lostyazilim

Maxcdn wp hıza etkisi?

28 Mesajlar 3.148 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

ahmetp ahmetp WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 19.05.2017
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Diğer
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad A** P**
  • Mesajlar 332
  • Beğeniler 39 / 144
  • Ticaret 1, (%100)
Keycdn kullaniyorum. Maxcdn de denedim ama hem tr’de sunucusu yok, hem de custom domain icin ssl’e extra ucret istiyor.

Keycdn’de kendi domainizi kullanirken ssl’e ek ucret vermiyorsunuz. Istanbul’da da sunucusu var.

Benim sunucu zaten hollanda’da oldugu icin cok farketti hiz konusunda.

Ama eger sunucunuz tr’de, butun ziyaretler de yurticinden geliyorsa ve hitiniz azsa gerek yok diyebilirim.

En azindan bir deneyin.

wmaraci
reklam

wpuzman wpuzman WordPress Developer Kullanıcı
  • Üyelik 13.01.2017
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Yazılım
  • Konum Trabzon
  • Ad Soyad B** M**
  • Mesajlar 2772
  • Beğeniler 293 / 949
  • Ticaret 33, (%100)
Siteyi her türlü hızlandırır. Ama her siteye gerekli mi orası ayrı tabi :)

metinoz metinoz WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 23.07.2017
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad M** Ö**
  • Mesajlar 58
  • Beğeniler 13 / 16
  • Ticaret 2, (%100)

ahmetp adlı üyeden alıntı

Keycdn kullaniyorum. Maxcdn de denedim ama hem tr’de sunucusu yok, hem de custom domain icin ssl’e extra ucret istiyor.

Keycdn’de kendi domainizi kullanirken ssl’e ek ucret vermiyorsunuz. Istanbul’da da sunucusu var.

Benim sunucu zaten hollanda’da oldugu icin cok farketti hiz konusunda.

Ama eger sunucunuz tr’de, butun ziyaretler de yurticinden geliyorsa ve hitiniz azsa gerek yok diyebilirim.

En azindan bir deneyin.

Hocam aylık ne kadar ödüyorsunuz birde hız konusunda nasıldır? Ben ABD ye hitap eden bir site kurdum cloudflare kullanmama rağmen Amerikadan bağlantı hızları düşük oluyor siz test ettiniz mi ?
ahmetp

kişi bu mesajı beğendi.

ahmetp ahmetp WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 19.05.2017
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Diğer
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad A** P**
  • Mesajlar 332
  • Beğeniler 39 / 144
  • Ticaret 1, (%100)
@metinoz

Aylık ücret yok. Kredi satın alıyorsunuz ve kullandıkça o kredi azalıyor. Yani harcadığınız kadar ödüyorsunuz.

Zaten ilk üye olanlara yanlış hatırlamıyorsam 4 kredi veriyorlar ücretsiz. Üye olun kullanın bu krediyi. Test etmiş olursunuz.

Memnun kalır ve devam etmek isterseniz 1 kredi 1 dolar. En az 50 Dolarlık kredi alabilirsiniz. Yalnız dikkat edin, ilk verdikleri ücretsiz kredi bitince uyarı yapmıyorlar. Takip edin.

Günlük hitiniz 1-2 bin ise ilk verdikleri 4 kredi 1 ay yetebilir. Wp için Cdn enabler isimli plugin işinizi görür.

Resimlerin yüklenme hızı çok farketti. Ama dediğim gibi ana hosting sunucusu yurtdışı olduğu için bunu hissettim. Türkiye'de olsaydı belki aynı olacaktı.

Ücretsiz deneyin.

wmaraci
wmaraci

Machine Machine www.mybb.pro Kullanıcı
  • Üyelik 24.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Front end Developer
  • Konum Aksaray
  • Ad Soyad H** K**
  • Mesajlar 1041
  • Beğeniler 327 / 328
  • Ticaret 12, (%100)

sorueki adlı üyeden alıntı

Bu CDN'yi forumda da bazen çok abartanlar oluyor. CDN'nin ana amacı sitenize saldırı olduğunda ya da sunucu 503 hatası verdiğinde (yani parasızlıktan sunucuyu yükseltemeyip, anlık ziyaretçi sayınız çok olduğunda) işe yarar. Hepsi bu.

