Loving
instagram hizmetleri
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Web Developer
-
-
Ad Soyad
B** Y**
-
-
-
Ticaret
10, (%100)
Arkadaşlar merhaba merak ettiğim bir soruyu sormak isterim; Misal sıfırdan bir tema çizdim ve bunu kodladım yada kdolattım biri sitemi çekerse ve neredeyse bire bir aynısı ile yayın yapmaya kalkarsa hak ihlali olur mu ? O kişiden davacı olabilir miyim ? veya davacı olsam sonuç alabilir miyim ? Nasıl oluyor bu işler bilgisi olan var mı ?
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Bilgisayar mühendisi öğrencisi
-
-
Ad Soyad
S** Y**
-
-
-
Ticaret
97, (%100)
benimde çok merak ettiğim konulardan takipteyim
1 kişi bu mesajı beğendi.
Saffet
Web Hizmetleri
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
S** Ö**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Siz lisanslarsanız ve klonu yapan kişi de birebir aynısını yapıp kullanırsa eğer hak iddia edebilirsiniz.
Saffet
Web Hizmetleri
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
S** Ö**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Resmi olarak patent başvurusu elbet vardır bir araştırın derim. Sonuçta ortaya bir ürün çıkartılıyor.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
S** G**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
İnternet dünyasında kodladığınız script patenti diye birşey yoktur. LiSANSLAMA ve Telif hakkı diye bir şey vardır.
Yapmanız gereken scriptinizi lisanslamak yani kriptolamak ve kodladığınız bu scriptin izinsiz olarak çoğaltılmasını engellemek. Buna bağlı olarak sattıklarınızın dışında kimse kullanamayacak. Bir şekilde lisansı kırıp kullansalar dahi, Warez olarak kullanılan sitenin hosting sağlayıcısına ulaşacak ve kaldırılmasını talep edeceksiniz.
Nasıl lisanslanır? konusuna gelecek olursak; ionCube PHP Encoder'ı araştırmanızı tavsiye ederim.
İyi çalışmalar.
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
S** G**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Anladım, o zaman şu şekilde tekrar düzenleme yapalım;
Siz kendiniz bir siteyi baz alarak tıpatıp aynısını sıfırdan sadece bir tasarım yapsanız veya ilgili sitenin temasını kopyalarsanız ve buna bağlı olarak tasarımda aynı fikri taşıyor, programlama dilinin önemi olmamakla birlikte üzerinde de o siteyi sizden ayıracak belli özellikler bulunmuyorsa yani neredeyse birebir aynısı ise kesinlikle yasal bir sorun oluşur.
Eser sahibi bunun üzerinde şikayet veya ilgili yere duyuru yaparsa belki ceza almakla birlikte ayrıca siteniz kapatılır.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Computer Programming
-
-
Ad Soyad
D** Ç**