-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
technical expert
-
-
Ad Soyad
F** K**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Themeforest in her ay paylaştığı temaları paylaşmak yasal/etik/doğru mu ?
Liste halinde tüm temaları paylaşmaktan bahsediyorum.
Birkaç yerde okumuştum ama bulamadım şimdi. Bir tema yapımcısı temanın o versiyonunun paylaşmanın sıkıntı olmadığını zaten herkese ücretsiz dağıtıldığı ama doğal olarak güncelleme almayacağını söylemişti.
Ben bu işin içinden çıkamadım. Bana o anki haliyle paylaşıldığı ve o anki hali zaten herkesin indirmesine açık olacağını için indirememiş birine paylaşmanın problem olmayacağını düşünüyorum.
Doğrusu nedir ?
Bir de bu ücretsiz dağıtımdan tema yapımcılarına gelir sağlanıyor mu ? Yada onların izniyle mi yapılıyor ?
-
-
Yaş/Cinsiyet
53 / E
-
Meslek
Street Engineer
-
-
Ad Soyad
B** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Themeforest her ay belirli oranda bir takım temaları ücretsiz lisans ile dağıtmaktadır. Bunun tema yapımcıları tarafından bir kısıtlaması ya da sorunu yoktur. Bu temalar sadece "test sürüşü araç" niteliğinde olup kısıtlı kullanıma/erişime sahiptir. Tema güncellemesi alamazsınız.
Yani siz ücretsiz lisanslı bir temayı kurdunuz ve zamanla veriminden performansından etkilenip, sitenizi hiç bozmadan lisans satın alarak, yapımcı tarafından gerekli güncellemeleri varsa yükleyebilirsiniz. ve bunu tema kodlayıcısı hizmeti durdurana kadar yapar...
Ücretsiz temaları dilediğiniz her yerde "aldığınız haliyle" paylaşabilirsiniz. Tema yapımcısının buradaki çıkarı sadece, beğenilip lisans alma aşamasında tercih edilmiş olmasıdır. Bazı tema yapımcıları footerda erişim linklerini barındırabilirler, bu da kodlayıcının insiyatifindedir.
Bu ücretsiz temaları indirip, içerisine zararlı yazılım ekleyip paylaşmak, satmak tamamen satan/paylaşan kişiyi bağlar, kodlayıcıyı bağlamaz.
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
technical expert
-
-
Ad Soyad
F** K**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Aynen bende aynı fikirdeyim. Ücretsiz indirdiğim temayı kullanıyorum ileride ücret ödeyip güncellemeleri de almayı düşünüyorum.
Ama ücretsiz olduğu ay satış yapamayacağı için satıcının geliri düşer ve içerisine zararlı yazılım ekleyeceklerin de işine gelir diye düşünüyorum.
Asıl amaç themeforest in reklam yapması gibi duruyor 2. amaç da dediğiniz gibi satıcının reklamı. Yine de satıcıyı biraz zarara sokuyor gibi duruyor.
-
-
Yaş/Cinsiyet
54 / E
-
Meslek
Web Tasarım
-
-
Ad Soyad
D** K**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Bazı temalarda satış beklentisi düşük olunca o temaları da ücretsiz olarak tanıtıyorlar.
Bazıları ise güncelleme vs olmayan temalar da olabiliyor.
Bu yüzden ücretli / ücretsiz her temayı kullanmadan önce satış rakamı, destek bölümünde yer alan yorumlar ve son güncelleme tarihini kontrol etmeliyiz.
Bir de temaları kullanmadan önce performans açısından analiz etmekte her zaman fayda vardır.
Ücretsiz temaları paylaşmak yanlış değildir.
Ancak şuna dikkat edilmelidir; maalesef işi bilmeyen insanları kandırmaya yönelik ''ben bu temayı zamanında almıştım sana satayım'' tarzı durumlar yaşanabilir. Buna dikkat etmek gerekiyor. Ücretsiz indirip ücretli satmak yani :)
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
technical expert
-
-
Ad Soyad
F** K**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Mantıklı, bir ara onları da yazıya dahil ederim. Teşekkürler.
-
-
Yaş/Cinsiyet
47 / E
-
Meslek
Mesleksiz
-
-
Ad Soyad
M** C**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Themeforest bu temaları sadece kendi kullanıcıları için paylaşmaktadır. Sitede görüldüğü üzere her hangi bir paylaşım kodu bulunmamaktadır. Yasallığını bilemem ancak oradaki temaları alıp paylaşmak etik değildir ki bir dönem bende paylaştım hem de gelmiş geçmiş hepsini.
Burada söyle bir sorun var temaları sitenizden paylaşmanızda yine bir sıkıntı yoktur ancak o temayı indirip her hangi bir yere atıp süresi bittikten sonra paylaşmak Themeforest üzerinden rant elde etmek tir ki yapmcılar ay sonu geldiğinde tekrar bı temayı ücretli olarak satışa sunmaktadır.
Alıp hepsini dilediğiniz zaman kendiniz kullanabilirsiniz Ancak sitenize kullanıcı çekmek için bunları biriktirip bir yere yükleyip dağıtmak yarınlarda başınıza iş acabilir haberiniz olsun.
Halen themeforest in bu konuda nasıl aksiyon almadığına da şaşırıyorum doğrusu.
Muratcamoglu.com