lostyazilim
tr.link

Vps Sorunsalı acil

13 Mesajlar 2.093 Okunma
lstbozum
tr.link

mehmeter46 mehmeter46 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 27.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** E**
  • Mesajlar 504
  • Beğeniler 40 / 107
  • Ticaret 1, (%100)
Şuan hostingde barındırdığım bir websitem var.Anlayamadığım şekilde hit seviyem son 1 aydır aynı olmasına rağmen ve kodlarda değişiklik yapmama rağmen sitemde cpu ve giriş süreleri baya arttı.Şuan sitem 1-2 dakikada açılıyor.
(Normalde;
cpu:%7-15
Giriş süreleri:1/20

Şimdi;
cpu:%35-55
Giriş süreleri:10/20)

Kodlardan kaynaklı birşey var mı diye dosyaları başka hosta attım sorunsuz çalışıyor.Hostingde sorun olacağını düşünerek vps'e geçmeye karar verdim. Peki vps sorunsalı nedir derseniz, 4-5 yıldır faiz işine bulaşmayayım diye kredi kartı almadım kullanmayı da düşünmüyorum.İnternette kredi kartı işlemlerini ya arkadaşlardan minnet rica şeklinde hallettim ya da halletmedim. Dolayısıyla vps işini şuan için digitaloceandan alamıyorum. Bankamatik kartı kabul eden bir firmadan vps alacağım.
Ayrıca firma fiyat/performans açısından digitaloceandan çok çok daha iyi.

Sorunsala gelince vps işini bu şekilde halledeceğim ama nasıl kuracağımı bilmiyorum. digitalocean için cpanel anlatımları var ama o da ücretli. Sitemi kendim kodladım. Site için php çalıştıracak sistem ve mysql lazım.

Sadete gelecek olursak bilen bir kardeşimden,abimden bana yardımcı olmasını isteyeceğim.Ücretsiz işlemleri yapabileceğim bir paneli bana kurup verebilirse çok minnettar olurum. Emek rahmet işidir, rahmette zahmetsiz olmaz. Bütçem pek fazla olmasada paypal falan olmadan havale ile zahmete karşılık gelmesede ödeyebilirim.

Herkese hayırlı akşamlar.

wmaraci
reklam

berbaran berbaran WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 11.01.2015
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 365
  • Beğeniler 118 / 124
  • Ticaret 6, (%100)
VPS değil bence VDS almayı denemelisin. Eğer kasma yaparsa bir başka VPS'de de kasma yapabilir. Burda ki sorun şudur büyük ihtimal kendi web sitenden değil paylaşım yapılan sunucuda bir başka web sitesinden de kaynaklı olabilir. Tabi sunucu özelliklerini vs. bilmiyorum sınırlandırmaları filan. Daha doğrusu firmayı bilmiyorum. VDS deneyebilirsin bence. Kendilerini tanımıyorum ancak bende onlardan satın aldım arkadaşlar gayet ilgili https://wmaraci.com/forum/genel-alisveris/dedicated-server-vds-server-vps-server-web-hosting-te-ucuz-fiyat-garantisi-sagliyoruz-281697.html karınca server piyasada yeniler fiyatlarıda bence uygun yada başka firmalarada bakabilirsin.

Enrico Enrico Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 11.10.2015
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Hosting Sağlayıcı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad İ** B**
  • Mesajlar 27
  • Beğeniler 3 / 4
  • Ticaret 9, (%89)
Öncelikle Merhaba Mehmet,
Cpu kullanımını artıracak uygulamalardan biri yanlış cron job yapılandırmasıdır,herhangi bir cron yapılandırması yaptın mı ?

Ayrıca şuan digitalocean kullanıcısıyım sana digitaloceandan istediğin paketi hiçbir ek ücret almadan karşılayabilirim.

