lostyazilim

jQuery ile Açılır Menü Yapımı ve WordPress Entegre

9 Mesajlar 5.191 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

ErenKeskin ErenKeskin Girişimci, Front-end Developer Kullanıcı
  • Üyelik 11.09.2011
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Elektrik-Elektronik Mühendisi
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 1223
  • Beğeniler 243 / 336
  • Ticaret 2, (%100)

jQuery ile açılır menü yapımını daha önceden anlatmıştım. Ancak o konuyu okuyup anlayamayan veya uygulamada sorun yaşayan bir çok arkadaşımız varmış. Onlar için daha kapsamlı bir şekilde bu konuya tekrar değineceğim. Bu işe ilk önce HTML – CSS yapımızı oluşturarak başlayalım.

Yatay Açılır Menü Yapımı

Bu kod yapısını göstermek amacı ile JsFiddle sitesinden faydalanacağım. Eğer alttaki şablonu kullanmayı bilmeyen arkadaşlarımız varsa birazcık bahsedeyim. Alanlar sekme sekme yer almaktadır. “HTML” sekmesine tıklayarak gerekli HTML kodlarımızı, “CSS” sekmemize tıklayarak gerekli CSS kodlarımızı ve “jQuery“ kütüphanemizi dosyamıza dahil ettikten sonra gerekli jQuery kodlarımızı “JavaScript” sekmesinden alabilirsiniz. Sonucun nasıl göründüğünü anlamak içinse “Result” sekmesine tıklamalısınız.

[B]IFRAME kodunu buraya ekleyemediğimden dolayı link veriyorum. Gerekli kodlar ister oradan ister ise sitemdeki yazıdan inceleyebilirsiniz.

http://jsfiddle.net/wy7K4/1/
[/B]

Kodlardaki açıkla satırlarında neyin nerede nasıl kullanılacağı yazmaktadır. Uzun uzun açıklamaya gerek yok.

WordPress Entegresi

WordPress menü yapısında sabit bir şablon vardır. Bizde bu şablona uygun olarak kodlamamızdaki yerleşimi değiştireceğiz.

WordPress’te alt kategoriler otomatik olarak “.children” sınıfına ait olurlar. Bizde bunun için yukarıki kodlarda “.altKat” gördüğümüz yere “.children” yazarak bu açılır menümüzün WordPress entegresini gerçekleştirmiş oluruz.

Dikey Açılır Menü Yapımı

Diket açılır menü yapmamız için tek gereken şey CSS kodlarında oynamaktır. CSS kodlarındaki gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra “Result” sekmesindeki görünümü oluşturabilirsiniz.

IFRAME kodunu buraya ekleyemediğimden dolayı link veriyorum. Gerekli kodlar ister oradan ister ise sitemdeki yazıdan inceleyebilirsiniz.

http://jsfiddle.net/wy7K4/2/

Kaynak: http://erenkeskin.com/jquery-ile-acilir-menu-yapimi-ve-wordpress-entegre/
Neojuk

kişi bu mesajı beğendi.

herenkeskin.com - Elektrik ve Elektronik Mühendisi - Gömülü Sistemler üzerine çalışıyorum.
wmaraci
reklam

Sinan Sinan Grana Kullanıcı
  • Üyelik 18.07.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Yazılım Geliştirme Uzmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad S** Y**
  • Mesajlar 3509
  • Beğeniler 1321 / 1320
  • Ticaret 97, (%100)
Bir kaç arkadaşım soruyordu üşendiğimden hazırlayamıyordum. :) Şimdi göndereyim onları konuya. Eline sağlık.

Crash Crash Crash bandicoot Kullanıcı
  • Üyelik 31.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 49 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 13
  • Beğeniler 0 / 0
  • Ticaret 9, (%89)
teşekkürler Jquery harika.

mone mone mone

• Üyelik 11.09.2011
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 1223
  • Beğeniler 243 / 336
  • Ticaret 2, (%100)
Teşekkür ederim :)

herenkeskin.com - Elektrik ve Elektronik Mühendisi - Gömülü Sistemler üzerine çalışıyorum.
wmaraci
wmaraci

Senatorr Senatorr Tekniker Kullanıcı
  • Üyelik 26.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Tekniker
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** D**
  • Mesajlar 54
  • Beğeniler 6 / 2
  • Ticaret 0, (%0)
K.bakmayın da biraz daha resimli anlatım olsa daha iyi olur ama konuyu acan kişinin yinede ellerine sağlık.

phatgit phatgit WordPress Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 21.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek WordPress
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad M** E**
  • Mesajlar 1345
  • Beğeniler 294 / 385
  • Ticaret 21, (%100)
Dosyaları nasıl kaydedeceğiz? örneğin menu.css menu.js olarakmı ben kaydettim çalışmadı :S

GsliKahraman GsliKahraman Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 15.07.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğrenci :)
  • Konum Uşak
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 1345
  • Beğeniler 761 / 199
  • Ticaret 2, (%100)
wordpress entegresi konusunda açıklama yapabilir misiniz?

webstar webstar Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 16.11.2011
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek webmaster
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 182
  • Beğeniler 4 / 16
  • Ticaret 2, (%100)
arkadaşlar wp_list_categories() fonksiyonunu geliştirerek sadece tıklanan kategorinin subkategorilerinin açık kalmasını (listelenmesini) istiyorum diğerleri kapalı olacak.. yani sadece seçtiğim kategorinin alt kategorileri listelenecek bunu nasıl yapabilirim.. WP örneğim yok fakat şöle bir site vereyim buradaki kategori yapısı gibi olacak.
sidebardan bahsediyorum..ve kısacası anakategoriye tıklayınca alt kategori açık kalacak bundan bahsediyorum...örnek:
Anakategori
---alt kategori(ana kategoriye tıklandığında görünür olduı)

• Üyelik 11.09.2011
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 1223
  • Beğeniler 243 / 336
  • Ticaret 2, (%100)

webstar adlı üyeden alıntı

arkadaşlar wp_list_categories() fonksiyonunu geliştirerek sadece tıklanan kategorinin subkategorilerinin açık kalmasını (listelenmesini) istiyorum diğerleri kapalı olacak.. yani sadece seçtiğim kategorinin alt kategorileri listelenecek bunu nasıl yapabilirim.. WP örneğim yok fakat şöle bir site vereyim buradaki kategori yapısı gibi olacak.
sidebardan bahsediyorum..ve kısacası anakategoriye tıklayınca alt kategori açık kalacak bundan bahsediyorum...örnek:
Anakategori
---alt kategori(ana kategoriye tıklandığında görünür olduı)

Hocam biraz daha uğraştıracak bir yapı. Eğer gelen işlerde böyle bir şeyle karşılaşırsam yaptıktan sonra paylaşırım onuda.

GsliKahraman adlı üyeden alıntı

wordpress entegresi konusunda açıklama yapabilir misiniz?

Neresini açıklamamı istersiniz?

phatgit adlı üyeden alıntı

Dosyaları nasıl kaydedeceğiz? örneğin menu.css menu.js olarakmı ben kaydettim çalışmadı :S

bir index.html oluşturun ve bunları uygun yerlere girin. jquery'nin çalışması içinde jquery kütüphanesini sayfaya dahil etmeyi unutmayın.

Senatör adlı üyeden alıntı

K.bakmayın da biraz daha resimli anlatım olsa daha iyi olur ama konuyu acan kişinin yinede ellerine sağlık.

Resimli olarak anlatmak hiç bir şey farkettirmez hocam. Sitemdeki konuya bakarsanız JsFiddle özelliği çalıştığı için daha açıklayıcı bir görünüme sahip.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al