berbaran adlı üyeden alıntı

Hocam işin aslında 5 lira fazla ver. Türk firması olsun. Aradığında "la gardaş niye böyle" dediğinde samimi cevap alabil nazını çeksinler :) Yabancı firmalarda bu olay yok :) Böyle böyle sektörümüz gelişir. Aksi takdirde bir çok şeyi hala yabancılara bakarak yaparız mantığı var bende. O yüzden yabancı firma önermem. Fiyatları çok iyi olsun yine önermem. Çünkü Türkiye'de de işini ehli ile yapan firmalar var. Ancak bütçe sıkıntılı bir durum yada başka bir sebep var ise bu firmadan alabilirsin tabi ki :)

Aslında çok haklısın mesela hosting alımlarında kesinlikle yabancı firma tercih etmiyorum.dediğin gibi yılda 20-30lira fazla bile olsa bir sorun çıktığında derdini anlatma ve çözüm almada kolaylıklar oluyor.Fakat vpsde aynı özelliklerle karşılaştırma yapıldığında çok pahalı be hocam :) 30-40 lira ayda fark ediyor.İnsan ister istemez ben çözeyim ya da çat pat ingilizce ile derdimi anlatmaya çalışırım diyorum. Sektör bize fiyat konusunda kolaylık sağladığında umuyorum ki Türkiye'deki firmalara geçiş olur.Hostinglerde son 2-3 yılda yurtdışıyla rekabet edecek düşük fiyatlar başladı ve satışlar da bir o kadar arttı.