lostyazilim
tr.link

Site Hızlandırma Yardım

10 Mesajlar 1.645 Okunma
lstbozum
tr.link

kkaplan kkaplan Ne Mutlu Türk'üm Diyene ! Kullanıcı
  • Üyelik 19.06.2012
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek IT Proje Analist
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad K** K**
  • Mesajlar 212
  • Beğeniler 64 / 44
  • Ticaret 0, (%0)
iyi akşamlar sayfamı seo analizde sorguladım ve bana dosya sıkıştırma,tarayıcı önbellekleme,Resim Optimizasyonu gibi hatalar verdi bunları araştırdım ancak net sonuçlara ulaşamadım.Sorunun çözümü için yardım :(

wmaraci
reklam

cnkymz cnkymz Araştır Dur ! Kullanıcı
  • Üyelik 06.09.2012
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Kimya Mühendisliği
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 169
  • Beğeniler 41 / 43
  • Ticaret 0, (%0)
Ne kadar zamandır yayında siten?

• Üyelik 19.06.2012
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad K** K**
  • Mesajlar 212
  • Beğeniler 64 / 44
  • Ticaret 0, (%0)

cnkymz adlı üyeden alıntı

Ne kadar zamandır yayında siten?

yaklaşık 5 ay ama daha önce ben mi fark etmedim yada yokmuydu bu hatalar tam emin değilim :(

• Üyelik 06.09.2012
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 169
  • Beğeniler 41 / 43
  • Ticaret 0, (%0)
Peki ne kadar içerik ekli, blog ise özellikle...

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 19.06.2012
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad K** K**
  • Mesajlar 212
  • Beğeniler 64 / 44
  • Ticaret 0, (%0)
35 yazı içeriği

• Üyelik 06.09.2012
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 169
  • Beğeniler 41 / 43
  • Ticaret 0, (%0)
Anladım, şöyle söyleyeyim, site açılma hızını kontrol eden analizler var. Bir kaç arama yaparsan bulursun. Oralardan bak, çok fazla değilse şimdilik uğraşma... Yok illa yapacam ben diyorsan da, tavsiyem wordpress ise eğer WP-Optimize diye bir eklenti var. Kur o gereksiz işlemlerini silecektir. Ayrıca, resim optimizasyonu için de css-sprite diye aratırsan bulacaksındır, bunu yapan online siteler var. Oradan resimlerini optimize et ki sitelere girince anlarsın zaten demek istediğimi, boyut küçültüp web için uygun hale getiriyorlar... Yeni hallerini ekle sitene.

Önbellekleme için WP-Super Cache olması lazım ismi, böyle bir eklenti var ki kullananlar çok memnun. Ben kullanmıyorum fakat bu konuda bilgili arkadaşlardan yardım alabilirsin. Bu eklentide bildiğim kadarıyla js-css gibi dosyalarında sıkıştırma işlemleri yapılıyor. Aynı şekilde WP-Minify adlı eklentide yardımcı olacaktır. Ama bu konuda iyi araştırma yap ve iyi öğren. Direk gidip yapma...

Gelelim wordpress değil ise :) css-sprite yapabilirsin yine o değişmez ama diğerleri için manuel yapmak durumunda kalırsın özellikle veritabanı optimizasyonu için. Cache yani önbellekleme içnide sanırım bazı site panellerinde bu özelliği ayarlayabiliyorsun ama emin değilim. Wordpress için wp-optimize kur mutlaka faydalıdır. Css-sprite da yapabilirsin.

• Üyelik 19.06.2012
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad K** K**
  • Mesajlar 212
  • Beğeniler 64 / 44
  • Ticaret 0, (%0)

cnkymz adlı üyeden alıntı

Anladım, şöyle söyleyeyim, site açılma hızını kontrol eden analizler var. Bir kaç arama yaparsan bulursun. Oralardan bak, çok fazla değilse şimdilik uğraşma... Yok illa yapacam ben diyorsan da, tavsiyem wordpress ise eğer WP-Optimize diye bir eklenti var. Kur o gereksiz işlemlerini silecektir. Ayrıca, resim optimizasyonu için de css-sprite diye aratırsan bulacaksındır, bunu yapan online siteler var. Oradan resimlerini optimize et ki sitelere girince anlarsın zaten demek istediğimi, boyut küçültüp web için uygun hale getiriyorlar... Yeni hallerini ekle sitene.

Önbellekleme için WP-Super Cache olması lazım ismi, böyle bir eklenti var ki kullananlar çok memnun. Ben kullanmıyorum fakat bu konuda bilgili arkadaşlardan yardım alabilirsin. Bu eklentide bildiğim kadarıyla js-css gibi dosyalarında sıkıştırma işlemleri yapılıyor. Aynı şekilde WP-Minify adlı eklentide yardımcı olacaktır. Ama bu konuda iyi araştırma yap ve iyi öğren. Direk gidip yapma...

Gelelim wordpress değil ise :) css-sprite yapabilirsin yine o değişmez ama diğerleri için manuel yapmak durumunda kalırsın özellikle veritabanı optimizasyonu için. Cache yani önbellekleme içnide sanırım bazı site panellerinde bu özelliği ayarlayabiliyorsun ama emin değilim. Wordpress için wp-optimize kur mutlaka faydalıdır. Css-sprite da yapabilirsin.

yazdığın her kelime için ellerine sağlık. ben de bir kaç araştırma yaptım yazdığın eklentileri kurdum ama herhangibir işlem yapmamıştım eklentiler üzerinden. tekrar bilgilendirdiğin için teşekkürler iyi forumlar.

xman35 xman35 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 15.10.2011
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 33
  • Beğeniler 1 / 2
  • Ticaret 14, (%100)
Cnkymz hocam güzel bilgiler vermişsin arkadaşın sorusu sayesinde kendi adıma bende yararlanmış oldum.teşekkürler.

KhanJitsu KhanJitsu Şef (MEB'de) Kullanıcı
  • Üyelik 17.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Şef (MEB'de)
  • Konum Aydın
  • Ad Soyad A** Ö**
  • Mesajlar 1642
  • Beğeniler 62 / 318
  • Ticaret 93, (%100)
site adresini PM atar mısın

• Üyelik 06.09.2012
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 169
  • Beğeniler 41 / 43
  • Ticaret 0, (%0)

xman35 adlı üyeden alıntı

Cnkymz hocam güzel bilgiler vermişsin arkadaşın sorusu sayesinde kendi adıma bende yararlanmış oldum.teşekkürler.

Rica ederim ne demek :)

[QUOTE=kkaplan]yazdığın her kelime için ellerine sağlık. ben de bir kaç araştırma yaptım yazdığın eklentileri kurdum ama herhangibir işlem yapmamıştım eklentiler üzerinden. tekrar bilgilendirdiğin için teşekkürler iyi forumlar.[/QUOTE]

Rica ederim hocam. Ama dediğim gibi super cache ve minify konusunda bilgi almadan deneme yapma. İyice kavra ondan sonra yap. WP-Optimize de sorun çıkaracağını sanmıyorum bende çıkartmadı :) fakat ne olur ne olma yedekleri al, öyle başla...
kkaplan

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al