lostyazilim
tr.link

Site Hız Sorunu %12 Hız Puanı

6 Mesajlar 917 Okunma
lstbozum
tr.link

theharunuysal theharunuysal WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 21.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek .
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad H** U**
  • Mesajlar 1879
  • Beğeniler 596 / 202
  • Ticaret 19, (%95)
Merhaba arkadaşlar opencart kurulu sitemde hız problemi yaşıyorum.

CSS sprites yazıyor ilk defa duyduğum bir şey google'dan araştırdım ama çok karmaşık geldi yapamadım. Hemde o söylediği meteryaller font awasome den aldığım ikonlar..

Ne önerirsiniz ne yapmam gerekiyor ?

wmaraci
reklam

yilmaz70 yilmaz70 Güzel olacak Kullanıcı
  • Üyelik 03.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 53 / E
  • Meslek Web Tasarım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad D** K**
  • Mesajlar 4765
  • Beğeniler 3157 / 3156
  • Ticaret 12, (%100)
Öncelikle mobil uyumluluk testi ''Sayfa Mobil Uyumlu Değil'' hatası veriyor. Robots.txt dosyasında Disallow: /catalog bunu kaldırın. Catalog klasörüne ulaşabilmeli ki görselleri analiz edebilsin. Düzenledikten sonra mobil uyumluluk testi yapın ve sonuca göre hareket edin.

Maalesef kullandığınız tema performans açısından iyi netice vermez bunu bilmelisiniz. Dolayısı ile kullanılan görsellerin tümünü optimize ederek tekrar yükleyin sitenize, en azından Total Page Sıze oranını düşürmüş olursunuz, açılış hızını olumlu yönde etkiler.

First Byte Time şu an 1.60 sn, bu oldukça fazla. Anladığım kadarı ile direkt Apache üzerinde barındırıyorsunuz sitenizi. En azından Nginx yapılandırmanızı tavsiye ederim. Opencart yazılımı için illa ki Litespeed kullanılması gerekmez. Nginx stabil bir şekilde performansı mümkün mertebe üst düzeyde tutmasını sağlayacaktır.

Hız analizi için Pagespeed yerine Gtmetrix ve Webpagetest sitelerini kullanın bu arada.

Kolay gelsin.

cliaweb cliaweb Web Hosting Sağlayıcı Kullanıcı
  • Üyelik 05.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Hosting Sağlayıcısı
  • Konum Muğla
  • Ad Soyad R** Y**
  • Mesajlar 1021
  • Beğeniler 356 / 356
  • Ticaret 8, (%100)
Merhaba theharunuysal

Sunucunuz apache. Apache i optimize ettirmenizi önerebiliriz. Haricen apache yerine NGINX veya litespeed kullanmanızı önerebiliriz.

Elbette bu sunucu taraflı öneriler. Script taraflı olarak uzman bir yazılımcıya inceletmenizi ve optimize ettirmenizi öneririz.

İyi çalışmalar dileriz.

Linux Hosting | Linux Reseller | VPS | VDS https://www.cliaweb.com - İletişim : +90 (850) 885 10 39

theharunuysal theharunuysal WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 21.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek .
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad H** U**
  • Mesajlar 1879
  • Beğeniler 596 / 202
  • Ticaret 19, (%95)
yilmaz70 bilgileriniz için teşekkür ederim. robot.txt dosyasını kaldırdım denedim değişen bir şey olmadı. Çok iyi olmada normal olsa yine yeterli görsellerin tamamını optimize ederek yeniden yükledim. Cpanel kullanıyorum Nginx yüklemek istedim google'dan araştırdığım kadarıyla kümelere gel uzaktan erişim anahtarı oluştur diyor ama benim cpanelde kümeler de uzaktan erişim anahtarı seçeneği yok. Ayrıca google'ın servisi sanki yanlış gösteriyor çünkü hepsiburada.com test ettim ona da düşük puan verdi ve tanıdığım bir kişinin sitesi var alanında ilk sırada benim sitemden daha az puan veriyor ona da.

cliaweb teşekkür ederim önerileriniz için nginx kuracağım araştırıyorum, ileride tamamen optimize ettirmeyi düşünüyorum.

wmaraci
wmaraci

yilmaz70 yilmaz70 Güzel olacak Kullanıcı
  • Üyelik 03.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 53 / E
  • Meslek Web Tasarım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad D** K**
  • Mesajlar 4765
  • Beğeniler 3157 / 3156
  • Ticaret 12, (%100)
Mobil uyumluluk testinde şu an düzelme var görsel analizde. Cache nedeni ile hemen değişmeyebilir, bu yüzden biraz bekledikten sonra yapmalısınız.

Çalışma yapmadan önce popup pasif edin, öyle yapın analizleri. Daha sonra aktif edersiniz popup.

WMSupport WMSupport Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 03.02.2019
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek Wordpress & SEO
  • Konum Adana
  • Ad Soyad H** B**
  • Mesajlar 333
  • Beğeniler 25 / 157
  • Ticaret 26, (%92)
Merhabalar WhatsApp iletişim bilgilerinizi iletin yardımcı olabilirim.

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al