Aslında birçok yerde anlatımı mevcut olan önce çıkarılmış görsel kullanımını blogumda anlatmak istemiyorum. Yalnız benim kullandığım yöntemin biraz farklı olması ve bir blogcunun benden bu olayı anlatmamı istediğinde böyle bir yazı yazayım dedim.
Öne çıkarılmış görsel nedir biraz ondan bahsedelim. Mesela benim blogumun anasayfasındaki yazıların sol tarafındaki resimler öne çıkarılmış görseldir. Blogumuza yazı eklerken aynı zamanda yazıya bir resim ekleriz ve altta buluna öne çıkarılmış görsel olarak kullan butonu ile yazımıza öne çıkarılmış görsel belirleyebiliriz.
Anlatım
functions.php dosyamızı açıyoruz ve aşağıdaki kodu buluyoruz.
Hemen bu kodun altına aşağıdaki kodu ekliyoruz.
add_theme_support('post-thumbnails');
Yaptığımız bu işlem sayesinde temamızda öne çıkarılmış görsel kullanımını aktifleştirdik. Eğer bu işlemi yapmasaydık öne çıkarılmış görsel kullanamayacaktık. Yazı eklerken dikkat ederseniz kategori seçiminin altında öne çıkan görsel diye bir yer geldi.
Daha sonra buradan timthumb dosyamızı indiriyoruz. İndirdiğimiz bu dosyayı tema klasörümüzün içine atıyoruz ve bu dosyayı attığımız konumda cache adında bir klasör oluşturuyoruz.
Şimdi de öne çıkarılmış görselin nerede gözükmesini istiyorsak oraya aşağıdaki kodları yazalım.
Yukarıdaki 125 ve 127 değerlerini sizin öne çıkarılmış görselinizin boyutları ne olmasını istiyorsanız ona göre düzeltebilirsiniz.
Şimdi işe biraz aksiyon katalım ve eğer öne çıkarılmış görsel belirlememişsek varsayılan bir resim göstersin bize. Onun için yine öne çıkarılmış görselin gözükmesini istediğimiz yere yukarıdaki kodları değil de aşağıdaki kodları ekleyelim.
Yine burada düzeltmemiz gereken yerler var. Öncelikle 125 ve 127 değerlerini kendimize göre düzenliyoruz. Sonrasında varsayılan yazı resmi yazan yere öne çıkarılmış görsel kullanmadığımız zaman gözükecek olan resmin adresini yazıyoruz.
Not: Eğer öne çıkarılmış görseller gözükmüyorsa cache klasörünün yazım iznini 777 yapınız.
Kaynak: http://www.usluer.net/one-cikarilmis-gorsel-ve-timthumb-kullanimi/