lostyazilim
tr.link

WordPress Resimli Son Yazılar Bileşeni Yapımı

2 Mesajlar 2.490 Okunma
lstbozum
tr.link

burakisci burakisci Wordpress Tema Yapımcısı Kullanıcı
  • Üyelik 16.10.2011
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Wordpress Tema Yapımcısı
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** i**
  • Mesajlar 1897
  • Beğeniler 371 / 522
  • Ticaret 23, (%100)
Merhaba arkadaşlar bugün sizlere baharat v1 temasının yapımı sırasında araştırdığım ve yapımını öğrendiğim wordpress resimli son yazılar bileşeni yapımını anlatacağım.Öncelikle son yazılar bileşeni ne işimize yarar bundan bahsedeyim , özellikle tek konu üzerine kurulu sitelerde ziyaretçiler arama motorları üzerinden geleceğinden sitenizde ki daha güncel son yazıları göremeyeceklerdir.Bizde bu durumu önlemek için bugüne kadar sidebarın uygun bir yerine son yazılar bileşenini koyardık fakat zamanla anladığım ve istatistikler ile desteklediğim fikrim sayesinde WordPress'in bize sunduğu son yazılar bileşeninin sadece yazıdan ibaret olduğu için fazla dikkat çekmediğini bunun yerine daha görsel bir bileşen kullanmam gerektiğini anladım.Bu yüzden bende son yazıları gösterebileceğim daha görsel ve ayrıntılı bir bileşen aramaya başladım.Başlangıç için baharat v1 temasında kullanmakta olduğum şekilde bir bileşen yaptım fakat bu bileşeni biraz daha geliştirdim ve ilerleyen temalarımda kullanmayı düşünüyorum.Aşağıda vereceğim kod sayesinde görsel bir son yazılar bileşeni ortaya çıkacaktır başlangıç için bileşende sadece konunun öne çıkarılmış görseli ve konu başlığı yer alıyor.Ben size isteğinize göre bunlara ek olarak konunun okunma sayısı , konuya yapılan yorum sayısı veya konunun kategorisi gibi eklemeler yapmanızı öneririm.

$the_query = new WP_Query('showposts=5&orderby=post_date&order=desc');
while ($the_query->have_posts()) : $the_query->the_post(); ?>

Yukarıda ki kod sayesinde son yazılarınızı resimli olarak gösterebileceksiniz.Kodu geliştirmek ve görselleştirmek size kalmış.Baharat v1 temasını kullanan arkadaşlarımız zaten bu bileşenden faydalanabiliyorlar kullanmayan arkadaşlar ise yukarıda ki kodu kullanabilirler.Benim verdiğim class değerlerine CSS ile özellikler eklerseniz istediğiniz görünümü elde edebilirsiniz.İsteyen arkadaşlarımız Baharat v1 temasını indirerek bu classların CSS özelliklerine bakabilirler.

Kaynak : WordPress Resimli Son Yazılar Bileşeni Yapımı
MarshallXY

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

SunucuBilgim SunucuBilgim Web Master Kullanıcı
  • Üyelik 21.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Web Master
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 372
  • Beğeniler 78 / 71
  • Ticaret 5, (%100)
Hocam size bu konuyla ilgili mail attım, ayrıca kodları nereye ekleyeceğimizi söylermisiniz

www.sanalkarga.com - Bilgi Paylaştıkça Çoğalır...
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al