Ben ilk 2010 yılında .tr.gg sitesi açarak başladım. Hazır kod alıyor bu kodlarda bulunan link kodlarını siliyor veya değiştiriyordum. Böyle böyle kendi çapımda html kodlarını editlemeyi öğrendim. Daha sonra mobil ödeme alan bir host firmasında domain aldım. Host olmadan sitenin aktif olmayacağını öğrendiğimde birde host almıştım.
C panelden tek tıklamayla site kurma diye bir yer keşfetmiştim ve bir gün forum bir gün başka bir şey kuruyordum. Yanlız daha html kodlarını nereye yazacağımı bile bilmiyordum. Ben sanıyordum ki host alınca karşıma tr.gg gibi bir panel çıkacak. :D
Host firmam sağolsun bir soruyu en erken 2 saat sonra cevaplıyordu :p Sora sora kodları index.html dosyasına eklemem gerektiğini öğrendim. Bunları yaparkende elimde sadece android olmayan bir telefon vardı. index.html de 50 satırdan fazla kod girince telefon donuyor mecbur kapatıp tekrar açıyordum. Hey gidi günler.. :D
Sonra tablolarla kendime bir tasarım yapmıştım. :) her sayfayı teker teker html ile yapıyordum. Sonradan öğrendim ki PHP bilmeden websitesi açılmazmış. Gittim kendime Rıza Çeliğin A dan Z ye Php kitabını aldım. Rıza Çelik hocamın kulağını iyi çınlatıyordum çünkü kitaptan hiçbir şey anlayamıyordum. :(
Daha sonra Php bilgisi üst düzey olan bir arkadaşla tanıştım. Bana yavaştan PHP anlatıyordu. Bende php kodu yazıyor kod çalışmayınca arkadaşımın burnunun dibinde bitiyordum. Abartmıyorum günde 50 sefer soru sormuşluğum vardır. Her seferinde hiç usanmadan bana yardımcı oluyordu. :)
Bir keresinde basit echo lu bir kod yazmıştım. Kodu haftasonu 2 gün boyunca çalıştıramamıştım. Sonra kodu arkadaşıma gösterdiğimde
Php bilgim biraz ilerledikten sonra A dan Z ye PHP kitabı bana ilaç gibi geldi. Artık ne zaman sıkışsam hemen o kitaba bakıyorum. :)
Üstümde sonsuz emeği olan kardeşime çok teşekkür ederim. Bu süreçte ailem bilgisayar konusunda ilerlememi hiç istemedi. Derslerimi etkileyeceğini düsündüklerinden ne kadar teknolojik aletim varsa hepsini kırdılar yıllardır internet bile almadılar. Ta ki bilgisayar mühendisliğini kazanana kadar. Burada asıl mesela her zaman hedeflerinizin peşinden koşmak ve asla vazgeçmemek.
Benim gelişimimde
admin nin, wmaraci yönetiminin ve bu süreçte dostluk kurduğum hocalarımın ben de baya etkisi vardır. Özellikle bu kadar saygın bir platformda bana görev vermeleri ve her yanlışımda hoşgörüyle karşılamaları bana gerçekten cesaret vermekte. Kendilerine buradan sonsuz derecede teşekkürlerimi iletmek istiyorum. İyiki varsınız. :)