-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Freelancer
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
20, (%100)
Merhabalar,
Themeforest’den bir tema satın aldım ve özellikle functions.php dosyası olmak üzere bir çok tema dosyasını editledim kendimce.
İlk başta child tema kurmamıştım bilmediğim için. Ve temasa hangi dosyaları editlediğimi nereye hangi kodları ekleyip/değiştirdiğimi hatırlamıyorum çok fazla. Ayrıca tema sahibi de destek vererek, bazı kodları değiştirdi benim bilmediğim.
Şimdi temaya güncelleme geldiğinde, değişikliklerim zarar görmeden, en sağlıklı şekilde nasıl güncelleyebilirim?
Günlerdir aklımı kurcalıyor ne yapacağımı bilemedim. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Ajans Direktörü
-
-
Ad Soyad
C** S**
-
-
-
Ticaret
46, (%98)
Merhaba Serdar,
Bir güncelleme geldiğinde, hangi dosyalarda güncelleme olduğunu tema yapımcıları genellikle belirtiyor. Sadece güncelleme olan dosyaları yenilersin. Yenileme öncesinde de mevcut dosyalarının yedeğini alırsın. Bir kayıp olursa, fark eder; eksik kodları yeni dosyana eklersin. :)
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
R** U**
-
-
-
Ticaret
9, (%100)
İsterseniz local'e kurup deniyebilirsiniz
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Ajans Direktörü
-
-
Ad Soyad
C** S**
-
-
-
Ticaret
46, (%98)
Envato eklentisiyle güncellerseniz, sanırım tüm dosyalar değişir. Ben şahsen işimi otomatiğe bırakmıyorum, manuel olsun, bizim olsun diyorum. :)
Temalar güncellendikten sonra Download bölümünden indirdiğinizde içinde Patch V1.1-1.2 gibi bir klasör oluyor, yenilenen dosyalar orada yer alıyor genellikle.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Ajans Direktörü
-
-
Ad Soyad
C** S**
-
-
-
Ticaret
46, (%98)
Çekirdek güncellemeler için aynı işlemi yapmanıza gerek yok. Zaten sadece config dosyasına yapılandırma kodları ekliyoruz, diğer dosyalara pek müdahale etmiyoruz. Config'in yedeğini bulundurup, güncelleme sonrasında kontrol etmek yeterli olur diye düşünüyorum. :) Açıkçası daha önce çekirdek güncelleme sonrası config dosyasını kontrol etmeyi ben de şimdi akıl ettim, bana da faydalı oldu bu iş. :)