lostyazilim
tr.link

Litespeed Cache Kullananlar

25 Mesajlar 5.011 Okunma
acebozum
tr.link

yilmaz70 yilmaz70 Güzel olacak Kullanıcı
  • Üyelik 03.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 53 / E
  • Meslek Web Tasarım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad D** K**
  • Mesajlar 4765
  • Beğeniler 3157 / 3156
  • Ticaret 12, (%100)
Litespeed web server mevcut iken başka cache eklentisine gerek yoktur aslında.

Tercih meselesidir diyeceksiniz belki ama neden zaten sunucuda mevcut olan bir cache yazılımına ait eklentiyi kullanmayalım ki? Adamlar wp için özel eklentiyi ücretsiz olarak yapmışken üstelik. Sadece bazı ayarlarda dikkat etmeliyiz o kadar.

Sitelerimde litespeed dışında bir cache eklentisi kullanmıyorum. Hatta, eklentiyi kurmadığımız sitelerimiz bile mevcut performansları iyi olduğu için. Tabii ki optimizasyon açısından ince detaylar gerektiriyor ama gayet iyi sonuçlar alıyoruz.

Emek olmadan başarıya ulaşmak biraz zor açıkçası:)

Kolay gelsin, iyi forumlar.
LazCoder53 sworks

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

theCrawLe theCrawLe mobiluzman.com Kullanıcı
  • Üyelik 30.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Muhasebe Uzmanı
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad H** Ç**
  • Mesajlar 2482
  • Beğeniler 615 / 615
  • Ticaret 12, (%100)
Server litespeed ise eğer bu eklentiyi kullanmanız iyi olacaktır. Wpcache eklentisinin 2 katı farkını gördüğüm bir eklenti litespeed öneririm.

Ayarları şu şekilde yapmanız yeterli olacaktır. Kaynak
sworks

kişi bu mesajı beğendi.

öksürüğe ne iyi gelir  https://neiyigelir.com/oksuruge-ne-iyi-gelir

sworks sworks WordPress Kullanıcı
  • Üyelik 28.02.2018
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Freelancer
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 3292
  • Beğeniler 1797 / 1799
  • Ticaret 20, (%100)
HamdiCetin bende o ayarlara baktım hocam ilk yaparken ama eksik kalmış bir çok ayar yeni güncellemeyle birlikte. Html sıkıştırmaları gibi baya bir ayrıntı eklenmiş..

• Üyelik 28.02.2018
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Freelancer
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 3292
  • Beğeniler 1797 / 1799
  • Ticaret 20, (%100)
yilmaz70 hocam bazı eksik anlatımlarla ilk kurulum ayarlarını yapmıştım o yüzden default bırak dediğiniz ayarların bir bölümünü değiştirmiştim önceden. Anlatım eksik olunca kalakaldım öylece. Ayarları restore et gibi bir seçenekte maalesef yok o yüzden buraya ekran görüntülerini attım. Müsait bir zamanda ayarlarıma göz gezdirip tavsiyeleri olan olursa çok mutlu olurum.

Excludes, CDN, Debug kısımlarına dokunmamıştım. Onlar olduğu gibi kaldı, diğer ayarlarım ise:

EDIT: Lazy Load açılınca birkaç küçük sorun çıkıyor onu tema yapımcısına ilettim, tema güncellenecekmiş o yüzden kapalı şimdilik.

EDIT:2 BU 2 RESMI UNUTMUŞUM KALAN AYARLAR:

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 03.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 53 / E
  • Meslek Web Tasarım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad D** K**
  • Mesajlar 4765
  • Beğeniler 3157 / 3156
  • Ticaret 12, (%100)
Resimde listeyi takip edeyim derken gözlerim biraz :)
Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım.

Lazy load bazı temalarda problem çıkarabiliyor, bu yüzden ben hiç kullanmıyorum tedbir olarak. Ama dediğiniz gibi tema yapımcısı çözüm üretirse güzel bir özelliktir. Bir çok yabancı kaynakta bu özelliğin kullanılması her zaman tavsiye edilir.

Html minify aynı şekilde off konumda kalmalıdır. İlk anlarda problem olmasa da sonradan sıkıntı olabiliyor. Zaten genelde gzip etkin olduğu için kullanmaya gerek kalmıyor aslında.

