-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Grafik Tasarım
-
-
Ad Soyad
K** Ş**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhaba,
Bir wordpress eklentisi üzerinde değişiklik yapmak istiyorum.
Yaptığım değişiklik sonrasında eklentinin yeni bir sürümü geldiğinde ve yüklediğimde, benim önceki yaptığım değişiklikler kaybolur mu?
Güncelleme yükleme sistemi nasıldır?
Bütün dosyaları mı değiştirir, yoksa güncellenen dosyalar mı değiştirilir?
Yani eklentiler özelleştirilebilir mi? Bu konu hakkında bilgi verebilecek arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Freelancer
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
20, (%100)
Güncellediğinizde eklenteyi ait tüm değişiklikler kaybolur. Ayrıca eklenti klasöründe oluşturduğunuz ek dosyalar varsa onlar da silinmektedir. Aynı şey temalarda da geçerlidir fakat temalarda yine child tema kurarak bu sorunun üstesinden gelinebilir. Eklenti özelleştirmelerinden kastınız stillerini değiştirmek ise, child temaya bu özelleştirmeleri ekleyebilirsiniz.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Freelancer
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
20, (%100)
Child tema kullanarak eklentiyi bir yere kadar editleyebilirsiniz. (X eklentisnin herhangi bir js dosyasını sayfaya çağırmasını engelleyip, yerine sizin oluşturduğunuz js dosyasını çağırması gibi.)
Bazı eklenti sahipleri güncellemelerden sonra hangi dosyalarda ne tür değişiklikler yapıldığını açıklıyor. Github vb. yerlerde de mevcut olabiliyor bu. Editlediğiniz eklentiye güncelleme geldiğinde değişen kodları da manuel olarak bakıp düzenleyebilirsiniz.
Ya da ufak tefek değişiklikler yapıyorsanız onları not alıp her güncellemeden sonra bu özelleştirdiğiniz kodları gerekli yerlere tekrar ekleyerek de çözebilirsiniz. Ben genellikle bu yöntemi kullanıyorum. Her türlü az da olsa uğraştırır sizi.