Merhaba arkadaşlar,

Bir süredir bir sitemde wordpress tabanlı çalışmaktayım. Son dönemde bir imageboard tarzı sosyal paylaşım yapan bir sistem kurmaya ve bunu da ayrı bi adresten yayınlamaya karar verdim.

Bu bahsettiğim sitede kullanıcılar 9gag ve 4chan mantığı gibi kendi image, gif ve yapabilirsem video'larını upload ederek paylaşım ortamı oluşturacaklar.

Bunun için bir süre araştırmamın sonucunda 2 farklı tema arasında kaldım. Bunlar;

Furious

BoomBox

İkiside işimi karşılayacak düzeyde görünüyor fakat Furious'un frontend upload kısmı kullanıcıları panele sokmadan içerik sağlamasını sağlıyor. Büyük ihtimalle onu kullanacağım. Tabi sizin de daha önce araştırmalarınız varsa bu konuda fikir söyleyebilirsiniz. Belki daha iyi bir script vardır ve wordpress bile kullanmamam gerekebilir. Bunlar sadece benim bulduklarım.

Gelelim sorulara;

1- Bildiğiniz üzere wordpress'e bir görsel yüklendiğinde en az 4 adet boyutlu kopyasını oluşturuyor ve bu bazen 8 adete bile çıkabiliyor. Temasına göre değişiyor bu durum. Ben bunu minimuma indirmek istiyorum çünkü en büyük sıkıntım kullanıcılara ayıracağım depolama alanı olacak.

2- Kullanıcıların eklediği görselelere mb veya kb cinsinden bir sınırlama getirmek istiyorum. Bir resim kontrol sistemi ile spamı önlemek ve aynı ip'den saatte en fazla 1 paylaşım gönderilmesini istiyorum.

3- Bir kullanıcı rank sistemi düşündüm fakat bunu gerçekleştirebileceğim bir eklenti bulamadım. Userpro diyen arkadaşlar oldu fakat onun da açıkları olduğunu duydum. Sürekli kapatmak için uğraşıyorlarmış.

4- Sistemde her türlü içerik olacağı için girip bakan ve yaşı uygun olmayan ziyaretçilere bir sınırlama mümkün müdür. Atıyorum bir kategoriye sadece ziyaretçinin teğiti alınarak giriş sağlanabilir mi? Bu içerik sakıncalı olabilir 18 yaşından büyük müsünüz gibi.

5- Aylık çok masrafım olacak ve daha yeni bir işe girdim. Harcamalarımı kıstılı tutmam gerekiyor. Bu yüzden fiyat performans açısından hangi hosting şirketinden sunucu alabileceğim konusunda bilgi verir misiniz? Bir çok seçenek var fakat deneyen arkadaşların elbet bu konuda sağlam yorumları olacağına inanıyorum.

6- Telefon uygulaması olan siteler için mobil girişlerde "telefon uygulamamızı indirmek denemek ister misiniz" gibi üst bölümde bir banner tarzı bişey oluşturabiliyor muyuz?

Sorularım bu kadar. Sizlerden yardım bekliyorum. Yıllarını wordpress tabanlı işlere veren abilerim kardeşilerim elbet bir kaç soruya cevap verebileceğine inanıyorum. Herkese şimdiden teşekkür ederim.

Ek Olarak: Cevaplarınızı bekliyorum.