CloudFlare web site ve ziyaretçi arasında bir vekil sunucu görevi gören içerik dağıtım ağıdır. En yakın bölgeden (CloudFlare’in bütün dünyada pek çok sunucusu mevcuttur) önbelleğe alınmış statik içerik sunarak web site yüklenme hızını daha hızlı kılar. Üstelik, CloudFlare bir web siteye gelen bütün istekleri karşılar ve alışılmış CDN’lere kıyasla daha farklı ve kullanışlı hizmetler sunabilir.
Bunlar sırasıyla;
DDoS saldırı azaltma
Bir web sitesine yapılan bütün istekler üzerine analizler
Kolay SSL sertifikası kurulumu
Protokoller arasında ağ geçidi
İlk Adım
CloudFlare’ye üye olup domaini eklemeniz gerekir. Eklediğiniz alan adı tarandıktan sonra DNS ayarlarını göreceksiniz.
Bu aşamada CloudFlare’i belirli alt alan adları için etkinleştirebilir ya da devre dışı bırakabilirsiniz. Seçtiğiniz DNS kaydı için Turuncu Bulut CloudFlare’i etkinleştirir, Gri Bulut ise CloudFlare’i devre dışı bırakır.
İkinci Adım
Kurulumdaki bu aşamada iki tane versiyon seçeneği karşınıza çıkacaktır. Siz ücretsiz olanı seçin.
Sonra ise size CloudFlare name serverları verilecektir. Alan adı sağlayıcınızın kontrol paneline giriş yapın ve alan adı name serverlarınızı CloudFlare name serverlarıyla değiştirin.
DNS’nin dünya çapında oturması 48 saat kadar sürebilir. Güncelleme tamamlanınca bir e-posta bilgilendirmesi alırsınız.
Üçüncü Adım
Şimdi ise WordPress CloudFlare eklentisini kurmanız gerekir. Kurulumu tamamladıktan sonra eklentiyi yapılandırabilirsiniz.
CloudFlare’ye giriş yapıp e-posta adresi ile API anahtarını girmeniz gerekecektir. Get your API Key from here tuşuna tıklayın. Bu tuşa tıkladıktan sonra CloudFlare hesabınız açılacak ve daha sonra ise API Key kısmı altından API anahtarınızı bulabileceksiniz.
API anahtarınızı aldıktan sonra WordPress internet sitenizde e-posta adresini ve API anahtarını girin ve SAVE API Credentials tuşuna basın.
Sonuç olarak bu sayede DDoS saldırılarına karşı web sitenizi korumuş olursunuz. Ayrıca sitenizi hızlandırmış da olursunuz.
Kaynak: https://www.babul.net/wordpress-cloudflare-kurulumu/