SefaUygun adlı üyeden alıntı
Merhaba;
Sizin gibi düşünen insanlar , acaba bir tema için kaç tl bütçe ayırıyor ?
Millet 50 TL 'ye yaptırmaya çalışıyor , sonra vay efendim neden kötü temalar yapılıyor...Türkiye tasarımda 3.seçilmiş bir ülke , ve gayet ilerdeyiz.Ama bizim milletimiz beleşçi olduğu için insanlarda tasarım yapma isteği kalmıyor.
Yurtdışında ajanslar 5.000$ 'dan aşağı tasarım yapmıyor.Bizim türkler bu parayı verir mi? vermez.Siz verin güzel bir ajansa o parayı görün bakın neler yapıyor.
Alkislarlayasiyorum.com
cezmikalorifer.com
emrahkara.net
bunlar size bir örnek olabilir.
İlk mesajımda da yazdım, "
Ayrıca paralı olanlar dahi öyle ahım şahım değil."
Olayı hemen bütçeye bağlıyorsunuz ya, parasını verirsen ajanslarda yaptırabilirsin fakat olay internette satışı yapılan temalar. Ayrıca internette 'kaliteli' denilebilecek bir tema çok nadir bulunur. Dediğim gibi son zamanlarda bir gelişme söz konusu fakat halen çok gerideyiz.
Ek Olarak:
Batuhan adlı üyeden alıntı
Konuyu tekrar gözden geçirdim de başlık bence "Türkler neden
özgün tasarımlar yapamıyorlar" olmalıydı :)
Evet haklısınız :)
Atakan adlı üyeden alıntı
Bence bizim tasarımlarımız gayet güzel. Çok güzel tasarımlar ve tasarımcılar var aramızda.
Fakat tek bir eksiğimiz var, "özenmek"... Daha önce yapılmış olan bir tasarıma benzetmeye çalıştığımız için kaybediyoruz.
Özenmek dediğiniz gibi her şeyi açıklıyor. Çok yetenekli arkadaşlar var ama farklı şeyler yapamıyorlar.
Ek Olarak:
AzReTL adlı üyeden alıntı
bende neredeyse bugüne kadar türk olsun yabancı olsun bütün temaları gezdim ama şahsen hiçbir temada tam istediğim olmuyor. wordpresse çoğu kullanıcı blog gözünde bakıyor. aslında wordpress içerik yönetim sistemi demek daha doğru olur. çok güzel portallar ve haber temaları, oyun temaları yapılabilir, ama tam anlamıyla uğraşmıyolar. hemen bir iki bişey ekliyim, çıkarayım, paramı alayım görüşündeler, bence daha fazla emek verseler, daha yüksek fiyata satsalar, kimse bişey demez.
Dediğin gibi kaliteli temalar yapsalar karşılığını görecekler ama uğraşmıyorlar.