Bu alttaki yazı M.Serdar Kuzuloğlu' nun kişisel blogundan bir yazı

Kendi kurulumunuzu yapmanız çok daha mantıklı bir seçenek. WordPress güncellemeleri yönetim panelinde tek bir linke tıklamaktan ibaret olduğundan çok fazla başınız ağrımaz. Ancak esas mesele barındırma (hosting) şirketini bulmakta. Benim blogum özellikle yazı yayınladığım zamanlarda çok yüksek anlık trafiğe maruz kaldığından Türkiye’de denediğim bütün şirketlerde hüsran yaşadım (her yeni yazıda gelen ziyaretçilerle sitem çöküyor ve epey süre cevap veremiyordu). Sonunda şu an kullandığım WP Engine hizmetine geçerek huzuru buldum.

WP Engine, sadece ve sadece WordPress için çalışan özel bir barındırma şirketi. Son derece uzman bir kadrosu var ve Foursquare’den HTC’ye, Soundcloud’dan GeekWire’a kadar aklınıza gelen bütün büyük ölçekli bloglara ev sahipliği yapıyor. Kendi özel (Amazon) altyapısında bütün rutin ve kritik güncellemeleri otomatik olarak hallediyor, DDOS ve XSS gibi saldırılara karşı Firewall tabanlı koruma sunuyor, kötü huylu scriptleri engelliyor. En güzeli aldığınız hizmetleri ihtiyacınıza göre istediğiniz gibi ölçekleyebiliyorsunuz.

Sisteminize otomatik yüklenen özel eklentisiyle cache ve yedekleme gibi işlemleri de üstleniyor. Hatta isterseniz CDN hizmeti bile alabiliyorsunuz. Kısacası WP Engine’de kafanız rahat ediyor. Anlık binlerce kişilik ziyaretçi trafiğini bile bana mısın demeden taşıdı şu ana dek.


Buda yukarıdaki yazıya gelen yorumlara verdiği bir cevap


Önceden kullandığım şirketler Türkiye’nin hosting alanındaki en büyük markalarıydı. Türkiye’nin en büyük ve köklü sitelerini taşıyorlardı. Ve benim siteme ait özel sunucu(lar), firewall ve net scaler sistemleri kurmuşlardı. Ama işler pratikte farklı parametrelere dayalı ilerliyor.

Bizim şirketlerde kurumsallık henüz yok. Sahibini tanıyıp tanımamakla, popüler olup olmamakla değişiyor her şey. Ben de o tip şeyleri sevmiyorum. Rutin şeyler için bile şirket sahiplerini arayıp araya sokma, ricayla iş yaptırma, vs bunlar internet çağının değil; Kapalı Çarşı döneminin yöntemleri.

Şu anki şirketimden gayet memnunum. Umarım hayat boyu da böyle devam eder. Amerikalılar bu hizmet işlerini gerçekten çok iyi biliyor. Digital Ocean da gayet iyidir mutlaka. Ama WP Engine sadece WordPress üstüne odaklı olduğu için emsallerinin çok ilerisinde.
-------------------------------------------------------------------------
Farklı bir tavsiye wpmavi adlı siteden
bu arkadaş hedef kitle olarak ikiye ayırmış durumu

WordPress hosting firmanıza karar vermeden önce düşünmeniz gereken ilk şey, sitenizin hedef kitlesinin lokasyonu olmalıdır. Eğer sizin hedef kitleniz Türkiye ise, kesinlikle ve kesinlikle serverları Türkiye’de olan bir host firması seçmelisiniz.

Evet, sebebi kesinlikle düşündüğünüz gibi. Bir ziyaretçinin serverınıza ulaşma hızı mesafe arttıkça düşecektir. Mesafe arttıkça, site açılış hızınız sitenize uzak mesafeden giren ziyaretçilere düşük olacaktır. Kim sitesinin yüklenme hızı düşük olsun ister ki?



WordPress hosting denilince eğer hedef kitleniz dünya ise, bluehost”u şiddetle öneririm. 1996 yılından beri bu işin içindeler. WordPress resmi sitesinde bluehost önerilen wordpress hosting firmaları arasında 1. sırada gelir buyrun bakın. WordPress Hosting

Gerçekten 1. sırayı hak ediyorlar mı? Kesinlikle evet. Eğer yazarak kendinizi ifade edebilecek kadar ingilizceniz varsa 1 dakika bile düşünmeden bluehost’a geçebilirsiniz.

Ne zaman wordpress sitemde bir problem çıksa, günün ne zamanı, saat farkı ne olursa olsun bluehost online chat desteğine bağlandım, derdimi anlattım ve her seferinde gerçek anlamda çözümler ürettiler.


Buraya kadar okudu iseniz asıl kafamı karıştıran şeyin aynı wpmavideki bu arkadaşın aşşagıdaki şu yazısı oldugunu belirtmek isterim .

eğer bir blog yazarı, forum yazarı ya da kurumsal bir site size en iyi hosting olarak yabancı bir firmayı düşünmeye ve bilinçaltınıza yerleştirmeye çalışıyorsa,

Bu tamamen o kişinin veya sitenin yabancı hosting firmalarından elde edeceği satış ortaklığı gelirinin, Türkiye’deki firmalarla elde edeceği geliri en az 10’a katlıyor oluşundan kaynaklı.

#Türkiye’de bulunan bir hosting firması ile satış ortaklığı yaptığınızda vesile olduğunuz bir satıştan ortalama 20 TLkazanırken, yabancı bir hosting firmasında vesile olduğunuz bir satıştan ortalama 65 $( 180 TL ) gibi bir kazanç sağlıyorsunuz.

Siz olsanız ne yapardınız ? Gerçekten kaliteli bir host arayan, verdiği paranın karşılığını almak, sorunsuz, hızlı açılan bir web sitesi isteyen bir kişiye en iyi hosting firması olarak yerli bir firmayı mı sunardınız ? yoksa yabancı bir firmayı mı ?

#Neden tek bir satıştan 180 TL kazanmak varken 20 TL kazanasınız ki ? Sonuçta insanları yanlış yönlendirmişsiniz, yanlış bir satışa vesile olmuşsunuz ne fark eder ki ? Önemli olan sizin ne kadar kazandığınız değil mi ? Siz paranıza bakarsınız…

İşte tam olarak bu sebepten, insanlar en iyi hosting firmaları olarak hep yabancı hosting firmalarını pazarlamaya daha çok meyilliler. Size bu tür insanların yorumlarına ve yönlendirmelerine uymamanızı şiddetle tavsiye ederim.

#Size kesin ve net bir şekilde söylecebileceğim bir şey varsa, eğer hedef kitleniz Türkiye ise, yani blogunuzda veya sitenizde hitap edeceğiniz okuyucunuz Türkiye’de yer alıyorsa, ozaman kesinlikle ve kesinlikle yerli bir hosting firması ile çalışmalısınız.

#Ama eğer hedef kitleniz dünya ise, yani hedeflediğiniz okuyucu kitlesi dünyanın her yerinde yer alıyorsa, işte o zaman yabancı bir hosting firmasını tercih etmelisiniz.


--------------------
Wpengine ile bluehostun wp hosting fiyaları gayet birbirine yakın ikisi arasında seçim yapmak üzere iken bu yazı ile karşılaştım .
1. sorum türkiye lokasyon çokmu önemli
2.sorum reklam vererek yüksek trafik elde etmeyi hedeflemiş bir site için wp engine denen firmanın extra trafiği nasıl ücretlendirdiği hakkında bi bilgisi olan varmı ?