• Üyelik 27.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** E**
  • Mesajlar 504
  • Beğeniler 40 / 107
  • Ticaret 1, (%100)

berbaran adlı üyeden alıntı

VPS değil bence VDS almayı denemelisin. Eğer kasma yaparsa bir başka VPS'de de kasma yapabilir. Burda ki sorun şudur büyük ihtimal kendi web sitenden değil paylaşım yapılan sunucuda bir başka web sitesinden de kaynaklı olabilir. Tabi sunucu özelliklerini vs. bilmiyorum sınırlandırmaları filan. Daha doğrusu firmayı bilmiyorum. VDS deneyebilirsin bence. Kendilerini tanımıyorum ancak bende onlardan satın aldım arkadaşlar gayet ilgili https://wmaraci.com/forum/genel-alisveris/dedicated-server-vds-server-vps-server-web-hosting-te-ucuz-fiyat-garantisi-sagliyoruz-281697.html karınca server piyasada yeniler fiyatlarıda bence uygun yada başka firmalarada bakabilirsin.

Hocam cevabınız için teşekkür ederim. ben vps ile vds arasındaki fark nedir ondan da bihaberim :) https://www.scaleway.com/pricing/ bu site üzerinden almayı düşünüyorum.Özelliklere bakınca sanki bu da vds gibi geldi :)

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 11.01.2015
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 365
  • Beğeniler 118 / 124
  • Ticaret 6, (%100)

mehmeter46 adlı üyeden alıntı

Hocam cevabınız için teşekkür ederim. ben vps ile vds arasındaki fark nedir ondan da bihaberim :) https://www.scaleway.com/pricing/ bu site üzerinden almayı düşünüyorum.Özelliklere bakınca sanki bu da vds gibi geldi :)

En anlaşılır şekilde şöyle izah edeyim hocam VPS sunucuda bulunan ÖRNEĞİN 20 GB hard disci ikiye böler aynı hard discin yarısını sen yarısını ise diğer bir kişi kullanır. VDS'de ise sunucuda ki tüm özellikler sadece sana AİTTİR! :)
İlk defa gördüğüm ancak güzel bir fiyat gördüğüm firma oldu bende linki kayıt ettim. Eğer satın alırsan tecrübelerini ve firmayı paylaşırsan sevinirim :)

• Üyelik 27.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** E**
  • Mesajlar 504
  • Beğeniler 40 / 107
  • Ticaret 1, (%100)

En anlaşılır şekilde şöyle izah edeyim hocam VPS sunucuda bulunan ÖRNEĞİN 20 GB hard disci ikiye böler aynı hard discin yarısını sen yarısını ise diğer bir kişi kullanır. VDS'de ise sunucuda ki tüm özellikler sadece sana AİTTİR! :)
İlk defa gördüğüm ancak güzel bir fiyat gördüğüm firma oldu bende linki kayıt ettim. Eğer satın alırsan tecrübelerini ve firmayı paylaşırsan sevinirim :)

Firma online.net belki daha önce duymuşsunuzdur.Bu işlere girmesem de daha önce araştırma yapmıştım çok fazla insan kullanıyor fakat ülkemizde digitalocean furyası olduğundan bizde kullanan az

• Üyelik 11.01.2015
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 365
  • Beğeniler 118 / 124
  • Ticaret 6, (%100)

Firma online.net belki daha önce duymuşsunuzdur.Bu işlere girmesem de daha önce araştırma yapmıştım çok fazla insan kullanıyor fakat ülkemizde digitalocean furyası olduğundan bizde kullanan az

Hocam işin aslında 5 lira fazla ver. Türk firması olsun. Aradığında "la gardaş niye böyle" dediğinde samimi cevap alabil nazını çeksinler :) Yabancı firmalarda bu olay yok :) Böyle böyle sektörümüz gelişir. Aksi takdirde bir çok şeyi hala yabancılara bakarak yaparız mantığı var bende. O yüzden yabancı firma önermem. Fiyatları çok iyi olsun yine önermem. Çünkü Türkiye'de de işini ehli ile yapan firmalar var. Ancak bütçe sıkıntılı bir durum yada başka bir sebep var ise bu firmadan alabilirsin tabi ki :)

• Üyelik 27.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** E**
  • Mesajlar 504
  • Beğeniler 40 / 107
  • Ticaret 1, (%100)

Enrico adlı üyeden alıntı

Öncelikle Merhaba Mehmet,
Cpu kullanımını artıracak uygulamalardan biri yanlış cron job yapılandırmasıdır,herhangi bir cron yapılandırması yaptın mı ?