Yani sitenize saldırı yok ve anlık 150-200 kişi girmiyorsa, CDN kullanmak sitenizin hızını yükseltir, düşürmez.

Merhaba,

İnsanlara yanlış bilgiler vermekten kaçınmanızı istiyorum. CDN bir saldırı engelleyicisi veya güvenlik önlemi değildir. CDN bir içerik servisi sağlayıcısıdır. Zaten açılımı da İçerik Dağıtım Ağı (Content Delivery Network)

Ziyaretçi sayınızın az ya da çok olması, saldırı alıyor olmanız CDN kullanıp, kullanmayacağınız belirlemez. CDN'nin amacı içeriklerinizi her yerden kullanıcılarınıza hızlı bir şekilde ulaştırmanızı sağlamaktır.

Örnek vermek gerekirse. Siteniz Türkiye lokasyonlu bir sunucuda barınıyor ve Türkiye dışında da aktif kullanıcı sahibisiniz ve bu kullanıcıların Amerika'dan geldiğini düşünürsek. Amerika'dan sitenize bağlanan bir kullanıcı 1 MB boyutunda ki bir resim dosyasını 65 saniye gibi bir sürede görüntülüyor diyelim.

Bu resmi kullanıcıya daha hızlı ulaştırmak adına Amerika lokasyonlu sunucu ağı olan bir CDN hizmeti satın alıp, sitenize entegre ettiğinizde Amerika'dan bağlanan bu kullanıcı aynı resim dosyasını 10 saniyede görüntüleyebilir. Haliyle buda sitenizin açılış hızını, kullanıcı memnuniyetini doğrudan etkileyecektir. Siteden memnun ayrılan kullanıcı, Google içinde değerlidir, çünkü; kullanıcıyı memnun kalacağı bir siteye yönlendirmiş oldu.

Türkiye'de sunucunuz var, Türkçe içerik yayın yapıyorsunuz diye yabancı kullanıcılar sitenize gelmeyecek diye bir kaide yok ne yazık ki. Benim kişisel blog siteme Japonya'dan bile kullanıcı geliyor, bunun kontrolünü yapamazsınız. Google'den veya başka bir yerden herhangi bir arama, bağlantı sonucu dünyanın her yerinden kullanıcılara ulaşabilirsiniz.

CDN'de tam burada devreye girmektedir. CDN servislerinin dünyanın her yerinde sunucuları olduğundan sitenizin içeriklerini Dünya'nın her yerine aynı anda yayınlayabilmektedir. Buda sitenizin içeriklerinin Dünya'nın her yerinden hızlı bir şekilde erişilebilmesi anlamına gelmektedir.

Sadece hız açısından değil, sitenizin yayın yaptığı ana sunucunun da kaynaklarının az tüketilmesi ve yükünün hafiflemesi anlamına gelmektedir.

Bu durumla ile ilgili bir blog yazısı yazmıştım, okumanızı tavsiye ederim. Bkz: https://huseyinkorbalta.com/cdn-content-delivery-network-kullanin-mi/

MyBB Türkçe Destek Forumu | mybb.pro

Panda Panda ctrlpanda.com Kullanıcı
  • Üyelik 21.08.2017
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Editör - Blog Yazarı
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad Ş** E**
  • Mesajlar 315
  • Beğeniler 126 / 138
  • Ticaret 0, (%0)
Dün itibari ile maxcdn kurdum. Ancak hiç bir değişim olmadı. google'da 79, pingtomda 78, GTXmatrix'de 80 değerlerini alıyorum. Ve hepsi ne yazık ki resimler için kırmızı uyarı veriyor. Halbuki hepsini optimize ettim. Bir türlü hızlandıramadım siteyi.

