lostyazilim

Maxcdn wp hıza etkisi?

28 Mesajlar 3.152 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

metinoz metinoz WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 23.07.2017
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad M** Ö**
  • Mesajlar 58
  • Beğeniler 13 / 16
  • Ticaret 2, (%100)

ahmetp adlı üyeden alıntı

@metinoz

Aylık ücret yok. Kredi satın alıyorsunuz ve kullandıkça o kredi azalıyor. Yani harcadığınız kadar ödüyorsunuz.

Zaten ilk üye olanlara yanlış hatırlamıyorsam 4 kredi veriyorlar ücretsiz. Üye olun kullanın bu krediyi. Test etmiş olursunuz.

Memnun kalır ve devam etmek isterseniz 1 kredi 1 dolar. En az 50 Dolarlık kredi alabilirsiniz. Yalnız dikkat edin, ilk verdikleri ücretsiz kredi bitince uyarı yapmıyorlar. Takip edin.

Günlük hitiniz 1-2 bin ise ilk verdikleri 4 kredi 1 ay yetebilir. Wp için Cdn enabler isimli plugin işinizi görür.

Resimlerin yüklenme hızı çok farketti. Ama dediğim gibi ana hosting sunucusu yurtdışı olduğu için bunu hissettim. Türkiye'de olsaydı belki aynı olacaktı.

Ücretsiz deneyin.

Hocam özel mesaj atacaktım ama herkes bilgilensin diye buradan sorayım, günlük hitimiz 100 bile olmuyor internette araştırdığımda 1 ay ücretsiz yazıyor sizin dediğinize göre hit yoksa daha uzun süre ücretsiz oluyor ?

Bir hesaba birden çok site ekleyebiliyor muyuz birde fiyatlandırmada Avrupa 0,04, Asya 0,12 dolardan hesaplanır diyor. Biz Asya olarak mı geçiyoruz öyleyse temel alınan yer hostun barındığı ülke midir ?

wmaraci
reklam

ahmetp ahmetp WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 19.05.2017
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Diğer
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad A** P**
  • Mesajlar 332
  • Beğeniler 39 / 144
  • Ticaret 1, (%100)
Şu anda nasıl bilmiyorum. Belki ilk verilen krediyi 30 gün içinde bitirmeseniz de bitiyor olabilir. Ama bir ay da bir izlenim edinmek için yeterli bir süre.

Diğer konuyu bilmiyorum. En iyisi siz bir deneyin. Nasıl olsa ücret ödemeyeceksiniz.

sorueki sorueki WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 47 / E
  • Meslek Memur
  • Konum Mardin
  • Ad Soyad S** i**
  • Mesajlar 1977
  • Beğeniler 639 / 720
  • Ticaret 3, (%100)
Machine

Asıl ben insanlara kaynaksız bilgiler sunmamanızı öneriyorum. Sanırım kaynaklı yazımı (kaynaklarımı da) tam olarak okumamışsınız. Ben sizinkini okudum. Fakat kaynaksız ve kendi yazdığınız diğer CDN sunucu listesi yazınızı tamamlayıcı bir reklam olarak gördüm. Ayrıca bir CDN sunucusunun, websitesine giren kişinin ülkesine yakın konumda bir sunucusu bulunmuyorsa, CDN kullanmak asla ama asla siteye erişim hızını düşürmez. Nokta. Ayrıca bkz.

Durgun sular derin akar.

Machine Machine www.mybb.pro Kullanıcı
  • Üyelik 24.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Front end Developer
  • Konum Aksaray
  • Ad Soyad H** K**
  • Mesajlar 1041
  • Beğeniler 327 / 328
  • Ticaret 12, (%100)
sorueki Yazdığım yazıda kaynak belirtmeme gerek yok, yazdığım yazı kişisel deneyimime dayalı bir yazıdır ve cdn servislerini listelediğim önerdiğim yazıda aynı şekilde yazıldı ve bunu "reklam" olarak nitelendirmiş olmanıza çok şaşırdım. Yazdığınız yorumlarda CDN'nin kullanım amacı dışında bilgi veriliyor.

"Siteye saldırı olduğunda cdn kullanın" bu tamamen yanlış bir bilgidir. CDN güvenlik amaçlı kullanılmamaktadır. CDN servisi sitenizin erişim hızını yüzde yüz düşürecek diye de bir kaide yok, kullanıldığı zaman gözle görülür bir performans artışı mevcut, bu benim kendi kişisel deneyimim ve tecrübem. Yaptığım araştırmalar neticesinde genel kanaat bu yöndedir.

Bir önceki yorumunuzda vermiş olduğunuz bağlantılarda alınan Gtmetrix değerleri bir çok nedene bağlı olabilir, cdn'nin "yararsız" ve sadece "güvenlik" için olduğunu göstereceğini sanmıyorum. Ayrıca kaynak olarak verdiğiniz vikipedia sayfasında "güvenlik için kullanılıyor, kullanılmalı" diye bir tanımlama görmedim ne yazık ki, kolay gelsin.

CDN üzerine yaptığım optimizasyon çalışmaları sonucunda GTMetrix üzerinden daha önceleri C ve D değerlerini alırken iki farklı cdn servisi kullanıp, ikisi arasında sekron kurup ve apı desteği ile çalıştırıp sitem üzerinde kullandıktan sonra GTMetrix değerlerim: https://gtmetrix.com/reports/huseyinkorbalta.com/91pTOqlU

Aynı performans yükselişini google page speed ve pingdom'da gözlemledim.

Ek not: Gtmetrix ve pingdom üzerinden yapılan testler anlık testlerdir. Bir önce ki testte iyi olan, bir sonra ki analizde kötü olabilmektedir. Buda dengesiz bir yapıda olduğunu göstergesidir. En stabil ve doğru analizi yine google page speed sunmaktadır. Bu da yaptığım testler ve çalışmalar neticesinde öğrendiğim bir bilgidir, kaynak belirtmeye gerek yok sanırım.

