lostyazilim
tr.link

Mail list oluşturmak suç mu olur?

18 Mesajlar 2.365 Okunma
lstbozum
tr.link

gokenim gokenim WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Fotoğraf, Grafik, Radyoloji
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad G** Ç**
  • Mesajlar 1896
  • Beğeniler 766 / 351
  • Ticaret 4, (%100)

WebRoot adlı üyeden alıntı

Suç değil ama ahlaksızlıktır bence. İnsanlar gelip sizin sitenize güvenip mailini telefonunu falan giriyor. Siz bunu suistimal edip sürekli mail sms gönderiyorsunuz. Hatta abartıp mail datasını satanlar var. Şahsen ben alayına çok sınırsızca böyle hunharca küfür ediyorum.

Yok benimkisi o tip bir şey değil olmayacak da. Kendi sitemden aldığım mail adresleri değil zaten. Beni nerden buluyolarsa toplu mailler gönderiyorlar sürekli ordaki mail adreslerini kullanmak için diyorum. Yoksa kimseye hıyanet edecek adam değilim. Öylelerini sevmem karaktersizlik tabiki.

Selamunaleyküm.
wmaraci
reklam

nettebugun nettebugun Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 13.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Doktora öğrencisi.
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad A** O**
  • Mesajlar 798
  • Beğeniler 386 / 218
  • Ticaret 16, (%100)
https://feedburner.google.com
Kendi rızalarıyla katılabilir ve her içerik girişinde, ertesi sabah e-postalarına alabilirler. Daha etik ve sizi de mağdur etmez sanırım.
gokenim

kişi bu mesajı beğendi.

teknomakale teknomakale Teknik Destek Uzmanı Kullanıcı
  • Üyelik 20.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Teknik Destek Uzmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** C**
  • Mesajlar 129
  • Beğeniler 11 / 18
  • Ticaret 0, (%0)
Zihniyet meselesi bu gokenim isimli kullanıcı arkadaşımız bilgilendirme amaçlı göndermek istiyor. Bence bunda bir sıkıntı yok.
gokenim

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 28.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad G** Ç**
  • Mesajlar 1896
  • Beğeniler 766 / 351
  • Ticaret 4, (%100)

teknomakale adlı üyeden alıntı

Zihniyet meselesi bu gokenim isimli kullanıcı arkadaşımız bilgilendirme amaçlı göndermek istiyor. Bence bunda bir sıkıntı yok.

Aynen kötü bir niyetim yok yani. Hesaplarını hackleme ya da ahlaksız reklamlar falan gitmeyecek ayda bir paylaştığım 1 konuyu falan göndereceğim reklam amaçlı.

Bu arada arkadaşlar bazı siteler subscribe yapıyorlar o nasıl oluyor? İsteyen o mailin aboneliğinden çıkabiliyor falan?

Selamunaleyküm.
wmaraci
wmaraci

teknomakale teknomakale Teknik Destek Uzmanı Kullanıcı
  • Üyelik 20.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Teknik Destek Uzmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** C**
  • Mesajlar 129
  • Beğeniler 11 / 18
  • Ticaret 0, (%0)

nettebugun adlı üyeden alıntı

https://feedburner.google.com
Kendi rızalarıyla katılabilir ve her içerik girişinde, ertesi sabah e-postalarına alabilirler. Daha etik ve sizi de mağdur etmez sanırım.

arkdaşımızın dediği gibi bir sistem yapabilirsin aklıma gelmemişti bununla sitene üye olanlara otomatik olarak yayınladığın yazılar gidebiliyor. Gmail üzerindeki manuel göndermekten daha sağlıklı olur.
gokenim

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 28.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad G** Ç**
  • Mesajlar 1896
  • Beğeniler 766 / 351
  • Ticaret 4, (%100)

teknomakale adlı üyeden alıntı

arkdaşımızın dediği gibi bir sistem yapabilirsin aklıma gelmemişti bununla sitene üye olanlara otomatik olarak yayınladığın yazılar gidebiliyor. Gmail üzerindeki manuel göndermekten daha sağlıklı olur.

Ama onların üye olmalarını beklemek gerekecek o şekilde. Reklam maili gönderdikten sonra dediğiniz şey olabilir ama.

Ek Olarak: Bu arada gmailden mail attığım zaman hata mesajı geliyor bana başarısız oldu diye neden olabilir?

Selamunaleyküm.

nettebugun nettebugun Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 13.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Doktora öğrencisi.
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad A** O**
  • Mesajlar 798
  • Beğeniler 386 / 218
  • Ticaret 16, (%100)

gokenim adlı üyeden alıntı

Ama onların üye olmalarını beklemek gerekecek o şekilde. Reklam maili gönderdikten sonra dediğiniz şey olabilir ama.

Ek Olarak: Bu arada gmailden mail attığım zaman hata mesajı geliyor bana başarısız oldu diye neden olabilir?

Hocam onlar üye olursa spam tehlikesi olmaz; ama şöyle bir yol izleyebilirsiniz: Elinizde bir miktar e-posta adresi var diyelim. Tek tek, elle o adresleri girebilirsiniz. Sonra onlara onay e-postası gider. Bakarlar ve eğer istiyorlarsa aktif ederler, istemezlerse hiç dokunmadan siler ya da ret ederler. Zaten sitenizle/forumunuzla/blogunuzla ilgisi olanlar emin olun eğer iyi bir yere yerleştirirseniz kendi rızalarıyla yavaş yavaş üye olmaya başlayacaklardır.

Asla yapmadığım bir şey, ama şimdi yaptım. İmzanızdaki siteye girip oradaki e-posta adresini kendiminkine ekledim. Şimdi onu kabul veya ret etmek sizin elinizde... :D

Aşağıdaki gibi, e-posta sahiplerinin aktif edip etmediklerini görebilir ve dilerseniz üyelikten de çıkartabilirsiniz. İnanın en sağlıklı sistemlerden biri budur diye düşünüyorum...

gokenim

kişi bu mesajı beğendi.

staticiation staticiation YesilSEO.com Kullanıcı
  • Üyelik 16.07.2013
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek SEO, İnternet, Yazılım, Tasarı
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 198
  • Beğeniler 48 / 32
  • Ticaret 13, (%100)

omerknet adlı üyeden alıntı

Tam olarak kendi listemizi oluşturabiliyor muyuz? Ücretler ne kadar?

ücretler biraz fazla ama hakediyorlar. çok kaliteli bir firma.
Kendi listenizi oluşturabiliyorsunuz ama bu kişilerden de izin almak gerekiyor.

Yeşil SEO İnternet Hizmetleri
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al