lostyazilim

TC no ile Gelen Tehlike

58 Mesajlar 6.603 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

NovaMan NovaMan Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 12.10.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Adana
  • Ad Soyad K** Y**
  • Mesajlar 488
  • Beğeniler 45 / 123
  • Ticaret 6, (%100)
TC kimlik o kadar da önemli degil, TC no listesi yazın googleye yüzlerce sonuc. Korkmaniza gerek yok yani

wmaraci
reklam

Decanus Decanus # SEO Expert Kullanıcı
  • Üyelik 29.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek SEO & Web Tasarım
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad Ö** Y**
  • Mesajlar 461
  • Beğeniler 0 / 139
  • Ticaret 32, (%100)
Ben şunu anlayamadım ücreti kredi kartından mı çekmişler fatura size hangi yolla geldi?

damla1 damla1 Profesyonel Makale Yazımı Kullanıcı
  • Üyelik 06.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 29 / K
  • Meslek Hukukçu
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad D** İ**
  • Mesajlar 442
  • Beğeniler 398 / 114
  • Ticaret 201, (%100)

semantik adlı üyeden alıntı

Olayı anlayamadım. TC kimlik numaranızla ödeme nasıl yapılabiliyor? Fatura size nasıl geliyor? Elektronik bir fatura mı aldınız? Ve hangi siteden yapılmış harcama. Farklı bir yöntem gibi duruyor. TC Kimlik numarasıyla ödeme yöntemi yok ki size TC kimlik numaranızla faturalandırma yapılabilsin.

Ayrıca ilçe emniyet müdürlüğü bakmaz ki bu tür işlemlere. Savcılığa başvuru yapmanız gerekir.

Çok entresan.

Hemen kısaca özet geçeyim hocam. Bilinen bir oyun için oyun içerisinde kullanmak üzere para alınıyor ve ödeme internet faturasına yansıtılıyor yani adıma fatura gönderilmiyor. Şüphelendiğim kadarı ile wifi şifresini öğrenen biri yapmış ama yine de bu işlemlerde pek bilgili değilim bilemiyorum ne yazık ki

semih1998 semih1998 Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 26.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci-Bilişim
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad S** Ç**
  • Mesajlar 61
  • Beğeniler 0 / 8
  • Ticaret 2, (%50)
eğer para senden çıkmadıysa problem yok bence yeni yasa gereği sadece TC kimlik no ile hiç bir işlem yapılmıyor (alışveriş vs.)

Geçmiş Olsun
damla1

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

semantik semantik WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 07.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek .
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad K** T**
  • Mesajlar 397
  • Beğeniler 6 / 84
  • Ticaret 22, (%100)

damla1 adlı üyeden alıntı

Hemen kısaca özet geçeyim hocam. Bilinen bir oyun için oyun içerisinde kullanmak üzere para alınıyor ve ödeme internet faturasına yansıtılıyor yani adıma fatura gönderilmiyor. Şüphelendiğim kadarı ile wifi şifresini öğrenen biri yapmış ama yine de bu işlemlerde pek bilgili değilim bilemiyorum ne yazık ki

Öncelikle geçmiş olsun.

Bilinen oyunlar kredi kartı bilgisi veya mobil ödeme olmadan ödeme almıyor/alamıyor ki. Ya mobil ödeme yöntemiyle yada kredi kartınızın izniniz dışında kullanılmasıyla ( 3D güvenliksiz ödeme ile ) dolandırıldınız ancak siz tc kimlik numaranızla dolandırıldığınızı düşünüyorsunuz.

Şu yüzden soruyorum, varsa böyle yöntemler bilelim ki kendi güvenliğimizi sağlayalım. Mesela benim tüm bankacılık işlemlerimde mobil onay kodu daima ister ve para giriş çıkışları telefonuma gelir.

Sadece TC kimlik numarasıyla **************lık yapılamaz. Yapılıyorsa da bilelim, önlem alalım.

Tekrar geçmiş olsun.
damla1

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 06.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 29 / K
  • Meslek Hukukçu
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad D** İ**
  • Mesajlar 442
  • Beğeniler 398 / 114
  • Ticaret 201, (%100)

Öncelikle geçmiş olsun.

Bilinen oyunlar kredi kartı bilgisi veya mobil ödeme olmadan ödeme almıyor/alamıyor ki. Ya mobil ödeme yöntemiyle yada kredi kartınızın izniniz dışında kullanılmasıyla ( 3D güvenliksiz ödeme ile ) dolandırıldınız ancak siz tc kimlik numaranızla dolandırıldığınızı düşünüyorsunuz.

Şu yüzden soruyorum, varsa böyle yöntemler bilelim ki kendi güvenliğimizi sağlayalım. Mesela benim tüm bankacılık işlemlerimde mobil onay kodu daima ister ve para giriş çıkışları telefonuma gelir.

Sadece TC kimlik numarasıyla **************lık yapılamaz. Yapılıyorsa da bilelim, önlem alalım.

Tekrar geçmiş olsun.

Kesinlikle haklısınız ve teşekkür ederim zaman ayırdığınız için ancak ödeme faturaya yansıtılmış bir ödeme yani faturası bana gelmiş olan değil söylediğiniz gibi oldu belki de suç duyurusu yapıldı. Gelişmeleri yazacağım

• Üyelik 07.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek .
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad K** T**
  • Mesajlar 397
  • Beğeniler 6 / 84
  • Ticaret 22, (%100)

damla1 adlı üyeden alıntı

Kesinlikle haklısınız ve teşekkür ederim zaman ayırdığınız için ancak ödeme faturaya yansıtılmış bir ödeme yani faturası bana gelmiş olan değil söylediğiniz gibi oldu belki de suç duyurusu yapıldı. Gelişmeleri yazacağım

Fatura derken cep telefonu faturası mı? Bu fatura nasıl bir faturadır?

• Üyelik 06.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 29 / K
  • Meslek Hukukçu
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad D** İ**
  • Mesajlar 442
  • Beğeniler 398 / 114
  • Ticaret 201, (%100)

Fatura derken cep telefonu faturası mı? Bu fatura nasıl bir faturadır?

***** faturası

• Üyelik 07.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek .
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad K** T**
  • Mesajlar 397
  • Beğeniler 6 / 84
  • Ticaret 22, (%100)
Öğrendim olayı, Playstore üzerinden ***** faturası ile ödeme yapılabiliyor. ***** giriş bilgilerinizi bilen birisi yapmış işlemi. Kardeşin kuzenin yiğenlerinden oyun oynayanlar varsa onları araştır.

Olay TC Kimlik bilgilerinin kullanılmasından ibaret bir durum değil.

Geçmiş olsun.
damla1

kişi bu mesajı beğendi.

semih1998 semih1998 Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 26.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci-Bilişim
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad S** Ç**
  • Mesajlar 61
  • Beğeniler 0 / 8
  • Ticaret 2, (%50)
aklıma tam gelmiyor ama ***** faturası ile ödeme işlemleri var bazı yerlerde eğer ***** bilgilerinizi bir yerde paylaştıysanız o yöntem ile ödemiş olabilirler

Ek Olarak: aklıma tam gelmiyor ama ***** faturası ile ödeme işlemleri var bazı yerlerde eğer ***** bilgilerinizi bir yerde paylaştıysanız o yöntem ile ödemiş olabilirler

wmaraci
Konuyu toplam 12 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 12 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al