Image WebP Replacement On konumunda olursa .htaccess dosyasına işler ve unutabiliriz sonradan. Genelde resimleri manuel olarak optimize etmek daha faydalıdır. Bu yüzden Off konumunda kalması daha sağlıklı olacaktır. Ama bu şekilde kullanımın bir sakıncası yoktur. Sadece tercihinize kalmış bir durum.

Js combine; tema ile alakalı ayar gerektirebiliyor. Bu yüzden biraz dikkat edilmelidir.

Başka gözüme takılan bir ayar yok şu an.

Aslında default olarak gelen ayarlar bile çoğu temada yeterli olabiliyor. Zaten biraz kurcaladıkça tam ayarı tutturursunuz.

Kolay gelsin.
sworks

kişi bu mesajı beğendi.

theCrawLe theCrawLe mobiluzman.com Kullanıcı
  • Üyelik 30.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Muhasebe Uzmanı
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad H** Ç**
  • Mesajlar 2482
  • Beğeniler 615 / 615
  • Ticaret 12, (%100)
Lite speed cache ayarlarını tam anlamıyla bilen birisi bir makale çıkarıp burada paylaşırsa mükemmel olur.
sworks

kişi bu mesajı beğendi.

öksürüğe ne iyi gelir  https://neiyigelir.com/oksuruge-ne-iyi-gelir

• Üyelik 28.02.2018
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Freelancer
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 3292
  • Beğeniler 1797 / 1799
  • Ticaret 20, (%100)
yilmaz70 Çok teşekkür ederim tekrardan, kusura bakma üstad sorularla boğdum biraz sizi :)
Sayenizde düzelttim ayarları. konuyu sonradan inceleyecek arkadaşlara da yol göstermiş oldunuz.

Artık geri kalan değişiklikleri Lazy load gibi deneyerek adım adım çözmeye çalışacağım..
yilmaz70

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 03.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 53 / E
  • Meslek Web Tasarım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad D** K**
  • Mesajlar 4765
  • Beğeniler 3157 / 3156
  • Ticaret 12, (%100)

kocakserdar7 adlı üyeden alıntı

yilmaz70 Çok teşekkür ederim tekrardan, kusura bakma üstad sorularla boğdum biraz sizi :)
Sayenizde düzelttim ayarları. konuyu sonradan inceleyecek arkadaşlara da yol göstermiş oldunuz.

Artık geri kalan değişiklikleri Lazy load gibi deneyerek adım adım çözmeye çalışacağım..

Rica ederim, her zaman elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Eğer müsait bir zaman olursa belki detaylı bir açıklama hazırlarım ama bu aralar yoğunluk var o yüzden kısa süre içerisinde diyerek söz veremiyorum.

Olmazsa bir ara bana pm den site adresini yollayın analizlerden bakayım sitenin durumuna.

İyi forumlar.
sworks

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 28.02.2018
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Freelancer
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 3292
  • Beğeniler 1797 / 1799
  • Ticaret 20, (%100)
yilmaz70 1-2 gün içerisinde tema güncellemesi yayınlayacakmış yapımcısı.. php 7 ve lazy load uyumsuzlukları için çıkacak güncelleme. Bu yüzden cacheyi ayarladım ama öyle bıraktım şimdilik. Temayı güncelleyince mesaj atarım hocam. Önerilerinizi öğrenmeyi çok isterim..

Saygılar, iyi forumlar.
yilmaz70

kişi bu mesajı beğendi.

Machine Machine www.mybb.pro Kullanıcı
  • Üyelik 24.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Front end Developer
  • Konum Aksaray
  • Ad Soyad H** K**
  • Mesajlar 1041
  • Beğeniler 327 / 328
  • Ticaret 12, (%100)
Merhaba,

Yaklaşık olarak 2 saattir bu eklenti için bir rehber yazısı hazırlıyordum ve sizin yazınızı yeni gördüm, umarım çok geç kalmamışımdır. Şu bağlantıdan eklenti ayarlarını yapılandırabilirsiniz; WordPress LiteSpeed Cache Eklenti Ayarları Nasıl Yapılır ?

Eklentinin çok fazla ayarı olduğu için mümkün olduğunca detaylı anlatmaya çalıştım, umarım yardımcı olur, kolay gelsin.
sworks

kişi bu mesajı beğendi.

MyBB Türkçe Destek Forumu | mybb.pro
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al