• Üyelik 24.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Konum Aksaray
  • Ad Soyad H** K**
  • Mesajlar 1041
  • Beğeniler 327 / 328
  • Ticaret 12, (%100)

Panda adlı üyeden alıntı

Dün itibari ile maxcdn kurdum. Ancak hiç bir değişim olmadı. google'da 79, pingtomda 78, GTXmatrix'de 80 değerlerini alıyorum. Ve hepsi ne yazık ki resimler için kırmızı uyarı veriyor. Halbuki hepsini optimize ettim. Bir türlü hızlandıramadım siteyi.

CDN tek başına sitenizi hızlandırmaz hocam ayrıca CDN kaynağınız henüz sitenizin içeriğini önbelleğe almamış olabilir. Sunucu taraflı optimizasyonlar gerekebilir, tema, eklenti vs site için hız performansı yapabilmek için çok yönlü optimizasyonlar gereklidir. CDN tek başına yeterli değildir.

• Üyelik 21.08.2017
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad Ş** E**
  • Mesajlar 315
  • Beğeniler 126 / 138
  • Ticaret 0, (%0)
Machine Tüm ayarları yaptım hocam. Resimleri filan sıkıştırdım. java, css,html filan sıkıştırdım. CDN kayıt aldı. Ama çok farklı değişkenler var. Mesela wm aracı hız testi 82 gösteriyor ama google 79 gösteriyor. Diğerleri farklı gösteriyor. Anlayamadım bir türlü. ctrlpanda. com zahmet olmazsa bir test etme imkanınız var mı?

• Üyelik 24.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Konum Aksaray
  • Ad Soyad H** K**
  • Mesajlar 1041
  • Beğeniler 327 / 328
  • Ticaret 12, (%100)
Panda Sayfanızda yer alan resimlerin bir çoğu sıkıştırılmamış ya da yeterli düzeyde bir sıkıştırma yapılmamış, aynı şekilde css ve javascript dosyalarınız sadece wp fastest cache ile sıkıştırılıyor bu da yetersiz kalabilmekte bu yüzden önce manuel olarak kendiniz sıkıştırın daha sonra eklenti sıkıştırmasıyla pekiştirin. Temanızın javascript kodlarına asycn etiketi ekleyerek sayfanız açıldıktan sonra bu javascript dosyalarını yüklenmesini sağlayabilirsiniz buda sayfa açılış hızını önemli ölçüde düşürecektir.

Ayrıca CDN servisi sağlayıcınız üzerinden sıkıştırma özelliği aktif mi? Yani içeriklerinizi cdn ağından sunarken sıkıştırma yapıyor mu? Bazı CDN sağlayıcıları bu sıkıştırma ayarını kullanıcıya bırakmakta. İki farklı sıkıştırma yöntemi var MaxCDN'de bildiğim kadarıyla birisi Gzip birisi brotli, ikisinde birini aktif etmeniz gerekir aksi takdirde CDN içeriklerinizi sıkıştırmadan, sunucudan aldığı gibi sunacaktır.

HTML etiketlerini sıkıştırmayı deneyebilirsiniz. Wordpress'de Minify HTML adında bir eklenti mevcut, html sayfa boyutunu düşürmenizi sağlar. Bütün bu işlemlerin etkili olabilmesi sunucu taraflı optimizasyon iyi sağlanmış olması gereklidir. Sunucu kötüyse bu optimizasyonlar bir yere kadar etkili olacaktır.

HTML dosyalarınızı manuel olarak sıkıştırmak için; https://github.com/kangax/html-minifier

CSS dosyalarınızı manuel olarak sıkıştırmak için; https://github.com/ben-eb/cssnano veya https://github.com/css/csso

JavaScript (JS) dosyalarınızı manuel olarak sıkıştırmak için; http://lisperator.net/uglifyjs/

Resim dosyalarınızı manuel olarak sıkıştırmak için; https://tinypng.com aynı isimde eklentiside mevcuttur. API kullanarak sitesiyle entegre edebilirsiniz.
Panda

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 21.08.2017
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad Ş** E**
  • Mesajlar 315
  • Beğeniler 126 / 138
  • Ticaret 0, (%0)
Machine ilgi ve alakanız için teşekkür ederim hocam. Resimler eklentilerle belli bir seviyeye kadar sıkıştırabiliyorum ne yazık ki. Başka bir formül bilmiyorum. Diğerleri için bakacağım.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al