Anladım, şöyle söyleyeyim, site açılma hızını kontrol eden analizler var. Bir kaç arama yaparsan bulursun. Oralardan bak, çok fazla değilse şimdilik uğraşma... Yok illa yapacam ben diyorsan da, tavsiyem wordpress ise eğer WP-Optimize diye bir eklenti var. Kur o gereksiz işlemlerini silecektir. Ayrıca, resim optimizasyonu için de css-sprite diye aratırsan bulacaksındır, bunu yapan online siteler var. Oradan resimlerini optimize et ki sitelere girince anlarsın zaten demek istediğimi, boyut küçültüp web için uygun hale getiriyorlar... Yeni hallerini ekle sitene.

Önbellekleme için WP-Super Cache olması lazım ismi, böyle bir eklenti var ki kullananlar çok memnun. Ben kullanmıyorum fakat bu konuda bilgili arkadaşlardan yardım alabilirsin. Bu eklentide bildiğim kadarıyla js-css gibi dosyalarında sıkıştırma işlemleri yapılıyor. Aynı şekilde WP-Minify adlı eklentide yardımcı olacaktır. Ama bu konuda iyi araştırma yap ve iyi öğren. Direk gidip yapma...

Gelelim wordpress değil ise :) css-sprite yapabilirsin yine o değişmez ama diğerleri için manuel yapmak durumunda kalırsın özellikle veritabanı optimizasyonu için. Cache yani önbellekleme içnide sanırım bazı site panellerinde bu özelliği ayarlayabiliyorsun ama emin değilim. Wordpress için wp-optimize kur mutlaka faydalıdır. Css-sprite da yapabilirsin.