Seo analizi yaptığınızda Türkçe karakter sorunu varsa inceleyin
Birkaç gündür yaşadığım bir problemin kaynağını sonunda çözdüm. Forumda 1 2 konu açtım ancak çözebilen olmadı internetteki konulardada header kısmında charset bölümünü değiştirmekle ilgili bilgiler var aslında onunla hiçbir alakası yok. Diyelim ki wordpresste bir temanız var. Kaynak kodunu görüntülediğinizde kodlar düzgün. Ancak seo analizi yaptığınızda türkçe karakterlerin bozuk kelimelerin yarım yarım olduğunu görüyorsunuz. Aynı sorunu yaşadım. Sorun şundan kaynaklanıyor. Php dosyalarının içine türkçe karakterle yazı eklediğinizde kodlarda fln herşey normal gözüküyor. Ancak seo analizinde kelimeler bozuk gözüküyor. Net olarakta google sıralamasına bunun yansıdığını anladım. O yüzden eklediğiniz türkçe karakterleri kaldırın ya da ı kullandıysanız onu i yapın mesela. Kesinlikle sorun bundan kaynaklanıyor. Buraya da konu açtım sordum internetteki yöntemleride denedim olmadı bu şekilde çözdüm. Aynı sorunu yaşayanlara da yardımcı olmak istedim. Umarım sorununuz düzelir.
Genellikle header.php dosyasında oynama yaptığımız için oraya eklediğiniz kodlara bakmanızı tavsiye ederim.