Merhabalar. Siteme DataTables entegre etmeye çalışıyorum. Her şeyi doğru yapıyorum ancak şöyle bir sorun var.
DataTables jQuery 1.7 ve üzeri sürümleri desteklemiyor. WordPress sitelerimizde de malum varsayılan olarak jQuery 1.12.4 yüklü.
Bu konuda iki sorum var:
1- Bu sorunu nasıl çözebiliriz?
2- WordPress dizinindeki jQuery 1.12.4 sürümünün içeriğini 1.7 altındaki bir sürümle değiştirsem ne olur (tahminen bozulmalar olur ama yine de bilgili arkadaşlara danışmak istiyorum).
Wordpress te jquery, jquery migration ile güncel sürümlere uyumlu hale getiriliyor. Datatables ı sitenize nasıl eklediniz? Kodlarınızda bir sorun olabilir belki.
Kullandığınız jquery sürümlerini sayfalara göre ayırıp, ayrı ayrı çalıştırabilirsiniz. Ancak bunu yapabilmek için jquery ve php bilginizin iyi seviyede olması gerekir. Çünkü çakışan iki jquery sürümü aynı sayfada çalışmaz. Örnek verecek olursak; datatable sayfanızda jquery 1.7 sürümü çalıştırılırken bunu olmadığı sayfalarda 1.12'yi kullanabilirsiniz. Bunu da basit bir controller ile sağlayabilirsiniz.
Head kısmına DataTables'ın CSS ve js dosyasını ekliyorum (js dosyasını jquery'den sonra ekleyin diyorlar aynen öyle yapıyorum).
Tabloma bir ID atıyorum ve tablonun olduğu sayfaya aynen DataTables sitesinde söylendiği gibi şu kodu ekliyorum:
$(document).ready( function () {
$('#TABLOID').DataTable();
} );
Yani hocam 1.7 üzeri sürümlerde çalışmıyor sanıp ona göre hareket etmeyin diye söyledim bir nevi de. Neyin engel olduğunu bilemem ama benim şu kombinasyonda kullandığım şekliyle çalışıyor. Tabii bootstrap4 için bu head kısmı
tagının hemen öncesi <script></script> <script></script> <script></script>
bu da çalıştırma kodu, yine tagından hemen önce ama üstteki kodlarına altında $(function () { $('#TABLOID').DataTable(); )}