Biwebmaster adlı üyeden alıntı
Hocam hizmet verdiğim kişi sonrada SEO uzmanı olup forumda konu açtı. Artık kişilerin gerçek yüzünün ortaya çıkması gerekiyor bu yüzdende güzel bir deneyim olur :)
Öncelikle bu fikiri ben daha önce özel mesaj yolu ile @Nonloser 'e iletmiştim.
15 Nisan 2014, 14:27 @NonloserMerhaba,
Su an icin bu tarz konularinizi ilan panosu kategorisine açabilirsiniz. Daha sonra bu tarz yarismalar artar ise ozel bir kategori açabiliriz.
Iyi forumlar
Filmkorku adlı üyeden alıntı
Hepimiz seocuyuz :) Böyle bir yarışma kesinlikle belirleyici olmaz , gerçekten seodan anlayan arkadaş bilirki hacklink spam kısa sürelerde çok hızlı üst sıralara atıyor, böyle bir ortamda nasıl sağlıklı birinciyi belirleyebiliriz? Fakat çok ama çok güzel bir aktivasyon olur bu seo yapan arkadaşlar adına.
Daha önce x forumda katılım göstermiş olduğum 7 8 adet seo yarışmasına katıldım. Kimisine arkadaş ısrarı, kimisine rekabet heyecanı, kimisine antreman diyelim katılma sebebi olarak.
Bunu belirtme sebebim bu esnada seo yarışmaları içerisinde almış olduğum tecrübeleri, olacakları olmayacakları bildirmek isterim. Elbetteki hacklink kasan kişiler olmuştur. Çözümler üretmek gerekmektedir.
Öncelikle yarışmayı wmaraci ve cesur net sponsorluğunda yapıldığını varsayalım. Burada dikkat edilmesi gereken durumları sıralayim;
1. Yarışma konusunu en az 1,5 2 hafta önceden duyurmak gerekmektedir. ( Başlangıç tarihi - Son katılım tarihi )
2. Yarışmaya katılan kişi x kişi ile katılım sayısı belirtmelidir. Yarışmaya katılan kişilerde seo geçmişi ile refaranslarını istemeleri kontrol etmeleri gereklidir.
3. Yarışmaya yarışmayı düzenleyen firma vs. katılım gösteren kişiye/kişilere tarafınca alan adı tahsil edeceğini veya kendine ait olan uygun site yada paravan blog ile katılması gerektiğini şart koşması gerekmektedir.
4. Yarışmaya katılım gösteren kişilerin yarışmaya katılmış olduğu domain adresini güncel olarak takip etmelidir. Bunları backlink analiz sitelerinden takip edilebilir. Örnek: ahrefs, seomoz vb.
Kısa bir özet ile umarım ifade edebildim. Yarışmayı düzenleyen kişi/firma neyse kendine göre kurallarıda olacaktır tabiki. Oralara girmedim. Şu kadarını belirteyim seo yarışması düzenleme nedeni olarak en
iyi verimi almak adına yapmaktadır. Bence bunun için, yukarıda belirttiklerimden olsun yarışmaya katılan kişilere haksızlık olmasın diye göz önünde bulundurulması gerektiğini düşünüyorum. iyi forumlar.