hocam dediğim gibi birden açmayacağım zaten bütçe var her şey planlanıp yapılacak hatta herşey tam olarak oturursa siteye webmaster bile alabilirim. Ama allah kerim bakalım ne olcak. Herşeyin hayırlısı.
Merhaba ilk bakışta insana çokta güzel tutabilecek bir proje gibi geliyor.
Ama Lakin Fakat'ları oldukça çok bu işin. Lütfen herkes sonuna kadar okusun çünki önemli
1. Video dosyaları sunucuda barınacaksa eğer kafadan yatar bu iş
2. İzlenme oranına göre ara ödeyecek ve para alacaksın ama herkes izlenme oranını kolayca şişirebilir. Bunun için yapay teknoloji sayac sistemi kullanman lazım.
3. Gömleğini donunu arsanı arabanı katı yatı sattın bu projeye yatırdın diyelim. ve başladın piyasaya ahanda ben geldim dediğin an en az abartısız 1000 ila 2000 video ile çıkman lazım.
Neden? Çünki sana reklam verecek kişi sitenin açılma tarihinden toplam video sayısına google indexine tr ve dünya geneli alexasına bakacak senden en az 6 ay 1 yıllık ip adresi + lokasyon + google arama kelimelerini gösteren sayac raporu isteyecek. Buna göre oda sana reklam verecek yada vermeyecek,
süre zarfında az çok aranılan çeşitli videolarda aramalarda çıkman ve bilinmen gerekecek, yani " Rastgele Bilinirlik"
Yani ne demek " haaa hmm bu siteyi bikaç kez görmüştüm girmiştim " diyebilecek kadar google de aramalarda kendine yer bulman gerekiyor.
Reklam vereni bulursun ücreti düşük verirsin hoplayan olur ama en önemlisi 1000 izlenme olduğunda senin ödeyeceğin para :) ben bugün 10 video eklerim 10 videoyada 1000 er izlenim veririm hemde de google den direk izlenim referer google yani Ama (hepsi yapay hit 1000 izlenimden 1 tanesi bile gerçek izlenim olmayacak)
Sen bunu asla türk işi veya analitik veya metrika gibi sistemler ile anlayamazsın sana girişleri gösterir ama bu hit sahte bu hit gerçek demez.
Ben oturduğum yerden abartısız 5 videoma günde 5.000 izlenim veririm kendi sistemimle
1000 izlenim 4 tl ise
5bin izlenim x 4= 20 tl günlük kazanç vur aya
20 x 30 = 600 TL net kazancım senin sistemden.... Daha Bitmedi hocam
İkinci ayın sonunda senden alacağım para 1.200 TL
Taplet PC Parası çıktı senin siteden yani bu ne demek oluyor 2 bilgisayar yani ????
10bin izlenim x 4 = 40 TL Günlük kazancım vur aya
40 x 30= 1.200 TL aylık sabit ve net kazancım oldu senin sitede.... Bitmedi
evdeki bilgisayar + tablet pc ile ayda 10bin izlenim ile net kazancım 1.200 tl dimi
Ofisteki 2 laptop tan birini bu işe artık ayırmanın zamanı geldi dimi ?
15bin izlenim x 4 = 60 TL Günlük kazanç vuralım aya
60 x 30= 1.800 TL Aylık net kazancım senin video sitesinden...
Hemde öyle saatlerce pc başında beklemeden hocam yeterki elektrik gitmesin pc ler gün boyu açık kalsın yeter...
Yani bu proje tutmaz hocam bu sevdadan vazgeç
Neden vazgeç
1. madde de videolar sunucuda olacaksa yatar bu iş dedim.
Sen konuda diyorsunki limitsiz sınırsız hostingten felan bahsediyorsunki işi hiç bilmediğini burdan anladım
Sen en babasından sunucu için ya bilgisayar toplayacaksın yada hazır configure edilmiş hazır sunucu makinası alacaksın
+ TR nin en iyi datacenter'indan da barınma hizmeti alacaksın ve makinayı datacentera koyacaksın
Neden makina alıp datacenter'a koyacaksın ?
Bahsettiğimiz video sitesi yedeğini alıp yedeği tekrar ordan buraya burdan oraya alıp yüklemesi taşıma felan öyle kolay değil.
Heleki söz konusu video dosyası olursa sen düşün ftp de oluşan video dosyalarının boyutunu.
O yüzden datacenter'da sıkıntı olunca alırsın ordan makinayı ankara istanbul izmir başka bir datacenter'a götürüp fişi takınca 1-2 ip ayarı derken siteler tekrar yayına girer.
Ama bu şekilde olmaz ise asla ayakta kalamazsın herşeyden bunu bil
Ben senin gibi benzer bir projeyi 2 yıl vur aşağı vur yukarı hesap kitap hesap kitap derken maliyeti boyumu 2-3 katı aştı
Çok araştırdım çok soruşturdum ama parasız insanların yapacağı iş değil bu .
O yüzden belli bir bilgi ve tecrübeye dayanarak yazıyorum bunları...
Site yazılımı kafadan 5bin TL + yazılımcı sürekli destek verecek güncelleme için bi nevi seninle koordineli çalışacak.
Bahsettiğim makina en az 4-5 bin TL (ram ısınması + saldırılar + anakartı işlemcisi sas harddiskler vss ) kıytırı bo.ktan evde ofiste kullandığımız pc lerle de olmuyor bu iş. Server Makinası lazım...
Büyüyeceğin ve tanınacağın için sürekli ip bazlı bot.net saldırılarına maruz kalacaksın lamer diye tabir edilen hacker yavrucukları sürekli uğraşacaklar bunlar tek kişi ile üstesinden gelenebilecek durumlar değil.
Ve senin kafadan ilk maliyetin 10 Bin TL (İlerisini düşünüyorsan ciddi bir proje ise, marka olucam diyorsan eğer)
Velhasıl kelam durumlar bunlar ibaret, olur tutar gir destekleriz bende video yüklerim yaparım ederim vs.. gibi ara gazı verici mesajlara ve yorumlara aldanma derim... Burdan kimseyi tanımıyorsun ve herkes senin 1000 izlenime ödeyeceğin 4 TL nin peşinde.... :)
Hevesini kırmak gibi oldu ama bunlar bu işin gerçekleri, bizzat yaşadım tecrübe edindim...