Ayrıca şuan digitalocean kullanıcısıyım sana digitaloceandan istediğin paketi hiçbir ek ücret almadan karşılayabilirim.

Hayır hocam cronjob kullanmadım. Twitter api kullanıyordum fakat tam istediğim şekilde api kontrolü sağlayamadığımdan twitter api bırakıp direk verileri file_get ile çekiyordum. Dediğim gibi aslında bugüne kadar hiçbir sorun yoktu.Bugün normalin dışında anormal bir hit de gelmedi.Fakat site açılış hızı berbat hale geldi.

Ayrıca hocam Digitalocean yerine https://www.scaleway.com/ kullanayım diyorum.Dediğim gibi fiyat/performans çok daha iyi ve ödeme şekli bana uygun değil. Eğer paket ücretini de karşılayayım diyorsanız çok çok çok teşekkür ederim ama bunu kabul edemem hocam. Fakat panel kurulumda yardımcı olursanız çok sevinirim.

Enrico Enrico Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 11.10.2015
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Hosting Sağlayıcı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad İ** B**
  • Mesajlar 27
  • Beğeniler 3 / 4
  • Ticaret 9, (%89)

Hayır hocam cronjob kullanmadım. Twitter api kullanıyordum fakat tam istediğim şekilde api kontrolü sağlayamadığımdan twitter api bırakıp direk verileri file_get ile çekiyordum. Dediğim gibi aslında bugüne kadar hiçbir sorun yoktu.Bugün normalin dışında anormal bir hit de gelmedi.Fakat site açılış hızı berbat hale geldi.

Ayrıca hocam Digitalocean yerine https://www.scaleway.com/ kullanayım diyorum.Dediğim gibi fiyat/performans çok daha iyi ve ödeme şekli bana uygun değil. Eğer paket ücretini de karşılayayım diyorsanız çok çok çok teşekkür ederim ama bunu kabul edemem hocam. Fakat panel kurulumda yardımcı olursanız çok sevinirim.

Belirttiğiniz sitede ödeme seçenekleri olarak paypal kullanılabiliyorsa oradanda yardımcı olabilirim,detaylı görüşmek için skype adresimi ekleyin skypeden devam edelim.

• Üyelik 27.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** E**
  • Mesajlar 504
  • Beğeniler 40 / 107
  • Ticaret 1, (%100)

Hocam işin aslında 5 lira fazla ver. Türk firması olsun. Aradığında "la gardaş niye böyle" dediğinde samimi cevap alabil nazını çeksinler :) Yabancı firmalarda bu olay yok :) Böyle böyle sektörümüz gelişir. Aksi takdirde bir çok şeyi hala yabancılara bakarak yaparız mantığı var bende. O yüzden yabancı firma önermem. Fiyatları çok iyi olsun yine önermem. Çünkü Türkiye'de de işini ehli ile yapan firmalar var. Ancak bütçe sıkıntılı bir durum yada başka bir sebep var ise bu firmadan alabilirsin tabi ki :)

Aslında çok haklısın mesela hosting alımlarında kesinlikle yabancı firma tercih etmiyorum.dediğin gibi yılda 20-30lira fazla bile olsa bir sorun çıktığında derdini anlatma ve çözüm almada kolaylıklar oluyor.Fakat vpsde aynı özelliklerle karşılaştırma yapıldığında çok pahalı be hocam :) 30-40 lira ayda fark ediyor.İnsan ister istemez ben çözeyim ya da çat pat ingilizce ile derdimi anlatmaya çalışırım diyorum. Sektör bize fiyat konusunda kolaylık sağladığında umuyorum ki Türkiye'deki firmalara geçiş olur.Hostinglerde son 2-3 yılda yurtdışıyla rekabet edecek düşük fiyatlar başladı ve satışlar da bir o kadar arttı.
berbaran

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al