mecittaser adlı üyeden alıntı
Hem ücretsiz tema buluyon hemde sifreli diyon mecbur sifreli olucak emekleri var adamlarin linklerinide koysun olsun okadar Sifresiz foteer linksiz tema gosterde bizde indirelim :)
"mecbur şifreli olucak". Ücretsiz olarak paylaşılan bir çok tema var ben hiçbirinde functions.php dosyasının ve hatta footer'daki tema yapımcı linkinin bile şifrelenmediği temalar mevcut. Yerli ve yabancı bir çok örneği mevcuttur.
Ben burada anlatmak istediğim olay neden şifreli?, functions.php dosyası sitenizde her türlü eylemi yaptırabileceğiniz, her türlü işlemi ekletirebileceğiniz, bir temanın atar damarıdır eğer bu dosya "ücretsiz" bir tema da şifreleniyorsa şüphe duyulması gerekmektedir.
Ücretsiz demesiyle alakalı bir durum değil, yorumlarımı okusanız benim yakındığım nokta temanın ücretsiz olması değil ücretsiz olan bir temada functions.php dosyası neden şifreleniyor?
Belki benim işime yaramayacak kodlar var, belki de sitemde açık yaratacak eski, kullanılmayan kodlar var, sitemin sunucusunu zorlayacak eksik ve hatalı kodlar var ben nasıl düzenleyeceğim? Ücretsiz olarak dağıtılıyorsa bir tema, 100% erişim sağlanmalıdır her dosyasında.
Bu yüzden temayı kullanacak, kullanmayı düşünen insanlara bir uyarı da bulundum. Kullanıp, kullanmamak tamamen kullanacak olan kişinin tercihidir. İster uyarı mı dikkate alırsınız ya da almazsınız beni ilgilendirmiyor, kolay gelsin.