-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Freelancer
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
20, (%100)
Merhabalar,
Yeri geldi Wordpress'in wp-config.php gibi kendi dosyalarında, temaların functions.php gibi dosyalarında ve eklenti dosyalarının da bazı kodlarında değişiklikler yaptım.
Tabii bu değişiklikleri orjinal kodları değiştirmeden, yukarıda bahsettiğim dosyaların en altında ekleme kodlar şeklinde yapıyorum. Temayı ve eklentiyi Envato 'dan satın almıştım. Hazır güncelleme de değil yani.
Ben bu eklediğim kodlar kaybolmadan Wordpress / Tema / Eklentileri nasıl güncelleyebilirim? Her güncellemede tekrar o kodları eklemem mi gerekiyor?
mxaksoy
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Eklenen kod silinmez diye biliyorum ama eklenebilir.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Ajans Direktörü
-
-
Ad Soyad
C** S**
-
-
-
Ticaret
46, (%98)
Tema dosyalarındaki değişiklikler için child tema oluşturursanız, değişiklikleriniz güvence altında kalır. WP dosyalarında yapılan değişiklikler için bir çözüm bilmiyorum, her güncelleme sonrası eğer eklediğim özellik düzeltilmediyse tekrar ekliyorum.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Ajans Direktörü
-
-
Ad Soyad
C** S**
-
-
-
Ticaret
46, (%98)
Hmm. Siz de benim gibi komplike değişiklikler yapıp, iyice özelleştiriyorsunuz. Eklenti dosyalarına gelen güncellemelerde ben eklentiyi yapan kişinin ya da şirketin internet sitesindeki Changing Files bölümüne bakıyorum. Genellikle kendi internet siteleri üzerinden yayın yapanlar, değişen dosyaları ayrı olarak belirtiyorlar. Böyle olduğunda da FTP'den sadece değişen dosyaları ekliyorum sisteme. Bir hata olursa da yedekten telafi ediyorum.
Host veya sunucu sağlayıcınıza danışıp, güncelleme öncesi bir tarihte yedeğiniz varsa değişen dosyayı oradan kurtarabilirsiniz bu arada. :)
1 kişi bu mesajı beğendi.