Arkadaşlar merhabalar, Efe Aydal'ı tanıyanlar vardır, podcastlerini severek dinliyordum ve bazen Patreon isimli bir bağış sitesinden bahsediyordu. Fakat insanoğlunun tembelliği, açıp bakmamıştım hiç. Dün uzunca bir araştırma yaptım.

Ben bir Video Oyunları sitesi yönetiyorum. Daha önce ziyaret edenleriniz vardır belki, eğer yoksa ismi Oyungg.com kendi takipçilerimiz de fazlasıyla sıkı fakat işten çok bir gelir elde ettiğim söylenemez. Masrafını ancak çıkartıyor ve işi büyütmek için hep cebimden bir şeyler koymak zorunda kalıyorum.

Patreon bizim gibi insanların olduğunun bilinciyle kurulmuş bir proje, gelir elde etmenin zor olduğu takipçili ve emek isteyen işlerde takipçilerinize ekstra avantajlar sunarak onlardan bağış toplamanızı sağlıyor. Bağımsız yapılan işler (Site yönetimi, youtube kanalı yönetimi, çizim yapmak, amatör şarkı söylemek vb.) için de kendinizi ve işinizi büyütme şansı tanıyor. Bir nevi kickstarter gibi fakat orda durumlar daha kompleks ilgilisi bilir.

Destek aldığınız insanlar (Patronlar) da hem sizi sevdikleri için, hem de sağladığınız ekstra özellikler için aylık olarak vermek istedikleri tutarı ödemeye devam ediyorlar. Efe Aydal isimleri videolarda geçiriyor, biz aylık olarak haber yazacağız, siz de belki aynılarını belki de daha farklı şeyleri yaparak kendinize yeni patronlar bulabilirsiniz.

Sorularınız ve destek istekleriniz varsa burada sorabilirsiniz, maalesef mesaj kutum dolu.

Referans linkim

Normal link

Sitenin söylediğine göre benim referans linkim ile kaydolmayı seçerseniz ekstra bonuslar kazanacakmışız, bu sizin tercihiniz tabii, ben de ne ekstrası olduğunu araştırmadım çok.