduğunuz sorunun aynısını ben konu açarak sordum fakat tam bir cevap alamadım. Windows üzerinde Delphi programını kullanarak C# diliyle her iki platformada uygulama yapabiliyorsunuz fakat delphi mac için yok. Bir arkadaş bana visiual studio for mac uygulamasını kullanmamı söyledi ona da baktım gerçekten çok karmaşık geldi bana programı açtığım gibi hemen kapadım ama araştırmalarım sonucunda c# dilini bilirseniz delphi ve visiual studio ile her iki platforma uygulama yapılabileceğini gördüm.

Eğer oyun yapmak istiyorsanız işiniz daha basit unity 3d her iki platformada uygulamayı derleyebiliyor fakat onun için yine c# yada java bilmemiz gerekiyor :) . Yani buradan çıkaracağın sonuç c# dilini eğer öğrenirsen geniş bir platforma uygulama geliştirebilirsin. Ben elimde mac olduğu için ve etrafımda bolca iphone bulunduğu için bu alana yönelip detaydan genele gitmeyi düşünüyorum benim ki biraz ters oldu gerçi :D .
WhiteRed

kişi bu mesajı beğendi.

Arat - Yazılımın Kaderi
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.cakirweb.aratgame
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al