MyBB Türkçe Destek Forumu | mybb.pro
wmaraci
wmaraci

yilmaz70 yilmaz70 Güzel olacak Kullanıcı
  • Üyelik 03.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 53 / E
  • Meslek Web Tasarım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad D** K**
  • Mesajlar 4766
  • Beğeniler 3157 / 3156
  • Ticaret 12, (%100)
En doğru analizi pagespeed göstermez, yapmayın. gtmetrix az performans gösterdi, hemen pagespeed bakayım moralim düzelsin demektir bu maalesef. Yani kendimizi kandırmayalım. Hele hele reklam olan sitelerde asla! doğru sonucu alamazsınız pagespeed üzerinde.

Pagespeed 90/90 olarak verdiği siteyi webpagetest den bakın ne durumda daha iyi anlarsınız en basiti. Pagespeed bağlı kalırsanız hata edersiniz.

Gtmetrix size yapılması gereken önerileri sunar. Ayrıca üyelik yapıp farklı lokasyonlardan bakılabilir açılış hızına. Bu yüzden son derece faydalıdır.

En ideal sonuçları WebPagetest vermektedir. Ama biraz detaylara inip incelemek gerektiğinde bilmeyen kişiler açısından gtmetrix daha anlaşılır durumdadır.

Machine buyrun sizin webpagetest analiziniz. Halbuki pagespeed üzerinde baktığımızda performansınız süper görünüyor. Şimdi webpagetest yanlış mı sizce? Veya Gtmetrix?

Bir blog sitesi üzerinde değerlendirme yapıyor olabilirsiniz, ancak doğru olduğu anlamına gelmez bu. Ben onlarca site üzerinde testler yapıyorum, bir site üzerinde değil. Dolayısı ile size katılamıyorum maalesef. Bunu da tartışma amacı ile yazmıyorum, belirtmek isterim özellikle.

Ayrıca, sorueki söylediği ''CDN site hızlandırmada "sonraki seviye" bir optimizasyondur.'' aynen doğru bir tespittir.

Cdn güvenlik açısından da yararlıdır. Önemli olan hangisinin verimli olduğunu bulmak ve ona göre hareket etmektir.

İyi forumlar herkese.
Machine sorueki

kişi bu mesajı beğendi.

Machine Machine www.mybb.pro Kullanıcı
  • Üyelik 24.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Front end Developer
  • Konum Aksaray
  • Ad Soyad H** K**
  • Mesajlar 1041
  • Beğeniler 327 / 328
  • Ticaret 12, (%100)
yilmaz70 detaylı ve çok daha spesifik açısından performans iyileştirmesi yapmak isteyenler farklı araçlar, 3.taraflı analiz sitelerini kullanarak çok daha üstün performans iyileştirmesi yapabilirler. Ancak, benim yanlış olarak nitelendirdiğim nokta sorueki arkadaşın CDN'yi sadece siteye bir saldırı olduğu zaman kullanılması gerektiği, cdn'nin hız için bir etkisi olmadığı yönünde ki kesin cevabına karşılık olarak verdiğim cevaptır. Konuda bilgi sahibi olmayan bir kişi bunu yanlış anlayıp, CDN'yi sitesini güvenli kılacağını düşünüp bu amaçla kullanmaya kalkabilir buda büyük bir yanılgıdır.

CDN kismi olarak bir güvenlik sağlar buda ddos flood tarzı saldırılarda etki oluyor bildiğim kadarıyla. Bu kismi güvenliği de ücretsiz servislerde tam olarak alamayabiliyorsunuz bunun için ücret ödeyerek servis almakta fayda vardır.

Yaptığım testleri sadece kişisel blog sitem üzerinden yapmamaktayım anlık olarak 200-300 kullanıcıya ulaşabilen farklı altyapılara sahip 25'e yakın sitede test ettim. Basit sitelerde CDN'nin etksini çok hissedemeyebilirsiniz ancak yüksek hitli ve yüksek veri kaynağı tüketen sitelerde gözle görülür bir performans etkisi mevcut ve ana kaynak sunucuya binen trafik yükünü %40'lara kadar düşürmüştür.
sorueki yilmaz70

kişi bu mesajı beğendi.

MyBB Türkçe Destek Forumu | mybb.pro

sorueki sorueki WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 47 / E
  • Meslek Memur
  • Konum Mardin
  • Ad Soyad S** i**
  • Mesajlar 1977
  • Beğeniler 639 / 720
  • Ticaret 3, (%100)
yilmaz70 Noktayı koymuşsunuz teşekkür ederim. Aslında ben CDN'nin ilk çıkışında amacının ne olduğunu bildiğim için bu kadar çok konu üzerinde yoğunlaşmıştım. CDN faydasız demedim, diyemem. Machine kusura bakmayın size biraz yüklendim galiba. Dediğim gibi asla faydasız demedim ve diyemem. Herkese kolaylıklar dilerim.
Machine yilmaz70

kişi bu mesajı beğendi.

Durgun sular derin akar.

RadiKaL RadiKaL WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 08.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Çiftçi
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad A** G**
  • Mesajlar 1304
  • Beğeniler 281 / 398
  • Ticaret 8, (%100)
Kullanmak isteyenler ve şu konuya bakabilir.
https://wmaraci.com/forum/webmaster-genel/keycdn-nedir-nasil-kurulur-402039.html

İki yıldır aralıksız kullanıyorum. Bence google gözünde katkısı var dileyen katılır dileyen eleştirir.

wmaraci
Konuyu toplam 3 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 3 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al