Şuan hostingde barındırdığım bir websitem var.Anlayamadığım şekilde hit seviyem son 1 aydır aynı olmasına rağmen ve kodlarda değişiklik yapmama rağmen sitemde cpu ve giriş süreleri baya arttı.Şuan sitem 1-2 dakikada açılıyor.
(Normalde;
cpu:%7-15
Giriş süreleri:1/20
Şimdi;
cpu:%35-55
Giriş süreleri:10/20)
Kodlardan kaynaklı birşey var mı diye dosyaları başka hosta attım sorunsuz çalışıyor.Hostingde sorun olacağını düşünerek vps'e geçmeye karar verdim. Peki vps sorunsalı nedir derseniz, 4-5 yıldır faiz işine bulaşmayayım diye kredi kartı almadım kullanmayı da düşünmüyorum.İnternette kredi kartı işlemlerini ya arkadaşlardan minnet rica şeklinde hallettim ya da halletmedim. Dolayısıyla vps işini şuan için digitaloceandan alamıyorum. Bankamatik kartı kabul eden bir firmadan vps alacağım.
Ayrıca firma fiyat/performans açısından digitaloceandan çok çok daha iyi.
Sorunsala gelince vps işini bu şekilde halledeceğim ama nasıl kuracağımı bilmiyorum. digitalocean için cpanel anlatımları var ama o da ücretli. Sitemi kendim kodladım. Site için php çalıştıracak sistem ve mysql lazım.
Sadete gelecek olursak bilen bir kardeşimden,abimden bana yardımcı olmasını isteyeceğim.Ücretsiz işlemleri yapabileceğim bir paneli bana kurup verebilirse çok minnettar olurum. Emek rahmet işidir, rahmette zahmetsiz olmaz. Bütçem pek fazla olmasada paypal falan olmadan havale ile zahmete karşılık gelmesede ödeyebilirim.
Herkese hayırlı akşamlar.