lostyazilim
tr.link

Themeforest Güncelleme

7 Mesajlar 840 Okunma
acebozum
tr.link

sworks sworks WordPress Kullanıcı
  • Üyelik 28.02.2018
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Freelancer
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 3292
  • Beğeniler 1797 / 1799
  • Ticaret 20, (%100)
Merhabalar,

Themeforest’den bir tema satın aldım ve özellikle functions.php dosyası olmak üzere bir çok tema dosyasını editledim kendimce.

İlk başta child tema kurmamıştım bilmediğim için. Ve temasa hangi dosyaları editlediğimi nereye hangi kodları ekleyip/değiştirdiğimi hatırlamıyorum çok fazla. Ayrıca tema sahibi de destek vererek, bazı kodları değiştirdi benim bilmediğim.

Şimdi temaya güncelleme geldiğinde, değişikliklerim zarar görmeden, en sağlıklı şekilde nasıl güncelleyebilirim?

Günlerdir aklımı kurcalıyor ne yapacağımı bilemedim. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

elektronikssl
webimgo

cnrsgr cnrsgr Caner Sağır Kullanıcı
  • Üyelik 04.07.2016
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Ajans Direktörü
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad C** S**
  • Mesajlar 738
  • Beğeniler 58 / 463
  • Ticaret 46, (%98)
Merhaba Serdar,

Bir güncelleme geldiğinde, hangi dosyalarda güncelleme olduğunu tema yapımcıları genellikle belirtiyor. Sadece güncelleme olan dosyaları yenilersin. Yenileme öncesinde de mevcut dosyalarının yedeğini alırsın. Bir kayıp olursa, fark eder; eksik kodları yeni dosyana eklersin. :)
sworks

kişi bu mesajı beğendi.

ramazayn ramazayn WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 11.10.2017
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad R** U**
  • Mesajlar 614
  • Beğeniler 19 / 251
  • Ticaret 9, (%100)
İsterseniz local'e kurup deniyebilirsiniz
sworks

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 28.02.2018
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Freelancer
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 3292
  • Beğeniler 1797 / 1799
  • Ticaret 20, (%100)

cnrsgr adlı üyeden alıntı

Merhaba Serdar,

Bir güncelleme geldiğinde, hangi dosyalarda güncelleme olduğunu tema yapımcıları genellikle belirtiyor. Sadece güncelleme olan dosyaları yenilersin. Yenileme öncesinde de mevcut dosyalarının yedeğini alırsın. Bir kayıp olursa, fark eder; eksik kodları yeni dosyana eklersin. :)

Merhabalar,
Eklenti güncellemelerinde bahsettiğiniz yönteminizi uyguluyordum ama temalarda olduğunu bilmiyordum. Değişen dosyaları öğrenip ona göre tek tek değiştireyim.

Envato market eklentisini bu işi yapıyordur diye deneyeyim dedim, çeviri dosyaları dahil kayboldu :) birdahakine sizin yöntemi deneyeceğim. Child temaya gerek kalmaz heralde bu şekilde..

Teşekkürler bu arada öneriniz için :)

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 04.07.2016
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Ajans Direktörü
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad C** S**
  • Mesajlar 738
  • Beğeniler 58 / 463
  • Ticaret 46, (%98)
Envato eklentisiyle güncellerseniz, sanırım tüm dosyalar değişir. Ben şahsen işimi otomatiğe bırakmıyorum, manuel olsun, bizim olsun diyorum. :)

Temalar güncellendikten sonra Download bölümünden indirdiğinizde içinde Patch V1.1-1.2 gibi bir klasör oluyor, yenilenen dosyalar orada yer alıyor genellikle.
sworks

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 28.02.2018
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Freelancer
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 3292
  • Beğeniler 1797 / 1799
  • Ticaret 20, (%100)
cnrsgr şimdi tam olarak oturdu hocam sayenizde, dosyaları da kontrol ettim. :)

Eklentiler de aynı şekilde yapıyorum. Sanırım Wordpress çekirdek güncellemelerinde bu tarz dosya dosya inceleyerek güncelleme yapmamıza gerek yok direk gincelliyorum şimdiye kadar bir güncelleme geldi ve sorun çıkmadı. Wp-config de düzenlemelerim var sadece.

• Üyelik 04.07.2016
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Ajans Direktörü
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad C** S**
  • Mesajlar 738
  • Beğeniler 58 / 463
  • Ticaret 46, (%98)
Çekirdek güncellemeler için aynı işlemi yapmanıza gerek yok. Zaten sadece config dosyasına yapılandırma kodları ekliyoruz, diğer dosyalara pek müdahale etmiyoruz. Config'in yedeğini bulundurup, güncelleme sonrasında kontrol etmek yeterli olur diye düşünüyorum. :) Açıkçası daha önce çekirdek güncelleme sonrası config dosyasını kontrol etmeyi ben de şimdi akıl ettim, bana da faydalı oldu bu iş. :)
sworks

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al