emree0123 adlı üyeden alıntı
Escalous hocam dediğiniz komutu denedim. Hatta becdedit komutlarını falan deneyip güvenli modu bile denedim. Bilgisayar güvenli moda bile geçmiyor. İSO dosyasını da daha şimdi indirdim belleğe attım. Windows 10 üzerine kurucam hiç bir şeyi silmeden. Boot menusunden neleri seçmem gerekiyor kısaca anlatırmısınız. daha once hep sıfır format attım. cevabınız için teşekkür ederim :)
Bios menüsünden herhangi bir ayarı değiştirmenize gerek yok, aynı şekilde ilk sırada hdd kalsın. F12-F11 yada hangi tuşsa pop-up açılan ekrandan flash diskinizi seçin. Win10 kurduğunuza göre diskleriniz GPT Yapıdadır ve muhtemelen uefi desteği vardır. Uefi altında flash belleğiniz gözükür.
Sonrasında ise açılacak olan kurulum ekranını takip edin.
İşin açıkçası şu ana kadar bir çok farklı sistemde 200ü geçik format işlemi yapmışımdır. Ama hiçbir zaman Yükseltme seçeneğini kullanmadım. Gelişmiş (Özel) Kısımı seçtim hep.
Gelişmiş özel kısmı seçerseniz diski sıfırlamadan hali hazırda kullandığınız disk bölmesini seçin. Diğer kurulumda otomatik oluşturulmuş olan MSR gibi bölümleri silebilirsiniz aslında ama riske atmaya değmez. Eski kullandığınız diski seçip ileri deyin direkt. İşlem bittikten sonra C Diskinizde windows.old adında bir klasör belirecektir.
Burada eski dosyalarınız yer alacaktır.
Sizin yerinizde olsaydım bu kurulum benim hiç içime sinmezdi (Bir sorun olmasada..) Tüm dosyalarımı yedekler, sıfır kurulum yapardım.
Ama bence Yükselt seçeneğinide seçebilirsiniz.
Hatta hiç format işine kalkışmadan windows usbsini taktığınızda açılan kurulumun ilk ekranında bilgisayarı onar gibisinden seçenekler yer alır. Bu seçenekleri birde bu şekilde deneyin.
Sistem başarılı bir şekilde açılırsa dosyalarınızı yedekleyin ve tüm diskleri biçimlendirip, silip yeni, temiz bir kurulum yapın derim.
Eğer işe yaramaza dediğim şekilde Özel (Gelişmiş) seçeneğindeki adımı uygulayın yada yükseltme seçeneğini deneyin